Merhaba
Benim işyerim 2016 yılı temmuz ayında Ohal khk ile kapatıldı. Kapatılmadan Nisan ayında kayyum atandı. Biz kayyumla görüştüğümüzde burada çalışmaya devam edin, biz devletiz, devletin güvencesi altında olacaksınız dedi. Buz ona güvenerek çalışmaya devam ettik, ama daha sonra temmuz ayında khk ile kapatıldı ve bizim çıkış kodumuz sıkıntılı olarak yazıldı. Kayyumdan önce çıksaydık çıkış kodum da bir sıkıntı olmayacağı için devlette çalışabilecektim. (zaten çıkacaktım üstledime söyledim herkes biliyordu, yerime birini bulana kadar çalış dediler, bu sırada kayyum atandı.) Benim hakkımda açılan herhangi bir dava, adli sicil kaydı, üye ve iltisakım olmamasına rağmen sırf orada çalıştığım ve çıkış kodum dolayısıyla işkurun typ programlarına başvuramıyorum. Muhtemelen devlet memuru olmamda da sıkıntı olacak.
Ne yapabiliriz
Merhaba.
Belirttiğiniz şekilde işlemlere karşı idari yargı yoluna gidebiliriz. Devlet memurluğuna müracaatınız sonrası "KHK ile kapatılan kurumda çalışma" gerekçesiyle yapılacak bir red işlemine karşı dava açabiliriz.
Merhaba birini şikayet etmiştim bugün mesaj geldi şikayetim arabulucuya düşmüş bu aşamada şikâyetimi geri alabiliyormuyum
Merhaba. Takibi şikayete bağlı bir suç olması halinde şikayetinizi geri alma hakkınız vardır.
Merhaba kiracı olarak oturduğum ev başka birine satıldı, yeni ev sahibi noterden tebligat gönderip akrabamın ikameti nedeniyle ibare düşüp 6 ay sonra evin boşaltılmasını istedi depremzedelerin çoğu ankara'ya geldiği için şu an oturduğum meblağın 3 katına kiraya verecek evi. Eski ev sahibimle görüştüğümde iki tane dairesini aynı kişiye sattığını söyledi. Muhtemelen kişi adına birden fazla daire vardır. Evden çıkma mecburiyetim var mı ? Tahliye davası açarsa kaç ayda sonuçlanır ortalama, davayı kazanma şansım var mı? İlginiz için teşekkür ederim.İyi günler.
Merhaba.
Yeni malik dilerse evi aldıktan sonra kendisinin veya yakınlarının ihtiyacı nedeniyle gayrimenkulün tahliyesini isteyebilir. Bu haklı bir sebep olduğu için çıkmazsanız tahliye davası açar ve haklı çıkması halinde dava masraflarını da ödemek zorunda kalabilirsiniz. Ancak yeni malikin veya yakınlarının ihtiyacının olmadığı tespit edilirse davayı kazanırsınız. Bu hususları değerlendirmek için hukuki yardım almanızı tavsiye ederiz.
Sigortam olmadı için kardeşimin kimlik bilgilerini kullanarak acil servise giriş yaptım ve acil ameliyat gerektiren bir durumla karşı karşıya kaldım fakat ameliyata girmeden önce benim gerçek kimliğim ortaya çıktı ve hakkımda kamu davası açıldı bunun cezası varmı konu hakkında bilgi alabilir miyim teşekkür ederim
Merhaba.
Anlattığınız durumda hakkınızda düzenlenen iddianamede de göreceğiniz gibi eyleminiz suç teşkil etmektedir. Bu hususta hukuki destek almanızı tavsiye ederiz.
Merhaba
Ev sahibi 19.03.2023 tarihinde pazar gunu elektriklerimizi kestirdi. Konu ile ilgili bende kendime ait Yeni elektrik aboneligi actirdim. Bana soylenen asliye hukuk yada sulh hukuk mahkemesine gidip dilekce verip tazminat davasi acmami istediler, Adliye deki Savcılık Muracaat kalemi , konu ile alakali nasil bir dilekce yazmam gerektigini bilmedigim icin ve de hangi mahkemeye suc duyurusunda bulunacagimi bilmedigim icin sizden yardim talep etmek istedim.
Neler yapabilirim , bu aşamada
Merhaba.
Anlattığınız durumda zararınızın giderilmesi için tazminat davası açabilirsiniz.
Ancak olayda herhangi bir suç unsuru bulunmaması nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunmanız pek mümkün gözükmüyor.
Merhabalar;
Binamız riskli olduğu için kentsel dönüşüme gitmek istiyoruz. Ancak kat malikleri bir türlü toplantıya gelmiyor. Bir whatsup gurbu kurduk. Toplantı tarihlerini asansöre asıp bu gruptan da bildiriyoruz. Bunlar ileride bir anlaşmazlık çıkarsa mahkemede delil sayılır mı?
Merhabalar.
Whatsapp yolu ile haberleşme kapsamında karar alamazsınız. Bina kat malikleri kurulunun usulüne uygun toplantıya çağrılması karar yeter sayısına ulaşmaması halinde ikinci toplantının nerede ve ne zaman yapılacağının belirtilmesi ile kat malikleri toplantısının yapılarak karar alınması gerekmektedir. Bu işlemleri sizin adınıza yapabiliriz.
Merhabalar deprem bölgesi şanlıurfadan yazıyorum evliyim kirada oturuyorum eşimin Adına tapulu bir evimiz vardı depremde ağır hasarlı raporu verildi ve yine aynı şehirde ama farklı ilçedede benim adıma tapulu bir adet dükkan var o dükkanda hasar çalışması devam ediyor, peki dükkan ağır hasarlı veya hasarsız çıkarsa hak sahipliği durumumuz nasıl bir şekil alacaktır ? Beni aydınlatırsanız çok memnun kalırım hakkınızı helal edin
Merhaba.
Depremle ilgili devletin ne şekilde vatandaşını destekleyeceği hususunda net bilgi elimizde mevcut değil. Sizin DASK gibi sigortalarınız var ise bu konuda destek alabilirsiniz. Ancak bu aşamada devletin yapacağı destek konusunda net bir bilgi bulunmamaktadır. Geçmiş olsun dileklerimizle.
Annem hayatta değil babam hayatta, 4 erkek kardeşiz istanbulda aile binası var. Bina 3katlı en üst kat boş büyük abimin dairesi o istanbulda başka semtte ikamet ediyor (orda oturmak istedik kabul etmediler) 2 abim aile binasında oturuyor ben 19 yıldır evliyim kiracıyım 2 çocuğum var. Yasal haklarımı öğrenmek ve halkım olanı dava açarak almak istiyorum. Geçmişe dönük 19 yıllık kira hakkımı alma imkanım varmı? Ve benden mahkeme ne ister? Kiracı olduğuma dair şahitlerim çok var. Lütfen bilgi almak istiyorum.
Merhabalar. Miras durumunuza göre hem mevcut haklarınızı hem de zamanaşımı süreçlerinin elverdiği ölçüde geçmiş haklarınızı talep etme hakkınız vardır. Bu hususta detaylı görüşme yapmamız halinde yol haritasını belirleyebiliriz.
1 yıl önce maddi durumum yetersiz olduğu için çocuklarıma koruma karararı çıkartıldı ve çocuklarımı yurda aldılar .Şuan maddi durumum iyi çocuklarımı almak istiyorum bana yardımcı olur musunuz?
Merhaba.
Çocuklarınızı bir mahkeme kararıyla yurda aldıklarını düşünüyoruz. Bu hususta tekrar mahkemeden talepte bulunmanız gerekmektedir. Maddi ve manevi olarak çocuklara bakabileceğinizi ispatlayacak delillerle mahkemeye başvurmanız halinde mahkeme gerekli değerlendirmeleri yaparak lehinize karar verecektir.
Merhabalar
Dedem ile dedemin kardeşi beraber bir arsa aıyorlar ve dedem kendi tarafına babam ve amcam için iki katlı bir ev yapıyor.Babamın amcası ise kendi hissesini babama satıyor ama bu arsa tek tapu ve tapuda amcamın adına amcam iki evlilik yapmış ikinci evliliği bu ev yapıldıktan yaklaşık 20 sene sonra oluyor. Amcamın çocukları olmadığı için ikinci evliliğinden olan eşinin çocuğunu kendi nüfusuna alıyor.Amcam vefat edince olaylar karmaşık bir hal aldı bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim.işin ilginci evde depremden ağır hasar aldı bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim.cevap için şimdiden teşekkürler
Merhabalar.
Babanızın, amcasının hissesini aldığı sırada herhangi bir yazılı belge alıp almaması, bahse konu taşınmazın tapu kaydının ne zaman alındığı, eşinin çocuğunun evlatlık olup olmaması gibi kriterlere göre karar vermek gerekiyor.
Ancak mevcut anlatımla hakkınızı almanın çok zor olacağını beyan edebiliriz.
Ayrıntılı görüşme sonucu daha net sonuca varabiliriz.
Merhaba 2 yıllık sözleşme yaptığım kiracıyı ihtiyaç sebebiyle tahliye etmek istiyorum. Kızım evlenecek ve o eve oturacak gerçekten de. 2022 Temmuz sözleşme başlangıcı. 2 yıllık kontrat yapıldı. Nasıl çıkarabilirim? Ne yapmam gerekir teşekkürler.
Merhabalar.
Kiracınızı kontrat süresi sonuna kadar çıkarmanız mümkün değil. Ancak kontrat süresi bitmeden (sürelere riayet ederek) haklı nedenle fesih hakkını kullanabilirsiniz.
3haftayı gectı servis garantili 2yıl motorsıkletı 2bın kilometre bakımı İcin servise bıraktım akusu bıtmıs sıfır aku bekleniyor ıstanbuldan hala gelmedi nasıl bır yol tavsiye edersiniz
Merhabalar.
Gerekli evraklarla birlikte Tüketici Hakem Heyetine veya miktara göre arabulucuya başvurmanızı öneririz.
Merhaba. Bir depremzede olarak 8 dairelik komşularım adına soru sormak istiyorum. Depremde binamız az hasar aldı. Bina 1 yıllık. Fakat merdivenimiz yanlış bağlıantı yapıldığı açıkça görüldüğünden deprem anında yıkılmadı ama çökme yaptı. Ayrıca binanın ince işçiliği kötü olduğundan 4 daire fazla hasar aldı. Yarılmış olan duvardan briketi alıp elimle ufalayabiliyorum. Bu durumda ne yapmamız gerekiyor. Müteahhite dava mı açalım. Nasıl bir süreç izleyelim. Değerli cevabınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Merhabalar.
Öncelikle geçmiş olsun.
Öncelikle deprem yaşayan binanın ayrıntılı fotoğrafları ile hasar durumuna itiraz ediyoruz. Sonra binadaki hasarların tespiti amacıyla bir tespit yaptırıp Mütahit ve yetkili kişilere dava yoluna gidiyoruz. Konu ile ilgili detaylı şekilde görüşme yapabiliriz.
Merhaba öncelıkle nezaketle butun magdur şnsanların sorularını yanıtladıgınız ıcın teşekkürler,benım ufak bı gıyım ımalat fırmam var instagramdaki başka bı ürünğn benzerini yapıo görsellerini kullandım ,fotograf cekımız olmadıgı için bu kişide görseller ve modellerin telif hakkı bize ait patantlidir diyo ve dava acabılıcegını soyluyo bu fırma oyle ısımlı bı fırmada degil yani bilindik markalardan oluşmuyo brn burunden fazla adet kestım ve ınstgramdan kaldırırsam zaten deprem vs piyasa kötü zor durumda kalırım,instgram uzerınden vergş yada vs ödemeyen bi firma bana böyle bi dava acabilirmi şimdiden teşekkürler cevap için
Merhabalar.
Güzel temenniniz için teşekkür ederiz.
Bahse konu fotoğrafın telifi karşı tarafa aitse veya açıkça karşı tarafın bu fotoğrafı kendisinin çektiği belliyse size karşı dava yoluna gidebilir. Bu tip durumlarda genel olarak hukuki görüşme sağlanıp tarafların uzlaşmasını sağlamaya çalışıyoruz.
Merhaba. Ben bi konuda bilgi almak istiyordum. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Satışa çıkarılan bir evi satın aldım. İstenilen parayı satıcıya banka yoluyla gönderdim. Açıklama olarak satın aldığım ev parası diye yazdım. Ancak satıcı tapuyu vermedi. Her seferinde beni oyaladı. Aradan 6 ay geçti. Evin değeri arttı. Şimdi de evi başka birine satıp benim paramı vermek istiyor. Ben bunu kabul etmek istemiyorum. Kısaca beni dolandırdı. Ben bu durumda bir dava açabilir miyim. Tapumu yada paramı faiziyle birlikte alabilir miyim. Ne yapmalıyım. Lütfen yardımcı olur musunuz. Bı yol gösterir misiniz.
Merhaba.
Tapu halen karşı taraf üzerinde olduğundan (ayrıca anladığımız kadarıyla bir gayrımenkul satış vaadi sözleşmesi de yoktur) bu hususta tapunun üzerine geçirilmesi işlemi yapamazsınız. Ancak yapmış olduğunuz ödeme ile ilgili alacak davası açma hakkınız vardır.
Vodafone den faturama ek ürün sipariş ettim ve 1 ay 10 gün oldu halada ürünüm gönderilmedi ve göndermedikleri ürünün ücretini faturama yansıtıyorlar hukuki olarak ne yapmam lazım
Merhaba.
Derhal öncelikle şirkete bir ihtar maili gönderip sonrasında Tüketici Hakem Heyeti'ne gitmenizi tavsiye ederiz.
Mrb.Babamın banka borçları mevcut eve haciz kağıtları gelip gidiyordu o dönemde babam ev belki elimizden gider korkusu ile evi sanki satmış gibi göstererek evli ablamın üzerine verdi aradan 6 yıl filan geçti şuan babam evi ben ablamın üzerine ortak olmasını istiyor ancak Ablam vermiyor bu durumda ben ne yapabilirim? teşekkürler
Merhaba.
Şu anda babanız ablanıza karşı bir alacak davası veya şartlarının oluşması halinde tapu iptal ve tescil davası açabilir. Bu süreçte babanızın vefatı halinde siz de bu ve benzer davaları açabilirsiniz.
Merhabalar. Türkiye’deki ikametgahım Tekirdağ da bulunmakta. Fakat konutumu şu an kirada bulunan Kadıköy ilçesindeki evime taşımak istiyorum. Bu konu ile ilgili yenilenenkontrat tarihinden altı ay kadar önce kiracıma ihtarname yolladık. Fakat kendisi konutu boşaltmayacağını belirtti. Süresi içinde dava açmak üzereydik. Ancak deprem olunca apartman yönetimi hızlı test taramasına başvurdu ve şu an randevu verilmesini bekliyoruz. Yaklaşık 35 yıllık bina. Muhtemelki güçlendirme yada yeniden yapımı konusunda tavsiye verilecek. Sorum şu; böyle bir durumda kiracı yinede çıkmaz ise nasıl bir yol izlemeliyim veya herhangi bir sorun belirlenmez ise yine ihtarname çekip altı ay beklenmeli mi?
Teşekkürler.
Merhaba.
Bu konuta taşınacak olmanız halinde kontrat bitim tarihinden önce haklı sebeple tahliye talebinizi içeren ihtarınızı kiracıya iletmeniz gerekmektedir. Kiracınızın çıkmaması halinde tahliye davası açabilirsiniz.
Merhaba iyi calismalar ev sahibiyle kira sozleamesiyle birlikte tahliye taahudu imzaladigim icradan bana mahkeme açtı ben itirazimi o tarihte öle bir kağıda imza atmadim diye yaptım. Mahkeme duruşmayı 6ay sonraya attı o arada ben bı tanıdık avukat vasitasiyla aile konutu oldiguna dair noterden ihtar çektim ev sahibine ve aynı zamanda icra dairesine icra muamelesini sikayeten dava açtım..
Sonuç olarak sulh hukuk mahkemesi ev sahibine bildirimde bulunmadım diye ( ki bulundum ihrat cektim noterden) tahliyeme karar verdi 11 ocaktaki mahkemede istinafa gittim bende son olarak ordan gelicek sonucu bekliyorum SİZCE İHTİMAL KAC?
Merhaba.
Verilen kararın bozulması ihtimalini yüzde olarak ifade etmemiz ne yazık ki mümkün değil. Ancak karar ve istinaf başvurusu ile ilgili evrakları iletmeniz halinde size yardımcı olmaya çalışabiliriz.
merhabalar kolay gelsin ben turizm şirketinde şöför olarak çalışıyordum çalıştığım aracın sigorta ve kaskosu mevcuttur fakat ben tek taraflı bi kaza yaptım büyük araç kullandığım için arka sağ stop kırıldı ve araçta ufak tefek çizikler mevcut benim patronum bu yüzden beni işden çıkardı ve normal bir şekilde çıkarıldım işten kendi isteğimle ayrılmak istiyorum diye kağıt doldurdular maaşımı vermiyorlar ve daha çok tuttu diyorlar para istiyorlar ayriyetten bazen 30 saat araba sürdüğüm oluyordu sürekli şehir dışı peş peşe gittiğim işler kazanın da uykusuzluk ve yorgunluktan olduğunu söylediğim halde maaşımı yatırmıyorlar ve ekstra benden para istiyorlar kim haklı burada
Merhabalar.
Anlattığınız şekliyle ilgili turizm şirketinin belirtildiği şekliyle maaşınızı ödememe veya işten çıkarma gibi hakkı yoktur. Ayrıca yaptığınız fazla mesailere ilişkin haklarınız saklıdır. Konu ile ilgili detaylı görüşebiliriz.
Merhaba 2 hafta öncesinde bir dükkana tabletimi yaptırmak için verdim tabletin şarj yeri kısmında sorun vardı ve yaptılar daha sonrasında tableti kontrol ettim dokunmatiğinin ve ekranın üst kısmının kırık olduğunu gördüm ilk götürdüğümde böyle bir sorun mevcut değildi kendi hatalarıydı tekrar geri götürdüm ve kendi hatalarının olduklarını ve yapacaklarını söylediler ama 2 haftadır her gittiğimde yapmadıklarını söylüyorlar parça gelmedi kargo bekliyoruz yanlış ürün geldi diye oyalıyorlar en son bir kez daha gittim ve yüne aynı bahaneleri sundular dava açmak istiyorum ve nerden ve nasıl açacağım konusunda bilgi verirseniz çok sevinirim
Merhabalar.
Konu ile ilgili ilgili servise karşı Tüketici Hakem Heyetine gidebilirsiniz.
Merhaba içinde kiracısı olan evimi satmak istiyorum ama eve tadilat bakım yapıp satışa çıkartmak istiyorum bu sebeple kiracıyı çıkartabilirmiyim
Merhaba.
Tadilatın zorunlu olması halinde kiracınızı çıkarabilirsiniz. Ancak somut olayda anladığımız kadarıyla böyle bir tadilatı zorunlu değil de ihtiyari yaptırmayı planlıyorsunuz. Bu şekilde kiracıyı çıkaramazsınız.
1960 yilinda evlendim.iki tasinmazimiz oldu ancak tapusu benim uzerime bbiri 1993 digeri 2012 tarihinde alindi.esim 3 ay once evden ayrildi.bosanmak istiyoruz ama esim tasinmazdan birini almak istiyor anlasmak icin.tapukar bana ait olsa da hak talep edebilir mi?
Merhaba.
Evlilik tarihiniz itibariyle, mal ayrılığı rejimi esas olduğundan tapusu size ait olan taşınmazlar üzerinde eşinizin hak sahipliği yoktur.
Sayın İlgili Selamlar;
Öncelikle teşekkür ederim. Mümkünse bir sorum olacaktı . Benim arazim Gölbaşı İkizce Köyü yakınında ''SS İkizce Sevgi Çiçeği Yapı Kooparatifi Gölbaşı/ANKARA'' içinde 40 parselden biri yaklaşık 1 dönümdür, toplam kooparatif arazisi 40-45 dönüm kadar , Kooparatifle 32 üyenin parselinde evler mevcut bunların 28 tanesi yapı kayıt belgeli 4 tanesi benimde içinde olduğum yapı kayıt belgesi yoktur. Benim Evim 70 m2 Çelik Prefabrik dir. Kooparatif etrafı tamamen tel ile çevrili girişi, yolları yapılıdır. Her bir ev ortalama 70-90 m2 tek katlı dır. Yapı kayıt belgesi olmayan bu evim ile ilgili ne yapabilirim. Yıkılması söz konusu olurmu acaba? Hatta şu anda Bedaş elektrik hattı da çekilmek üzere (Yapı Kayıt Belgesi olanlar için) , Site içine Gölbaşı belediyesi hizmet vermektedir.
Acaba bu konuda neler yapabilirim. İlginiz ve yardımınız için şimdiden teşekkür ederim, İyi günler dilerim.
Merhabalar.
Yapı kayıt belgesi için müracaatınızı geciktirdiğinizi anlıyoruz. Bu şekilde ruhsatsız olan yapı hakkında herhangi bir yıkım kararı çıkması halinde yargı yoluna gidilebilir. Ancak bu tip davalarda başarı oranı düşüktür. Elinizdeki bilgi ve belgelerle müracaatınız halinde daha ayrıntılı bilgi verebiliriz.
İyi günler öncelikle. Okul müdürümüz WhatsApp üzerinden sınıf gruplarında paylaşılmak üzere evraklar gönderiyor ve biz de bunu gruplarda paylaşıyoruz. Ama buna rağmen gruptan tekrardan paylaşıldığına dair dönüt istiyor. Buna gerekçe olarak da okul müdürünün itibarı muhabeti yapıyor. Eğer geri dönüş yapmazsak uyarı, kınama, aylıktan kesme vs gibi cezalar istesem yapabilirim, diyor bu yasal mı
Okul müdürünün öğretmenleri mevzuat kapsamında görevleri dışında iş vermesi her hangi bir sorumluluk doğurmayacaktır. Belirttiğiniz olayda da bu şekilde paylaşım yapmamanız halinde herhangi bir ceza verilemez.
Aile apartmaninda oturuyoruz. Evimizin tapusu arsa gecmekle birlikte amcamin uzerine. Ve yaklasik 20 yıldır oturuyoruz (evin yapıldığı günden beri). Herhangi bir anlasma yapmadık amcama guvendigimizden dolayi. Ve amcam vefat etti. Hak talep edebilir miyiz? Mirasci olarak. Çünkü evi yaptığımız yillarda arsa tek kisi uzerine olabiliyordu. Ve amcamin uzerine oldu. Yani bizimde hakkimiz var.
Merhabalar.
Tapu kaydında arsa kimin adına kayıtlı ise hak sahibi olarak da o görülecektir. Ancak elinizdeki delil ve evraklara göre dava yoluna gidebiliriz. Konu ile ilgili iletişime geçebiliriz.
Oncelikle iyi gunler diliyorum bu zor gunlerde. Izninizle bir sorum olucak:
7 kardesiz ve anne/babamizdan kalan arsamiza kat karsiligi apartman yaptirdik. Mutahhit 3 tane daire verdi 7 kardese ve 3 daireyi 6 kardes olarak satmak istiyoruz ama 7. Kardesimiz satma taraftari degil, 4 yildir atil bir sekilde 3 daire duruyor.Acaba 3 dairenin 6 kardes olarak satisini nasil gerceklestirebiliriz. 7. Kardes hicbir sekilde satisa onay vermiyor. 3 dairenin de alicisi var ama 7.kardes satisa onay vermiyor.Bu konuda yardim ve fikirlerinizi almak istiyorum. Yardimlariniz icin tesekkur ederim. Hayirli gunler dilerim.
Merhabalar. Güzel dileğiniz için teşekkür ederiz.
Ortaklığın giderilmesini talep etmeniz halinde bu hususta dava açıp satış işlemi yapabiliriz. 7. kardeşin rıza göstermemesi satış işlemine engel değildir. Ortaklığın giderilmesi davası açılabilir.
Merhaba oğlum Zonguldak doğumlu ve adres kaydı orada iken bir iş için Ankara'ya aldık ve 5 ay ankara'da kaldı. Daha sonra Zonguldak TTK işci alımı açıklandı başvuru için gittiğinde adres taşımasını da yaptı ama adres taşıma işlemi başvuru tarihlerinde olduğu için iş başvurusu kabul edilmedi. İşkur iş ilanı sayfasında ise adres şartından hiç bahsetmiyor. Bununla ilgili dava açabilirmiyiz? Teşekkür ederim.
Merhabalar. Anlatımınıza göre adres şartı yerine getirilemediğinden dava açılamayacağını öngörmekle birlikte, iletişime geçmeniz halinde detaylı değerlendirme yapabiliriz.
1,5 yil önce boşandım eski esim ben uyurken benim telefondan banka uygulamasindan kredi çekmiş şuan 5 krşunu bile kullanmadığım krediyi ödemek zorunda kaliyorum bunun için dava acsam lehine sonuç alabilir miyim
Merhaba.
Eşinizin sizin telefonunuzu ve kişisel bilgilerinizi kullanarak bu şekilde kredi çekmesi suçtur. Bu nedenle suç duyurusunda bulunabilir ve eski eşinize karşı tazminat davası açabilirsiniz.
Merhaba, Bolu'nun bir köyünde hem anne hem de baba tarafından kalan tarlalar var.(Annem vefat etti babam sağ). Mirasçılar var ama ben çoğunu tanımıyorum.Tarlalardan hakkımızı alıp yerimizi belirlemek için nasıl bir yol izlemeliyim.Teşekkürler.
Merhabalar.
Bu şekilde çok mirasçılı taşınmazların paylaşılması çok uzun bir süreç gerektirmektedir. Terekenin tespiti ve ortaklığın giderilmesi yollarıyla miras payınızı alabilirsiniz.
boşanma protokolünde nafaka hususunda yoksulluk ve iştirak nafakası dava haklarımdan feragat ettiğimi beyan etmiştim gerekçeli boşanma davamızda bu protokole göre yazıldı iki çocuğumun velayeti bende ve karşı taraf hiçbir yardımda bulunmadığı için iştirak nafakası davası açabilir miyiz açılırsa kazanma şansımız olur mu.
Merhaba.
İştirak nafakasından feragat etmenize ilişkin beyanınız bağlayıcı bir beyandır.
Merhabalar
Ben özel bir şirkette depo müdürüyüm. Depoda bulunan kuryelerin kullandığı pos cihazlarını depo müdürü olduğum için bana zimmetlemek istiyorlar. Benim kullanamadığım bir ürünü bana zimmetlenenleri yasal mı? Birde bu cihaza herhangi bir şey olursa benden kesme gibi hakları var mı?
Teşekkürler
Merhabalar.
İç hizmet kapsamınızı bilmemekle birlikte, kullanılan cihaz ve ekipmanı kullanan kişiye zimmetlemek esastır. Bunun yanında size zimmetlenen eşyayı siz de kuryelere bir tutanakla teslim edip onların kullanımında olduğunu belgeleyebilir bu şekilde sorumluluktan kurtulabilirsiniz.
Merhaba. 6 yıldır aynı evde kirada oturmaktayız, kira sözleşmemiz var. Yaklaşık 7 ay önce ev sahibimiz durduk yere evi satacağım, evi boşaltın dedi. Biz de okulların devam ettiğini ve kapanınca boşaltabileceğimizi söyledik. Kiralarımızı tam bir şekilde, bankadan açıklamalı yolluyoruz, eve iyi bakıyoruz. Evin fotoğraflarını yolladık, internette yayınladılar. Emlakçı geleceğim, satılık ilanı asacağım dedi. Tamam dedik, gelmedi. Ev sahibi tahliye taahhütnamesine dayanarak sizi çıkartırım diyerek tehdit ediyor. Biz de hukuki süreci başlatın dedik, başlatmadılar. Yani ne olduğu belli değil. Tahliye taahüdünü imzaladığımı hatırlamıyorum. İmzalasam bile eşimin imzası bulunmuyor. Eşim de ptt e-telgraf yoluyla burasının aile konutu olduğunu, varsa fesih işlemlerinde rızasının olmadığını ev sahibine tebliğ etti. TBK ve TMK ilgili maddelerine göre -varsa- tahliye taahütnamesi işlevsiz hale geldi mi? Ne yapmalıyız,? Huzurumuz kalmadı. Hiç de kötü niyetimiz yok. Lütfen yardımcı olun. Teşekkürler.
Merhabalar.
Öncelikle ev sahibi evi satacağından bahisle sizi evden çıkaramaz.
Devamında ise ev sahibine tahliye taahhüdü vermeniz halinde, bu kişinin kontratı imzalayan kişi olması da göz önünde bulundurulduğunda, ev sahibiniz tahliye taahhüdünü kullanarak tahliyenizi isteyebilir. Böyle bir durumda size tebligat yapılır. Sürecin bu şekilde devam etmesi halinde müracaatınız halinde yardımcı olabiliriz.
Ankara da ikametgah etmekteyim istanbulda yasayan birine suc duyurusunda nerenin savciligina basvurmaliyim
Merhaba.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı suçun işlendiği yer ve nitelik değerlendirmesi yaparak, suç yerini belirleyip evrakınızı İstanbul'a gönderecektir.
11 yıldır çalıştığım iş yerinde iş tanımım gece bekçisi geçmesine rağmen 2 yıldan fazla süredir istemememe temizlik işçiliği yaptırılıyor. İstifa etsem tazminat alabilirmiyin..yada nasıl bir yol izlemeliyim. Tesekkür ederim
Merhabalar.
İş sözleşmenizdeki iş tanımınız dışında başka bir işte çalıştırılmanız mümkün değildir. Konu ile ilgili müracaatınız halinde yardımcı olabiliriz.
Kolay gelsin gümrük iletişim adlı bir sayfadan çekiliş msjı aldım ve benden istenilen tutarı yatırdım sonra para istemeleri devam edince reddettim ve bana işletmeyi zarara ugratmaktan dava acacaklarini söylediler ve adıma yazılmış dilekçe gönderdiler böyle bir hakları varmı yardımcı olurmusunuz
Merhaba.
Muhtemelen bir dolandırıcılık işlemine maruz kalmışsınız. Bu durumla ilgili şikayetçi olabilir, uğradığınız zararlarla ilgili dava açabilirsiniz.
İyi günler, eşime nafaka artırım davası açtım , oda cevap dilekçesinde , merkez bankasına banka kayıtları incelensin diye müzekkere istemiş , bankada 200 milyar bi param var , bu nafaka artırmama engel olur mu acaba , birde babadan kalma evimiz var , ama tapum yok , hissedarlardan biriyim sadece
Merhaba.
Bankadaki paranız ve mali durumunuz nafakanın belirlenmesinde etki eden hususlardır. Ancak sadece bu aktifleriniz olduğu için nafaka arttırımı reddedilmez. Bu hususta tüm iddialar değerlendirilir.
03/06/2022 de bir araç aldım sadece kapım değişik hasar kayıt olarak motoru yeni yapıldı dendi masrafsız olarak aldım daha sonra dağa sonra aracın motor arızası çıktı 25000 fiyat çıkıyor onun haricinde sol çamurluk değişmiş airbacklar patlat çıktı bunlardan haberim sonra oldu ben bunu 6502 madde uyarınca ayıplı mal olarak karşı taraftan eğer değer kaybını ve masrafları talep edebilir miyim bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim iyi çalışmalar
Merhaba.
Sizi aldatmaya yönelik satılan malın ayıpları gizlenerek satıldığından burada tüketici olarak çeşitli haklarınız vardır. Satın aldığınız kişinin oto galerici veya doğrudan araç sahibi olması halinde de haklarınız değişkenlik gösterir. Konu ile ilgili irtibat kurmanız halinde ayrıntılı yardımcı olabiliriz.
Mrb İki katlı bir dairenin ikinci katı daire sahibiyim.
Dairenin üst katında çatı yok ve evimin iç kısmına bir odasına su akmaya başladı yağmurlu havalarda
Bu konuda alttaki ev sahibi bu konuya ortak olması gerekiyor dimi ?
Yanaşmıyor üst bölge senin ben masraf ve maddi yardımda bulunmam diyor ?
Mahkemeye verdiğim zaman bir sonuç ala bilirmiyim.
Merhaba.
Evin çatı (dam) kısmı ortak kullanım alanı niteliğinde olduğundan burada meydana gelen arızalara ilişkin tamirat ve tadilat masraflarına tüm kat maliklerinin ortak katlanması zorunluluğu vardır. Siz de bu konuda alt kattan payı oranında talepte bulunabilirsiniz.
Merhabalar. Ev sahibim kirayı gönderdiğimiz IBAN’a sahip eşinin vefat ettiğini bildirdi. Biz de parayı eski IBAN’a göndermiştik, teyit ettik ve hesap kapanmış. Bize noterle yeni bir IBAN yolladığını söyledi fakat elimize ulaşmadı. Kira ödeme tarihi gecikmesi durumunda haksız duruma düşmemek için mesaj yoluyla attıkları IBAN adresine kirayı yolladık, mirasçı olduğunu da teyit ettik. Bundan sonraki süreçte aynı IBAN adresine göndermeye devam etmemizde sakınca var mıdır, bunu evden çıkarmak için bir açık olarak kullanabilirler mi, hukuki bir süreç gerekli midir? Çok teşekkürler şimdiden.
Merhabalar.
Yaptığınız yazışma ve haberleşmeleri kayıt altına almanızı, gerçekleştirdiğiniz havale işlemlerinin açıklama bölümüne ayrıntılı şekilde hangi aya ait kira bedelini ödediğini belirtmenizi öneriyoruz.
Bu şekilde durumunuzu belirtip belgelerinizi elinizde tutarsanız herhangi bir sorunla karşılaşmayacaksınızdır.
2 yıldır bir evde oturuyorum. Kira artışında sorunlar yaşadık. Ev sahibi bu nedenle çıkmamızı istiyor. Son olarak bize ihtar çekmiş 4 aylık kira vermediler diyor. Kirayı elden verdiğimiz için sadece WhatsApp mesajları var. Biz bu icra dosyasını kapatmak için tekrar ödeme yapsak dosya kapansa sonra diğer kalan aylar içinde icra başlatabilir mi? Şu an 4 aydır banka hesabına atıyoruz parayı. Ama öncesinde hep elden verdik.
Merhaba.
Elden yaptığınız ödemeyi ispatlamanız gerekir. Bu konuda WhatsApp mesajlaşmalarını da kullanabiliriz. Diğer yandan bu ödemeyi ikinci kez yapsanız dahi zamanında ödeme yapmamanız nedeniyle ev sahibi tahliye hakkını da kullanabilir. Dolayısı ile şu anda sizin bu takibe itiraz etmeniz ve kiraları düzenli ödediğinizi ispatlamanız gerekmektedir.
Merhaba yüz kızartıcı suçtan alınan Hagb 5 yıllık denetim süresi bitip dava düşüm işlemi yapıldıktan sonra Sağlık Bakanlığı düz memur aşımında sıkıntı olur mu
Merhaba.
HAGB sonrası 5 yıllık süreci tamamladığınızda herhangi bir engel haliniz kalmayacaktır.
Merhabalar aracımı temmuz 2022 de bir tamirhaneye bırakmistim yaklaşık 15 gün orda kaldı ve ben bıraktıktan 3 gün sonra tamirhane sahibi aracımla gezintiye çıkıp kaza yapmış suçlu benim aracım çıkmış ve benim haberim olmadan benim aracımın sigortasını kullanılarak karşı arac tamir edilmiş ve kaza raporunda farklı isim adres ve cep telefonu yazılmış sahte bir evrak düzenlenmiş dolayısıyla benim bu kazadan haberim yok Ocak 2023 tarihinde aracımın sigorta sözleşmesi bitti ve yenilemek isterken şans eseri öğreniyorum aracımın kazaya karıştığını ve elimde kaza fotoğrafları bahsi geçen kaza raporu mevcut tazminat davası açmak istiyorum ama 6 ay sonrası savcılığa şikayetlerde zaman aşımı diye yazılar gördüm sizce suç duyurusunda bulunabilir miyim teşekkür ederim
Merhaba.
Savcılığa müracaatla ilgili olarak şikayet süresi öğrenmeyle başlayacaktır. Somut olayı siz yeni öğrendiğinizden 6 aylık şikayet süreniz yeni başlamıştır. Diğer taraftan uğradığınız zararların tazmini için de dava açabilirsiniz.
Kendi evimi esyali olarak kiraya verdim sozlesme bitti simdi kiraci cikmamakta israrli bende esyalarimi o evden alabilirmiyim bos birakayim evi oyle otursun ozaman
Merhaba.
Evi nasıl kiraya vermiş iseniz o şekilde kira devam edecektir. Aranızda başka şekilde sözleşme yapmadıkça eve girip belirttiğiniz şekilde eşyaları almak ayrıca Ceza Kanunu anlamında suç oluşturabilir. Bu hususlara dikkat ederek hareket etmenizi tavsiye ederiz.
Icinde kiracimin bulundugu evimin satis asamasindayim. Talipli kisiden kaporayi aldim; kendisi kredi on onayini da aldi. Ancak kiraci evi ekspere gostermeyerek evin satis surecini uzatiyor. Bu gecikmeden kaynakli maddi zararim icin kiraciya dava acabilir miyim? Acmam icin hangi belgelere ihtiyacim olacaktir? Tesekkurler.
Merhaba.
Evinizin satış sürecinde kiracı evi ekspere göstermek zorundadır. Bunu engellemesi halinde uğradığınız zararlarla ilgili tazminat davası açabilirsiniz. Açtığınız davada ispat vasıtası olarak mesaj, arama, mektup ihtarı veya noter ihtarı hususlarını delil olarak gösterebilirsiniz.
Merhaba, üzerinde araştırma yaptığım ancak bir sonuç alamadığım bir sorum var, Babam kafasına estikçe internete erişimimi uzun süreliğine kesiyor. Bu durum iletişim hakkımın ihlali sayılır mı? Bunun hakkında ne yapabilirim? 17 yaşındayım ve durumumuz kötü değil.
Merhabalar.
Babanızın sizin üzerinizde bakım ve gözetim yükümlülüğü var. Bu kapsamda internet erişiminiz konusunda da karar verebilir.
Merhaba babamlar iki yıl bir dairede sözleşmeli şekilde oturdular ev sahipleri sözleşmeleri daha bitmemişti evi sattım boşaltın evi dedi evi boşalttılar sonradan bana da dahil ben evliyim o evde yaşamadığım halde kendisi oğlu telefon açıp evi boyatın o şekilde teslim edin vs vs gibi şeyler söylediler evi boyatmayacağımızı söyledim evi sattım dedin alan kişi çıkmanızı bekliyor dedin bizi evden kış günü çıkardın gibi konuşmalar geçti aramızda. İşte sizi avukata verecem boya aldım faturaladim hepsini avukata verecem gibi şeyler söyledi bizim bu durumda nasıl bir yol izlememiz gerekiyor.
Merhaba.
Kontratta evi boyalı olarak teslim aldığınız konusunda bir şerh var ise evi boyalı olarak teslim etme yükümlülüğünüz var.
Diğer yandan ev sahibi evi sattığını beyan edip satmamış ise veya başkasına kiralamak istiyorsa bu durumda tazminat haklarınız saklıdır.
Konu ile ilgili daha detaylı bilgi için iletişime geçebiliriz.
Merhabalar. Ev sahibimiz ihtiyacım var diyerek ihtar çekti. Biz de karşı ihtar çektik kendisine. Sonrasında aradan bir kaç ay geçince artık evden soğutmaya uğraştılar ve başardılar da. Biz gerçekten ihtiyacı olduğuna inanarak ağar topar başka bir ev bulduk ve çıktık. anahtarı da kendilerini tanıyan birine emanet ettik alsınlar diye fakat aradan 2 ay geçti anahtarı hala teslim alıp daireye geçmemişler. Bunun bir yaptırımı var mıdır kanunda? Kendilerine bize acele ettirdiler ve eve hala geçmediler diye dava açabilir miyiz? Açıkçası tüm düzenimizi değiştirdik. Çocuğumuzun okulu oturduğumuz semt gibi. Sadece ev sahibimizi zorda bırakmayalım diye. Kendisi bizi sıkıştıra sıkıştıra evden çıkardı fakat hala geçmedi evine. Cevap İçin şimdiden Teşekkür ederim saygılar
Merhaba.
Ev sahibinin ihtiyacının olduğu gerekçesiyle tahliyenize neden olması ve aslında eve ihtiyacının oladığının tespit edilmesi halinde tazminat haklarınız vardır. Bu durumu ispat etmemiz koşuluyla dava açılıp takip edilebilir. Ayrıntılı bilgilendirme için irtibata geçebiliriz.
velayetin babamda 3kere evden kaçtımbabamda yaşamak istemiyorum son kaçtığımdan beri annemdeyim velayet babamdaannem okula yazdıracak sonra annem velayet için dilekçe yazdığından sonra babam annemden dilekçe işlem sırasında beni alabilirim 15 yaşındayım adım ismaildoğaç soruma cevap verir misiniz.
Merhaba.
15 yaşında olmanız nedeniyle ne yazık ki kendi başınıza karar veremezsiniz. Annenizin velayet davası açıp velayetinizi üzerine alması gerekiyor. Bunun haricinde şu anda babanızla kalmak zorundasınız.
Merhabalar. Kiracı olduğum evi boşaltırken ev sahibine evi boşalttığıma dair ne belge imzalattım ne de şahit huzurunda anahtarı teslim ettim. İkimiz sözlü olarak helalleşip anahtarı teslim ettim. İlerleyen zamanlarda ev sahibi evi boşaltmadığımı ileri sürüp ve bu şüreçte kira ödemediğimi beyan edip bana dava açabilir mi? Bu hususta aboneliklerimin ve ikametimin evi boşaltmamı takiben başka eve aldırmam kanıt niteliğinde olup hak kaybına uğramamı engeller mi? Teşekkürler.
Merhabalar.
Ev sahibinizin size karşı böyle bir iddiada bulunması halinde, yazınızda belirttiğiniz gibi, evden çıkıp yeni eve geçtiğiniz tarihteki abonelikler, mernis kaydı, eski evin aboneliklerinin iptal edilmiş olması gibi hususların hepsini ileri sürebilirsiniz. Ayrıca ev sahibinizin aradan geçecek uzun zamandan sonra böyle bir iddiada bulunması da kötü niyet olarak tespit edilir.
İyı günler Kolaylıklar dilerim.
Sayın avukatım 2021 yılının Ekim ayında yapılan sözleşme ile bir adet balkon kapısı ve bir adet duşakabin yapımını 3100 TL.. karşılığı Nisa Yapı adlı Fıratpen bayısi (geçen sene Adopen bayisi oldu) ile anlaşma yapılmış ve 500 TL. kapora ödenmiştir.
Bayi çesitli bahaneler ileri sürerek (hastalık, kaza yapma, elemen bulamama) bu güne kadar edimini yerine getirmemiştir.
Çankaya Tük.Hak.Heyetine yaptığım başvuru 14/11/2022 tarihinde lehime sonuçlanmış ve tarafıma 5/1/2023 tarihinde tebliğ edilmiştir.
Kararda; Sözleşme gereğinin yerine getirilmesini v 3100TL. karşılığı balkon kapısı ve duşakabinin yapılmasına, Yerine getirilmemesi halinde 6502/70-2 fıkrası uyarınca yerine getirileceğine karar verilmiştir.
Benim durumum özellik arz etmekte olup, bir mal veya para iadesi yada değişimi söz konusu olmayıp sözleşme gereğinin yerine getirilmesi gerektiği hususudur.
Bu durumda; Yüklenici sözleşme gereğini yerine getirmezse ne yapılabilir, İlla buna zorlanabilinir mi, Yoksa kaporayı alıp durumu sineye mi çekeceğiz. Aynı kapı ve duşa kabın yapımı şu an 8-10 bin lira civarında. İcra takibi yapıldığında dükkanda bir masa ve iki koltuktan başka bir şey yok bu durumda ne yapılabilinir, Konuyu bir avukat aracılığıyla takip edeceğimden. olası masraf ne olur. Masrafları karsı taraftan alabilir miyim. Kararı bu şekilde icraya koyabilir miyim. yoksa kapı ve duşa kabini başka yere yaptırım fatura bedeli üzerinden mi icra takibi başlatmalıyım
Şimdiden teşekkür eder iyi günler dilerim,
Merhabalar.
Öncelikle tüketici hakem heyetinin kararının icrası kapsamında öncelikle sözleşme gereğinin yerine getirilmesi hususunda karşı tarafa ihtar çekmenizi tavsiye ediyoruz. Bu edimi yerine getirmemesi halinde siz öncelikle kaporanızı alıp süreci başka bir firmayla yürütebilirsiniz. Bu durumda zarara uğramanız halinde bayiye karşı tazminat davası açabilirsiniz. Süreci bir avukatla yönetirseniz avukata vereceğiniz ücreti ne yazık ki karşı taraftan alamazsınız. Ayrıca Tüketici Hakem Heyeti kararı ilam niteliğinde olduğundan icraya koyabilirsiniz
Merhabalar, arkadaşım güzellik merkezi için 5 seans gitti. 1 ay önce 4. ve 5. Seanslarda alerji olmaya başladı bir hafta içerisinde geçti güzellik merkezine sorduğumuz da iki güne gececegini ve kullandıkları jelden kaynaklı olduğunu panik yapmamızı söylediler. Fakat hastaneye giderek serum ve kremler ile düzeldi ama bu olay tekrarladı. İlerlemesinde ve tekrarlamasından korktuğumuz için bitirmek istiyoruz son iki taksit ödememiz kaldı. Bu durumda yasal hakkım ne olur vazgeçebilir miyim? Ödeme yapma zorunluluğum olur mu ? Cayma bedeli eğer ki istenirse verme zorunluluğum var mı?
Merhabalar.
Sağlık sorunları nedeniyle bu uygulama seanslarını bitirmek zorunda kalmanız halinde, gerekli ihtar ve ikazları yaparak, yaptığınız ödemeleri geri talep edebilirsiniz. Ayrıca ödemediğiniz kısım ile ilgili de sizin hakkınızda bir takip yapılmayacaktır.
Burada alerjinin niteliği, bıraktığı hasar gibi hususların değerlendirilmesi gerekir.
Bu kapsamda maddi ve manevi tazminat haklarınız da saklıdır.
Konu ile ilgili müracaatınız halinde ayrıntılı sonuca ulaşabiliriz.
Iyi günler babamın çalıştığı yerde 2008 haziran girisli olarak site hizmetlisi pozisyonunda çalışıyor, mobbinge uğruyor ve kendisinin tazminatını verip isten cikarmak istiyorlar lakin 2023 yılında olmamıza rağmen 2022 yılı maas hesabına göre tazminat parası vermek istiyorlar böyle bir hakları var mıdır ?
Merhabalar.
Hesaplanacak tazminat çalıştığı sürenin tümü üzerinden yıl olarak hesaplanır. Bu kapsamda tazminatı eksik verme gibi bir durum olamaz. Eksik ödeme halinde dava hakkınız mevcuttur. Ayrıca belirttiğiniz gibi mobing uygulamalarında da dava haklarınız mevcuttur.
Merhaba, Şubat 2019’dan beri oturduğum evde kira ödemesi için her yıl sözleşme gereği tefe tüfe oranında artış yaparak bu yıla kadar geldik. Kirada ve site aidatlarında hiçbir zaman en ufak bir gecikme olmadı. Şimdi Şubat ayında kirayı %150 artırmamı talep ediyorlar ve anlaşamıyoruz. Bugün arayıp oğlunun oturacağını ve %150 artırmazsam yasal yollara başvuracağını söyledi. Öncelikle ben Şubat ayında sözleşmenin 5.yılına girerken %25 yasal artış uygulayıp o şekilde mi ödemelere devam etmeliyim? Oğlu için yasal yollara başvurursa evden çıkmam gerekir mi? Önümüzdeki sene sözleşmenin 5.yılı dolunca beni evden çıkarabilir mi? Teşekkürler iyi çalışmalar
Merhabalar.
Öncelikle 01/07/2023 (bu tarihte dahil) kira artışları %25 olarak sınırlandırılmıştır. Bunun üzerinde bir artış yapılamaz. Siz bu artış oranını uygulayarak kirayı ödemeye devam edebilirsiniz.
Bunun yanında evde oğlunun oturacağı talebiyle evden çıkmanızı talep etme hakkı ev sahibine tanınmış bir haktır. Ancak buradaki ihtar ve sözleşme sürelerine dikkat edilmeli, yakınının gerçek ve makul bir ihtiyacı olup olmadığı tespit edilmelidir.
Konu ile ilgili müracaatınız halinde süreci birlikte yönetebiliriz.
Ben İzmir’deki dairedeki kiracıyı tahliye ve kira uyarlama davası açmak maksadıyla bir avukatla sözlü anlaştım. Kira tahliye davası tahliye taahhütnamesine dayanarak açıldı. Dava devam ederken kiracı evi boşaltı. Kendi avukatım anahtar teslim tutanağını imzalayarak dairenin anahtarlarını teslim aldı. İcra Mahkemesinde dava konusuz kaldığı için karar vermeye yer olmadığına ve benim aleyhime karşı vekalet ücretine hükmetti. Kendi avukatım anahtarı teslim alarak benim avukatlık ücretlerine engel oldunuz diye benden peşin ödediğim 7.000 Tl haricinde 5.000 Tl daha ödememi istedi. Ben 5.000 Tl itiraz ettim ve ödemedim. Bu nedenle avukatım istinafa başvurmadı. Dava kesinleşmiş oldu. Avukatımın benden istediği 5.000 Tl yasal mıdır? İstinafa başvurmadığı için de beni zarara uğratmış oldu? İstinafa başvurmadığı için avukatımı azledersem haklı azil olur mu? Vekâletini verdiğim ve ilk duruşması yapılmayan kira uyarlama davası da var. Avukatıma güvenin kalmadı . Azletmek ve güvendiğim bir avukatla devam etmek istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim. Teşekkür ederim.
Merhabalar.
Öncelikle davanın konusuz kalmış olmasına rağmen, hâkimin davanın açıldığı tarihteki haklılık durumuna göre yargılama giderlerine hükmetmelidir. Anlatımınıza göre burada kiracının dava tarihinden sonra evden çıkması karşısında haksız tarafın kiracı olduğunu öngörmekteyiz. Yargılama giderlerinin davalı üzerinde bırakılması gerekirken bu şekilde sizin üzerinizde bırakılmasına karşı yasa yoluna gidilmelidir.
Diğer yandan; avukatınızın talep ettiği ücret muhtemelen avukatlık asgari ücret tarifesi üzerinden takdir edilecek ücrettir. Biz özellikle dava açılış aşamasında karşılıklı sözleşme imzalayarak açıkta bir husus kalmamasını tavsiye ediyoruz. Bu aşamada karşılıklı ihtilafların mevzuata göre çözümlenmesi gerekecektir.
Hanimimla ayrildik bir oğlumuzvar velayeti annesinde annesi çocuğumuzun velayetini bana vermek istiyor bende almak istiyorum fakat yinede avukat tutmam gerekiyormu avukat tutmadan mahkemeye dilekce verip dava acarak alabilirmiyim
Merhaba.
Avukat vasıtasıyla yaptığınız tüm işlerinizi siz bizzat kendiniz de yerine getirebilirsiniz.Avukatınız size vekaleten hareket eden görevlidir. Ancak, bu süreci sizin yönetmeniz usul hataları ve koşturma açısından ciddi manada emek ve mesainizi alacaktır.
Merhabalar ben WhatsApp hattı üzerinden bir masaj salonuna görüşme şartları ve fiyat bilgisi için yazmıştım ama salon randevu talebi oluşturmuş böyle Bir hakkı var mı? Ve icra takibi vermiş böyle bir hakkı var mı?
Merhabalar.
Whatsapp hattı üzerinden alınan bilgi doğrultusunda böyle bir icra takibi yapma hakkı bulunmamaktadır. Hemen borca itiraz etmenizi tavsiye ederiz.
merhabalar 2 yıldır kirada oturduğum dairede 1 sene normal tüfe oranına göre zam yapıldı ama 2023 Şubat ayında %150 oranında bir zam istiyor ev sahibi kabul etmesende çık diyor Şubat ayında sözleşme bitiyor 1 senelik yapıyoruz bana kendim oturacağım deyip evi boşaltmamı istiyor her ay düzenli kirası ödeniyor şimdi tahliye davası aşarsa ne kadar sürede tahliye etmem gerekir tahliye süresi kaç gün birde kendi oturacağını ispatlanması mı gerekir
Merhaba.
Öncelikle yasal düzenleme kapsamında ev sahibiniz %25 in üzerinde bir arttırım yapamayacaktır. Bunun yanında kendi ihtiyacının olduğundan bahisle açacağı bir tahliye davasında da durumunu ve eve gerçekten ihtiyacı olduğunu ispatlaması gerekir.
Merhaba, Ev arkadaşımla ufak tartışma yaşadık bana hakaret etti delil olarak hepsi var. Evden çıktım 13000tl masraf yapmak zorunda kaldım onun yüzünden. Depozitom vardı onda kalmadığım günlerin faturasını da benden kesti eksik yatırdı ne tür ve nadıl bir dava açabilirim tazminat davası hakaret davası me yapma gerekiyor.
Merhaba. Ev arkadaşınızın size hakaret etmesi ile ilgili suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Hakaret eylemi nedeniyle uğradığınız manevi zarar kapsamında tazminat davası da açabilirsiniz. Ancak bu nedenle evden ayrılmanız konusunda, arada illiyet bağı kurulamayacağından maddi tazminat kapsamında bir dava hakkınız olmadığını düşünüyoruz.
Merhaba. Ben kasım 2021 de oturmak için ev satın aldım. Başka bir ilçede yine kendi evimde oturuyordum. Kiracıma ihtiyaç nedeni ile tahliye davası açtım. Şimdi yeni satın aldığım evin yakınında kiraya yerleştim. Mahkeme her iki eve bilirkişi gönderme kararı verdi. Karşı taraf davayı açtığındaki şartlar geçerlidir kirada olması davayı etkilemez diyor. Ayrıca 2kez ihtarname çekmeme rağmen kirasınıda eksik yatırıyor. Başka bir ilçede evim olması yeni evimde oturmaya engelmidir mahkemenin tahliye etmeme durumu söz konusu olurmu? Teşekkürler
Merhaba.
İki kez ihtar çekmenize rağmen kiranın eksik yatırılması haklı nedenle fesih hakkı sağlayacağı gibi eksik kısımlar için icra takibine de gidebilirsiniz.
Bunun yanında başka ilçede kendinize ait evin olması (ilçelerin birbirinden uzak ilçeler olduğunu varsayıyoruz) tahliyeye engel değildir. Bu tip davaları hukuki destek alarak çözümlemeye çalışmanızı öneririz.
Cumhuriyet basvaciligindan gelen kagit ne anlama gelir
Merhabalar. Sorunuz yeteri kadar anlaşılır olmadığından cevap verilememiştir. Gelen kağıdın niteliği hakkında bilgi paylaşırsanız yardımcı olabiliriz.
16 yaşındayım nişanlıyım anne babam ayrı annem terk etti mahkeme izniyle evlene bilir miyim
Merhaba. 16 yaşını doldurmuş olmak şartıyla mahkeme kararıyla evliliğinize izin verilebilir.
02.01.2023 tarihinde yeni ev aldım içerisinde kiraci mevcut kendim oturacağım ancak çıkmıyor nasıl bir yol izlemeliyim
Merhaba.
Gerekli ihtar süreçlerinden sonra tahliye davası açıp kiracıyı evden çıkarmanız gerekiyor. Sürecin nasıl işleyeceği ile ilgili iletişime geçmeniz halinde ayrıntılı bilgi verebiliriz.
Özel bir okulda okuyan 3. Sınıf öğrencisi oğlum sürekli şikayet edilen problemli bir çocuk tarafından parmağı kapı arasında bırakılarak kırılıyor. Hastaneye adli vaka olarak geçen bu olayda. Haklarım nedir acaba
Merhaba. Özel okulun hem gerekli özen ve dikkati göstermemesi nedeniyle hem de kusursuz sorumluluğu kapsamında tazminat haklarınız vardır. Ayrıca bu eylemi yapan çocuğun 12 yaşından büyük olması ve işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılaması ve davranışlarını yönlendirme yeteneğinin gelişmiş olması halinde cezai işlem de yaılabilir.
Ben kızımın kocası tarafından tehlike arz ettiğine inanıyorum kızım adına uzaklaştırma kararını ben çıkarabilir miyim?
Merhabalar.
Kızınızın akıl sağlığı yerindeyse, hak ve fiil ehliyetine sahipse ne yazık ki sizin onun adına şikayet hakkınız bulunmamaktadır.
İyi akşamlar.Babam vefat etti.Sagliginda tarlasını bana kiraladı.Dolayisiyla bende mirasçısı oluyorum.Simdi diğer mirascilar aynı fikirde değiller.Bazisi beni cikarmak istiyor bazısı da devam edebilirsin diyor.Ne yapabilirler,hakları nedir?Ben ne yapmalıyım.Tesekkur ederim
Merhaba. Babanızın sağlığında tarlasını size kiralaması ile ilgili olarak yaptığınız sözleşmeye göre durum belirlenecektir. Miras hakkı bu kiralamanın dışında miras hukukunu ilgilendiren bir konu. Ayrıca babanızın mirasçısı konumunda olduğunuzu düşünüyoruz. Konu ile ilgili müracaatınız halinde sorunu tam olarak anlayıp çözüm önerileri sunabiliriz.
Merhabalar annem boşanmak istiyor. Boşanırsa anneme, bana ve kardeşime maddi bir destek sağlanır mı?
(Rahmetli) Dedem yurt dışından emekli boşanırsa maaş anneme bağlanır mı?
Merhabalar. Annenizin boşanması üzerine sizin 18 yaşından küçük olmanız ve annenizin yanında kalmanız halinde size de nafaka bağlanacaktır. Bunun yanında dedenizin emekli olduğu ülkenin mevzuatını incelemeksizin boşanan annenizin bu maaştan annenizin faydalanıp faydalanamayacağını bilemeyiz.
Merhaba iki yıldır kirada oturuyoruz son dört beş aydır ev sahibi sürekli rahatsız ediyor ilk olarak ihtar çekti komşular ve yönetici sizden şikayetçi diye(ki asla böyle birşey komşularımızla aramız gayet iyi hatta imza bile topladılar sorun olmadığına dair)daha sonra telefonla arayarak ev satıldı çıkın demeye başladı sonra evi satacam dedi hatta bı hafta ilana koydu dava açtı satıldı yazısı astirmadilar diye.simdide evde büyük bir tadilat yapacağım çıkmıyorlar diye dava açtı bu iki davayida kazanabilirmi böyle bı sebepten evden çıkarabilir mi?
Merhaba.
Ev sahibinizin ileri sürdüğü gerekçeleri ispatlaması ve sizin evden çıkmanız gerektiğinin zorunlu olduğu konusunda dava dosyasına deliller sunması gerekiyor. Dava süreci uzun bir süreç ve bu süreci profesyonel olarak yürütmeniz gerekiyor. Bu nedenle sizinle yüz yüze görüşüp çözüm yollarını konuşmak isteriz.
Merhaba iyi günler 1 hafta önce sahibinden uygulaması üzerinden 2.el leptopumu satışa sundum izmirden bir alıcı yazdı ve leptopu almak istediğini belirtti .Ben leptopu görüp alsanız daha iyi olur sonradan tatsızlık yaşamak istemiyorum dememe rağmen almayı kabul etti ve ardından banka hesabıma parayı gönderdi ve bende kargo firması ile leptopu alıcıya gönderdim. Ardından geçtiğimiz günlerde bana whatsap üzerinden ulaşarak leptopun bozuk olduğunu belirtti açılmıyor dedi .Gönderirken leptop sağlamdı çalışıyordu dememe rağmen bozuk olan leptopu iaede etmek istedi.Bende gönderirken sağlam olan leptopun bozuk bi şekilde geri alamayıcağımı belirttim.Savcılığa şikayette bulunacağım dedi..
Merhabalar.
Anlatımınız kapsamında sağlam bir ürünü sattınız ve alıcı bu ürünü aldıktan bir hafta sonra ürünün bozuk olduğunu iddia ederek ürünü iade etmek istediğini, sizin ve alıcının kurumsal değil bireysel olarak bu işlemi yürüttüğünüz sonucuna ulaştık.
Bu kapsamda, havale evraklarını, kargo evraklarını, WhatsApp yazışmalarını kaybetmemenizi ve olası bir şikayet durumunda durumunuzu anlatarak herhangi bir dolandırıcılık eylemi içerisinde olmadığınızı belirtmenizi tavsiye ederiz.
Bu şekilde herhangi bir sorun çıkmayacaktır.
Detaylı bilgi için hukuk büromuza bekleriz.
4 yıldan beri kirada oturuyorum ev satıldı yeni ev sahibi ile sözleşme yaptık sözleşme bittiğinde toplamda 5 yıl oturmuş oluyorum fakat yeni ev sahibi ile 1 yıl oturmuş oluyorum bana yeni ev sahibi Kira tespit davası açabilir mi yoksa yeni sözleşmeden geçerli 5 yıl beklemesi mi lazım teşekkürler
Merhaba.
Yeni ev sahibi ile yapılan yeni sözleşmenin üzerinden 5 yıl geçtikten sonra ev sahibiniz kira tespit davası açabilir. Eski sözleşmeye dayanarak yeni bir dava açılamaz.
Hocam iyi akşamlar..Bana 46 kişilik hisseden tam 24 Adet toprak hissesi miras kaldı..Acaba ben bu haklarımı mahkeme yoluyla satabilir miyim..Bana bir yardımcı olabilirmisiniz
Merhabalar.
Tabi ki miras payınızın hesabını yapıp size ait olan kısmın aynen veya nakten tahsilini sağlayabiliriz. Bu hususta bir davayla miras payınızın ne kadar olduğunu belirleyebiliriz.
Taciz suçundan dolayı mağdurum. Elimde ses kaydı var .Şikayette bulundum. Karşı taraf para teklif ediyor. Kabul edersem, suç işlemiş olur muyum?
Karşı taraf beni elimde ses kaydı var diyerek tehdit edip para istedi diye bana dava açar mı?
Merhaba.
Bu şekilde bir taciz eyleminde (Türk Ceza Kanunu'nda belirtilen en hafif şekliyle) karşı tarafın para teklifine karşı uzlaşmak gibi bir hakkınız vardır. Ancak bunu "ses kaydını dağıtırım" şeklinde bir tehditle yapmamanızı öneririz.
10 senedir sigortasız ve asgari ücret altında çalışıyorum. Hizmet tespit davası açtığımda bu 10 senelik süre zarfı mı esas alınır. Yoksa son 5 yıl mı esas alınır.
Ayrıca dava karara bağlandığı tarih itibariyle mi sigorta gün sayısı işleme konur yoksa davayı açtığım tarih mi geçerli olur.
Cok teşekkür ederim
Merhaba.
Sigortasız çalıştığınız işyerinde çalıştığınız tüm süreyi esas alarak dava yoluna gidebilirsiniz. Çalıştığınız tüm süre hesaba alınacaktır. Davayı tarihi itibariyle sigorta gün sayısı işleme konulacaktır.
Öncelikle merhaba eşimle boşanmaya karar verdik dava açmadan iki gün evvelde bize icra kağıdı geldi ( konu: kentsel dönüşüme giren bir ev vardı kayınpederimin o evin vergisini mütaahitler ödemeyince mütaahitin borcundan dolayı kayınpederimin mal varlığına icra geliyor aynı yıl biz başka bir ev aldık kayınpederimde bize bir miktar para verdiği için bizim kendi aldığımız eve de haciz kaşıdı geldi) sorum şu zaten biz boşanma sürecindeyiz ev elimizden gider mi ben boşanınca bana evi bıraksa borçtan men olurmuyum
Merhaba.
Öncelikle derhal borca itiraz etmeniz gerekiyor. Bunun haricinde kayınpederinizle olan hukuki ihtilafın çözümü için dava yoluna gidebilirsiniz
İyi günler 31 Aralık itibari ile çalıştığım güvenlik şirketi ihaleyi kaybetti. Bizde tazminatımızı istedik vermeyeceğimi söyleyerek istemediğimiz halde başka projeye görevlendirme çıkaracağını söyledi Görevlendirmeyi kabul etmeyip güvenlik şirketine tazminat için ihtar çektikten sonra aynı projede başka bir güvenlik şirketi ile işe kaç gün sonra çalışmaya başlayabiliriz..
Merhaba.
İşverenin yaptığı emsal görevlendirmeyi kabul etmeme gerekçenize göre durum netleşecektir. Bunun haricinde bu şekilde yaptığınız ayrılış işleminden sonra başka bir işyerinde çalışmaya başlayabilirsiniz.
Merhaba.. Bir iş kazası sonucu bilirkişi nin yapmış olduğu aktif ve pasif dönem tazminat hesaplaması bulunmakta.. Yalnız bu hesaplama 2021 yılında yapılmış ve 2021 yılı asgari ücreti üzerinden hesaplanmıştır.. Fakat dava 2023 yılı olduğu halde istinaf mahkemesinde devam etmektedir.. Karşı tarafın yargıtay gitme durumu da mevcuttur.. Benim öğrenmek istediğim mevcut günümüz asgari ücreti 2021 yılı asgari ücretinin çok üzerindedir. Dava halen devam ederken 2021 yılı asgari ücreti üzerinden yapılan bu hesaplamaya itiraz ederek günümüz asgari ücreti üzerinden hesaplanması talebinde bulumabilirmiyiz..
Merhaba. Ne yazık ki böyle bir talepte bulunamazsınız. Ancak bu dava ile ilgili tahsil anına kadar faiz işlemektedir.
Merhaba,
Yurt disinda yasiyorum ve Turkiye'deki evim su anda suresiz sozlesmeli kirada. Turkiye ziyaretlerimde bu evi kalacak yerim olarak kullanmayi istiyorum (yilda 1 ay), bu sebeple kiraciyi tahliye edebilir miyim? Yurt disi ikametim e-devlet'te kayitli; ikinci adres olarak da su an kiradaki evim bulunmakta. Tesekkurler.
Merhaba.
Türkiye'de ki evinizin kişisel ikamet olarak kullanılacağı yönünde ihtiyacınızı ispatlamak suretiyle bu evin tahliyesini sağlayabilirsiniz. Ancak sadece anlattığınız bilgiler ışığında bu eve ihtiyacınız olduğuna dair daha net kanıtlara ihtiyacınız olduğunu söyleyebiliriz.
Merhaba annem yiyenine kanarak sözde beraber dükkan açalım diye evimizin önündeki arsayı kendı adına almış ama biz çocuklarının haberi olmadan rızamız dışında planlı bir şekilde kandırarak almış, şimdi annem çok pişman hatasını anladı geri para karşılığı istiyor ama 3 katı fiyat istiyor, hukuki hakkımız var mı nasıl alabiliriz.
Merhaba.
Tarafların rızalarıyla yaptıkları satış işlemi ne yazık ki iptal edilemez. Ancak yapılan işlemde hukuka aykırı şekilde bedelini almadan veya kandırmak suretiyle edinilmiş hak mevcut ise bu konuda dava yoluna gidilebilir. Ayrıntılı bilgi verilmesi halinde detaylı bilgi verebiliriz.
Merhaba ben Bi dükkan tuttum ve 4 tanr makinem var dikis işi yapıyorum dükkanın üstünde daire var ve senden dolayı rahatsız olduklarını dile getiriyorlar daha 5 gün oldu dükkan tutalı ben vergi levhasi aldıktan sonra şikayet olsa bile sorun yaşar mıyım yasamazsamda en geç saat kaça kadar calisabilirim
Merhaba.
Yerin niteliği, gürültünün miktarı, yerleşim yerinin şehir içi olup olmaması, ruhsatın vasfı gibi hususlar durumunuzu etkileyebilir. Genel olarak üretim yapan makinaların çalışmalarına yerleşim yerlerinde izin verilmemektedir.
Eşimin 6yil 3 ay kesinleşmiş cezası var ama muddetname si gelmedi 20 gundur nekadar yatr cezaevinde
Merhaba.
Eşinizin aldığı cezaya ilişkin mahkeme kararı, kesinleşme şerhi ve ceza infaz kurumuna giriş tarihini iletirseniz size ayrıntılı şekilde, ceza infaz kurumunda kalacağı süreyi, denetime ayrılacağı süreyi ve açık ceza infaz kurumuna geçiş hakkından faydalanıp faydalanamayacağını iletebiliriz.
Benim sorum diyelim 1 kişi evi satarken 5 yıl bekleme sürecini unutup satarsa ona 110 bin tl ilk ceza gelirmi ama yanlışlıkla olunmuş birşey
Merhaba.
Sorunu tam olarak anlamamakla birlikte, edindiğiniz gayrımenkulü edinme tarihinden itibaren 5 yıl içerisinde satmanız halinde alım satım farkı gelir olarak değerlendirilip bu miktar üzerinden değer artış kazancı adıyla vergi tahakkuk ettirilir. Bu rakamı ödemek zorundasınız. Detaylar için müracaat halinde yardımcı olabiliriz.
Merhaba 4.5 yıl önce dairemi 2 öğrenciye kiraya verdim 5 yıllık kontrat 7.2023 de bitiyor. 6 ay önce 2 öğrenci daireye başka birini almışlar benim haberim yok nüfus
müdürlüğünde adrese kayıt yaptırmışlar. Yüzde 50 zam yapacaklardı hükümet yüzde 25 açıklayinca yüzde 25 yaptilar. 7. Ayda çıkacağız diyorlar ama Tahliye taahhüdü imzalamiyorlar. 15 binlik dairede 3.200 e oturuyorlar.
Yer İstanbul Kadıköy ne yapmalıyım.
Merhaba.
Gerekli ihtarları çekerek tahliye ettirmeniz mümkün olduğu gibi, 5 yıllık süre dolduğunda kira tespit davası açmanız da mümkündür. Ayrıca kiraya verdiğiniz kiracının alt kiracı şeklinde başka kişilere oda kiralaması (kontratta aksine hüküm yoksa) tahliyeye haklı bir neden olmaktadır.
Merhaba
kiraya vermiş olduğum dairenin kontratı 11-01-2023 tarihinde sona eriyor. kendi hür iradesiyle imzalamış olduğu matbu boş bir tahliye taahhüdü var. Bu taahhüde dayanarak kiracıyı çıkartabilirmiyim?
Merhaba.
Tahliye taahhütnamesinin tarihi ve niteliğine göre bu taahhütnameye göre tahliye davası açabilirsiniz.
Tapulu taşınmazıma ahır yapmış.şikayetçi oldum savcılıga hakkı olmayan yere tecavüzden dava açılıp ceza aldı kesinleşti ve 3 yıldır hala kullanıyor ve kullanmayada devam edecek tekrar savcılıga 2. kez hakkı olmayan yere tecavüzden şikayetci olabilir miyim. sonucta ilk şikayetimde suc işlemi son bulmadı yıllardır kullanıyor 2.kez şiketcı oldugumda mahkemede tekerür etmiş bir dava mı olur.yanı eylemi son bulmayıp önceki aynı suctan ceza almıs da olsa hala kullamaya devam etmesi suç işlemesi kesinleştikten sonrakı şikayetime kadar kı süreçle tekrardan hakkı olmayan yere tecavüz konusu teskıl etmez mı aynı konu olsa bile.2. kez aynı konudan yerimi işgal etmesinden dolayı şikayetçi olabilir miyim yoksa tekerür etmiş diye kaybeder miyim şikayetimden bu zamana kadar kullandı hala kullanıma devam işgalcı olarak devam ediyor 2.kez aynı konudan şikayetcı olma hakkım var mı
Merhaba.
Devam etmekte olan tecavüz ile ilgili ikinci kez şikayetçi olabilirsiniz. Burada hem şikayetçi olmak hem de uğradığınız zararların tazmini ve kira bedelini talep edilecek şekilde dava açmak makul olacaktır. Müracaatınız halinde size yardımcı olabiliriz.
Merhabalar sorum şu; reşit olduğum dönem babam benim ve annemin üzerine şirket açıp genel vekaletlerimizi aldı bize farklı açıklamalar yapıp onayımız olmadan iş yapıp birçok şeye imza atıp vergi borcu dahil bir çok borç yapıp üstünede musasebeci tarafından dolandırılıp sonunda sözde geçmiş borçlarıyla birlikte şirketi muhasebecilere devretti şimdi yıllar sonra banka hesaplarıma el konuldu olan miktar vergi dairesi tarafından çekildi biz devrettikten sonra bir sürü kişiyi sigortalı göstermiş ve şirketi bir çok borca sokmuşlar anneminde aileden mirası olan şeylerin üzerine devlet el koymuş durumda biz bu durumdan kurtulmak için ne yapabiliriz henüz çok gencim bi işte çalışsam maaşımı alamayacak ve yaşam haklarımı elde edemeyecek durumda elimi kolumu bağladılar, kandırılıp dolandırıldım
Merhabalar.
Sorununuzla ilgili size karşı gerçekleştirilen usulsüz işlemler kapsamında babanız hakkında suç duyurusu ve uğramış olduğunuz zararlarla ilgili tazminat işlemleri de dahil bir çok yolunuz var. Bizim tavsiyemiz hemen süreci yönetmek amaçlı bir hukukçuyla iletişime geçmeniz ve resmi işlemlerinizi başlatmanız olacaktır.
İyi günler
7 yıl önce satın aldığım dairenin 22 yıllık çalışanına iş çıkışı nedeni ile tazminat ödenmesi gerekiyor.Site yönetiminde bugüne kadar toplanmış kıdem tazminatı parası yok .Benden önceki daire sahibinden benden önceki yılların tazminat ücretini alabilir miyim?
Teşekkür ederim
Merhaba. Apartman yönetimi daire maliki olarak bu ücreti sizden talep edip vermediğiniz miktarla ilgili size karşı takipte bulunabilir. Sizin ödediğiniz bu borçla ilgili olarak eski malikin sorumlu olduğu kısımla ilgili rücu hakkınız bulunmaktadır. Eski malik kendisini ilgilendiren yıllara ilişkin borçları ödemesi gerekmektedir.
Merhaba
Bundan 10 yıl önce bir iş adami eşime iş vaadiyle bir şirket açtırıyor 3 yıl sonra şirket batıyor ve tüm borçlar eşime kalıyor firmada tek yetkili eşim yapılıyor ve borçların hiç birini şirket kurduran adam kabul etmiyor ve geçen ay adam vefat etti kendisine kalan bir miras var ve bizde bu borçları kızına ödetmek istiyoruz fakat nasıl bir yol izlemeliyiz bu şirketin aslında o adama ait olduğuna dair evrak üzerinde kanıt yok fakat çalışan işçiler ve iş yapilan firmalar şahit nasıl bir yol izlemeliyiz
Merhaba.
Anlattığınız şekliyle vefat eden kişinin şirketle hiç bir ilgisi yok. Bu nedenle mirasçılara yönelme ihtimaliniz yok gibi görünüyor. Ancak bu hususta tüm bilgi ve belgelerinizle müracaatınız halinde tekrar fikir beyan edebiliriz.
Uzun süredir oturdugum bir evden ilk defa ihtiyacım olduğu için depodan bir bölüm istedim koymam gereken eşyalar olduğu için.Benden aylık şu kadar para isterim dendi.Daha önce oturduğum binalardan böyle bir şey istenmedi hiç şaşırdım.Bu doğrumu böyle hakları varmı bina yöneticilerinin.Şimdiden teşekkür ederim
Merhaba.
Bina ortak alanlarının kullanımı diğer sakinleri etkilememek kaydıyla tüm sakinlere verilmiş bir haktır. Bu kapsamda ortak deponun kullanımı kapsamında bir bedel istenmesi mümkün değil gibi görünüyor. Ancak bu hususta bir genel kurulu kararı var ise veya başkaca bir hakka dayalı tasarrufta bulunuluyorsa bu konuları da değerlendirmek faydalı olacaktır.
2.ci ağır cezada yargılanan birisi bıçaklı kavgaya karsmış ilk bi altı ay mahkeme sürerken yattı ilk mahmekede denetimli serbestlilten dışrda son mahkemede karar mahkemesinde 13 ila 15 yıl ceza alırsa yatarı ne bide cezası ertelenirmi mahkemeye itiraz edinebilirmi üst mahkemeye tasıyabilirmisin tasırsan hu ne kadar sürer
Merhabalar.
Verdiğiniz bilgilerle ne yazık ki kesin bilgi veremeyiz. Müracaatınız halinde, yakınınızın tahmini ne kadar ceza alacağı, tekerrür hükümlerinin uygulanıp uygulanmayacağı, denetim sürelerinin ne şekilde kabul göreceği hususlarında ayrıntılı bilgi verebiliriz.
Babam elimizden evimizin tapusunu traktör diyerek bizi kandırarak alıp tek başına abimin üzerine yapmiş. Abim ise bize pay vermemek için arkadasının üzerine yapmiş. Benim bu olaydan hiç haberim yoktu. Babamın akli dengesi yerinde. Şimdi hakkımı alabilmek için ne yapabilirim. Maliyeti bana ne kadar olur .iyi geceler.. Ne yapacagımı şaşırmiş durumdayım. Babam yaşlı ölünce olsadahi birseyler yapmak istiyorum. İyi geceler. Tesekkurler
Merhabalar.
Babanızın akli dengesi yerinde olsa dahi, sırf sizi mirastan mahrum bırakabilmek için yapmış olduğu bu tip tasarruflara karşı haklarınız vardır. Bu konuda özellikle vefat halinde miras paylaşımı sırasında sizi mirastan mahrum bırakmak amacıyla yapılan tasarrufları iptal ettirebilirsiniz.
Selamlar ben 12 yildir ikea magazasinda calismaktayim agir kaldirmamdan dolayi belimde sirtimda fitik oldu bolum degisimi istedim benden durum bildirim raporu istediler bende aldim simdi bu rapora gore seni calistiramayiz tazminati verelim cik diyorlar bende borcumdan dolayi cikmak istemedim . Beni kendim saglik sebebi ise isten cik diye zorluyorlar ben cikmasam cikartabilirler mi bilgi verirseniz sevinirim.
Merhabalar. Sağlığınıza uygun başkaca pozisyon varsa işvereniniz bu bölüme almak zorunda sizi. Ancak böyle bir pozisyon bulunmadığı takdirde iş sözleşmeniz feshedilebilir. Bu durumla ilgili ayrıntılı görüşmeyle sonuca ulaşabiliriz. İletişime geçmemizi öneririz.
Merhaba, Kat maliki olarak oturduğum apartman da zemin kat yeni satıldı. Yeni kat sahibi tadilat sürecine başladı. Daire içerisinde ruhsata tabi planlı çalışma onayı almadan duvar yıkma , banyo havalandırma alanından pay alma ve pencere bulunan alanı Fransız cam yaparak bahçe kullanımına açtı. Ortak alan da açtığı kapı önüne parke döşeyerek ortak alanı işgal ederek dairesinin kullanımına açtı. Bunlar ile ilgili yasal süreç te ne yapmamız gerekiyor ? Diğer sorumda daire boş tadilat yapılırken , tadilat yapan proje yöneticisi evi gezdirmek istedi. Ev boş iken gezip gördük. Yeni ev sahibi bu durum ile ilgilide bana haneye alenen tecavüz suçlamasıyla dava açacağını belirtiyor. Bu durum için yorumunuz nedir? Teşekkürler.
Merhaba.
Öncelikle projeye aykırı yapılar ve ortak alanların kullanımı konusunda usulsüzlükler nedeniyle Belediye'ye başvurarak durumu bildirebilirsiniz. Ayrıca ortak alanların kullanımı ile ilgili gerekli ihtarları çekerek işgali önleyebilirsiniz. Diğer yandan sadece boş evi gezip görmekten ibaret eylem "konut dokunulmazlığını ihlal" suçunu oluşturmayacaktır.
Sorularınıza verilen cevaplar sadece anlattığınız hususlarda verilmiş olup, detaylı şekilde görüşülüp karara bağlanması gerekir.
2022 yılı 6 ayı itibariyle açılmış Milenicom firmasına ait bir icra dosyasında borçluyum borç tutarı 2700 tl civarında ve bu dosyayı banka hesabıma bloke koyulmasıyla öğrendim.2000 tl ye kadar olan kısmı yeni çıkan torba yasaya uygun mu?yoksa bu borcun hepsini mi ödemeliyim.
Merhabalar.
Ne yazık ki borcun hepsini ödemeniz gerekiyor.
Merhabalar, ben almanyada eşimden ayrıldım, türkiyede ikimizin üstüne olan evimizin aydatini ve vergisini ortak öderken şimdi kendi payına düşeni eski eşim ödemiyor, bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekiyor (türkiyede ayrılmamız daha tanımadık) mahkeme uzeri
Merhabalar.
Bu paradan müşterek olarak sorumlu olduğunuz için ikinizden birinin mutlaka ödemesi gerekiyor. Ödemeden sonra eski eşinizin payı ile ilgili icra takibi yapabilirsiniz.
Merhaba. Bir apartta kiracı olarak kalıyorum. Apart sahibi gündüzleri kaloriferleri açmıyor. Sadece akşam belirli saatlerde yakıyorlar. Bu durumdan şikayetçi olduğumuzu sözel olarak belirttik ancak değişen bir şey olmadı. Yasal olarak yapabileceğim bir şey var mı?
Merhaba.
Yaşanılan durumla ilgili olarak, belediye başkanlığı zabıta birimlerine veya Turizm Bakanlığına başvuruda bulunabilirsiniz.
1 ay falan oldu yeni daire aldik tadilat falan yaptik tam olarak taşıalı 10 15 gun oldu kombiye falan baktırmak icin servisi cagirdik kombi yanikmis ben alirken ev sahibi saglam dedi simdide yalan atip duruyor bunu tuketici haklarina sikayet edebilirmiyim
Merhaba.
Eğer bir emlak şirketinden almışsanız tüketici hakem heyetine gidebilirsiniz. Şahıstan aldıysanız dava hakkınız vardır.
bir kamu kurumunda önceki idarecinin yaptığı yanlış uygulamanın düzeltilmesi için müracat edilmesi halinde sonra göreve başlayan idareci benden önce yapılmış bir işlem geriye dönük işlem yaparak düzeltemem diyebilir mi?
Merhaba.
İdari işlemlerde yapılan yanlış uygulamanın niteliğine göre en kısa sürede düzeltilmesi veya ortadan kaldırılması gerekir. İşlemin niteliğine göre detaylı bilgi verebiliriz.
İyi günler diliyorum. Son zamanlarda yaşanan kiracı ev sahibi arasındaki itilaf ile ilgili bir sorum olacaktı. Ben aynı binada 4 yıldır ikamet ediyorum. Tüm bina iki kardeşe ait toplam 72 meskenden oluşuyor. Ev sahibim usulsüz olarak Eylül ayı itibari ile %115 Kira zammı uyguladı. Benimle birlikte 7 kişi bu durumu kabul etmedik ve halen devletin belirlediği %25 zam oranı üzerinden ödeme yapmaktayız. Katı yakıt la ısınıyorduk bu yıl doğalgaz sistemine geçildi. Ev sahibi tüm binaya iç dış tesisat döşeyerek kombileri taktırdı. Ancak sadece Kira artış oranını uygulamayan bizim evlerimize sayaç taktırmadı ve abonelik işlemlerini başlatmadı. Zorlu enerji ile yaptığımız yazışmada 36. Maddeye göre sadece ev sahibinin tapu ile başvuru yapabileceği tarafımıza bildirildi. Ailecek bizleri şu kış gününde mağdur durumda bırakıyor. Avukata başvurduk hatta bize yol gösteren sulh hukuk hakiminin izlenecek adım olarak ev sahibinin bu yetkisinin kiracıya devredilmesine yönelik talebi ile dava açılması ile girişim başlatmak istedik. Ancak avukatımız araştırma yaptığını bu davada pek çıkış yolu bulamadığını söyledi ve süreci uzatacak başka yollar önermektedir. Muarazanın meni davası açma yoluna başvurmak gerektiğini söylüyor. Konu kış ayı olması sebebi ile hayati öneme sahip ancak biz bir yol katedemiyoruz. Sulh hukuk hakiminin hangi maddeden dava açmamızı kastettiğini bize soruyor. Onu öğrenin diyor. Burada tıkandık hakimede etik olmadığından tekrar başvurup soramıyorum.Konu ile ilgili bir yardımınız olursa elinizde bir ictihat kararı varsa memnun olurum. Ev sahibine ayrıca Ceza davası da açmak istiyorum nasıl bir yola başvurmam gerekiyor. Saygılar.
Öncelikle bu hususta bina yönetim kurulu kararı gereği tesisatın çekilmesi gerekiyor. Bu işlemi de ev sahibinin yapması gerekiyor. Bu işlemi yapmaya yanaşmayarak sizi evden çıkarmaya yönelik eylemi hukuka aykırıdır. Bu aykırılık kapsamında uğrayacağınız zararlar nedeniyle tazminat davası açma hakkınız vardır.
Bunun dışında ne yazık ki ev sahibinin sözleşme hürriyeti ve işlemler kapsamında cezai bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Yani ev sahibinin eylemleri herhangi bir suç teşkil etmez.
Yönetim kurulunca alınan karara ev sahibinin de uyması gerekmektedir.
Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 6/4. Maddesi gereği “Bağımsız bölümlerin başkasına devri, kayıtlanması veya kiralanması halinde, eklenti- ler ve ortak yerler de kendiliğinden devredilmiş, kayıtlanmış vaya kiralanmış olur.”
Ancak ne yazıkki doğalgaz şirketleri tesisat çekimi için kiracıyı yeterli görmemekte ve bu hususta ev sahibinin tesisat çektirmesi gerektiğini belirtmektedir. Bu hususta sözleşme hürriyeti kapsamında doğalgaz şirketine bir zorlama yapılamaz.
Dava yolu ile ev sahibinden bu yetkinin alınması işlemini çok hızlı ve çözüm odaklı bir yol olarak görmüyoruz.
Bu hususta kapsamlı yardım için size (diğer kiracılarla birlikte) danışmanlık hizmeti verebiliriz. İzleyeceğimiz yol sizin en hızlı ve en az zararlar bu süreci atlatmanızı sağlayacaktır.
Bir ıcra dosyası ile ilgili avukatlık bürosu ile borç ödemesi ile ilgili anlaştım,bu zaman zarfında odemellerimi düzgün yapmasamda ay içinde taksit ödemelerini yaptım maalesef ödeme yaptığım hâlde borcunu odemedi diye mahkemeye suç duyurusunda bulunulmuş, ekstradan para istenildi, avukatlık burosunu değiştirebilme imkanım varmı, avukatlık bürosu bankanın anlaşmalı olduğu büro
Merhabalar.
Avukatlık bürosu ile icra harici borç ödeme anlaşması kapsamında taksit geciktirmeniz halinde herhangi bur suç duyurusunda bulunulmaz. Konu hakkında yanlış anlaşılma olabilir. Bu nedenle tekrar detaylı konuşma yapmanızı öneririz.
Çalışmış olduğum firmada 1.5 ay kadar çalıştım sigorta girişimi yapmadığı için ayrıldım ama ayrıldıktan sonra firma yetkilisi satış primlerimi ve maaşımı vermedi kendisinden istediğimde halledicem diyip geçiştirdi cimere şikayette bulundum kendisinden icra yoluyla 17.250₺ olan satış primlerimi alabilir miyim?
Merhaba.
Alacağınızla ilgili dava sürecini başlatıp, tüm alacağınızı alabilirsiniz. Konu ile ilgili yardımcı olmak isteriz.
Merhabalar yaklaşık olarak bir ay eşim bir sitenin temizlik işlerini çöpünü felan attı bir görevli buldular eşimin ne maaşını veriyorlar nede sigortasını yaptılar bukonuda ne yapabilirim dava etsem kazanma şansın ne olur parasinda deyilim harcanan emekteyim
Merhaba.
Eşinizin çalıştığı süreyle ilgili olarak iş davası açabilir, sigorta primleriyle ilgili olarak da ihbarda bulunabilirsiniz.
Sayın ilgili,
Benim 1/2 hissem olan bir daire var,
Dairede ikamet eden kişi vefat etti,ben mirasçısı değilim,
Vasiyetnamesi var ,dolayısı ile henüz mirasçılık belgesi yok,vaziyette ismi geçen kişi evin anahtarını almış ve eve girersen haneye tecavüz ile konut dokunulmazlığını ihmalden dava etmekle tehdit ediyor,
Ben eve nasıl girerim,
Saygılar,
Merhaba. Kiracınız evde tek yaşarken vefat etmiş ise eşyalarını bir depoya kaldırarak (güvenli bir şekilde) evinizi kullanabilirsiniz. Ancak ailesi ile kalıyorsa ancak ihtar süreçlerini tamamladıktan sonra evi teslim alabilirsiniz.
izal_e şuyu davasinda tesbit edilen değerin altında fiat verebilinirmi
Merhaba.
İzale-i şüyu davasında, bilirkişinin tespit ettiği değer üzerinden açık arttırma yapılır. Bu açık arttırmanın niteliğine göre tespit edilen değerin altında da satış oluşabilir. Konu ile ilgili detayları öğrenebilirsek daha net yardımcı olabiliriz.
Selamm.. Ben arabamı yetkili özel servise komple motor rektefe yaptırdım 45000 TL para harcadım iki kez motor indirdiler ama düzen tutmadı şimdide her yerinden yağ kaçırıyor 1 yıl garanti verdi ama hatasını kabul etmiyorlar hakkımızı alabilirmiyiz...
Merhabalar.
Yetkili servise yaptırılan tamiratlarla ilgili olarak, yetkili servisin kusurunun tespiti halinde tazminat davası açılabilir. Bu konuda müracaatınız halinde size yardımcı olabiliriz.
Iyi günler
Isyerimde bazi yapilan haksizliklari dile getirdigim icin mutfak şefi herkes icinde bana küfür ederek onurumu zedeleyerek beni isden kovdu bu durumda ne yapmalıyım
Merhaba.
Haksız bir işten çıkarma söz konusu olduğu için, işe iade davası açabilir veya kıdem ve ihbar tazminatı talep edebilirsiniz. Ayrıca küfür olayı ile ilgili de Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunabilirsiniz.
Uşakta çalışmayan taş ocağımda sac imalat malzemeleri kesilip çslınırken yakalandı .Tesbit yaptırdım ceza davası devam ediyor.Ankara’da oturuyorum alacak davasını burda açabilirmiyim.Teşekkür ederim.
Merhaba. Ne yazık ki bu tip davalar borçlunun ikametgahı mahkemesinde veya fiilin işlendiği yer mahkemesinde açılmaktadır. Ankara'da dava açma imkanınız bulunmamaktadır.
Eşyalı olarak kiraya verdiğim dairemde kontrata yazmadigimiz eşyaları alabilirmiyim
Merhaba. Kontratta belirtilmeyen eşyaları almanız mümkün. Ancak burada kiracı evde oturmaya başlamış ise zorla evden eşyaları alma gibi bir işlem yapamazsınız.
Marhaba ben eşimle hiç anlaşmıyorum ve boşanmak istiyorum yalniz protkol yapmak istyorum kabul ediyor ancak sonra cayıyor bana ev al diyor ve ben asgarî ücret ile kirada ev gecindiryorum. Nasıl ne yapcagimi bilmiyorum.
Merhabalar.
Müracaatınız halinde boşanma sürecini takip edebiliriz. İki tarafında boşanmayı kabul etmesi durumunda karşılıklı olarak görüşmeler neticesinde uygun şartları sağlayıp anlaşmalı boşanma işlemlerini yürütmeye gayret gösteriyoruz.
Merhaba babamdan kalan dükkanımızda başka kişiler izinsiz oturuyormuş savcılığa verdim sorun arsa tapusu olan binanın hangi bölümünde dükkanımızın olduğunu bilmiyorum savcılık tahliye kararı verdi ama ben hangi dükkan bizim bilmiyorum ne yapabilirim? Teşekkür ederim
Merhabalar.
Tapu Müdürlüğüne tapunuzla başvurup yer tespiti talebinde bulunmanız halinde, taşınmazınızın tespiti yapılacaktır.
Merhabalar. Ev sahibim oğlum oturacak diyerek beni çıkartmak istiyor. Ev sahibi aynı ilçede 2 evi var 1 inde kendisi oturuyor diğerinde ben kiracıyım ve eve gireli 1 sene olacak. Oğlu da kendi oturdukları yani aynı ilçe içerisindeki evlerinde beraber yaşıyorlar. Onların oturduğu ev 3+1 benim oturduğum ev 1+1 ev sahibim beni mahkemeye oğlum oturacak diye çıkartabilir mi cevaplarsanız sevinirim teşekkür ederim.
Merhabalar.
Ev sahibinizin Borçlar Kanunu 350/1-1. cümlesi gereği çocuğunun kullanma zorunluluğu varsa bunu ispat ederek sizi evden tahliye edebilir. Ancak bu şekilde sizi evden tahliye ettikten sonra 3 yıl boyunca sizden başka birisine evi kiralayamayacaktır. Siz kiralanan yıldaki zorunluluklar dışında yeni bir durum ortaya çıkmadığını iddia ederek evde oturmaya devam edebilirsiniz. Konu ile ilgili detaylı olarak görüşüp olayı netleştirebiliriz.
Merhaba . Öncelikle sorularımıza cevap vermek için böyle bir ortam sağladığınız için teşekkür ederim. Bizim apartmanca sorunumuz evimizi 11 yıl önce tam tamamlamadan bırakan müteahhit ile ilgili. Müteahhit 11 yıl önce binamızı tam olarak bitirip iskân almadan bırakmış. Bunun nasıl olduğunu toprak sahibi ile ne gibi bir sözleşme yaptığını ne karşılığında anlaştığını bilmiyoruz. Toprak sahibi olduğu söylenen, halen apartmanda boş bir dairesi olan, kendisini hiç görmediğimiz yurtdışında yaşayan biri varmış. Ama çoğumuz onu hiç görmedik. Hepimiz dairelerimizi farklı kişilerden aldık. Çoğumuz da binada yeniyiz. Elimizde apartmanın resmi projesi dışında bir evrak da yok. Apartman yönetim planını tapudan aldık. Onda da doğru dürüst bir bilgi yok. Sorumuz şu:
1-Bildiğimiz kadarıyla kanuni olarak müteahhit binamıza iskan almak zorundaydı almamış. Bugüne kadar bu konuda bir şey yapılmamış. 11 yıl sonra biz müteahhidi buna hangi kanuni gerekçe ve yöntemlerle zorlayabiliriz.
2-Müteahhit binamızın otoparkını 11 yıl depo olarak kullanmış şimdi ısrarımız üzerine yavaş yavaş boşaltıyor. Otopark şu an dükkân gibi. Geçmiş yıllara ilişkin bu konuda maddi bir şey talep edebilir miyiz? En azından garajımızı garaj olacak şekilde tadil edip bırakmasını isteyebilir miyiz?
3-Binamızın asansörünü yapmış ama baktırdık kullanılacak durumda değil. Faal hale gelmek için en az 15-20 bin TL masraf var. Bina projede asansörlü görünüyor. Müteahhitten asansörü faal hale getirmesini kanuni yollardan isteyebilir miyiz? Bunun için ne yapmamız gerekiyor? Bütün bu eksiklerin yapılması için Asliye Hukuk Mahkemelerinde dava açabilir miyiz? Bu davaları açmak için avukat tutmak şart mı? Emekliyiz bir işimiz yok kendimiz takip edebilir miyiz? Dava açma masrafı çok mudur? Saygılar sunar şimdiden teşekkür ederim.
Merhabalar.
Öncelikle güzel övgüleriniz nedeniyle teşekkür ederiz.
Öncelikle belediye ve tapu dairesine başvuruda bulunarak binanızın halen iskanının olmadığı ve bu konuda gerekli işlemlerin yapılmasını isteyebilirsiniz.
Bu süreçte müteahhit hakkında ilgili makam ve kurumlara ihbar ve şikayette bulunabilirsiniz.
Ayrıca tüm masrafları işlemler tamamlandıktan sonra müteahhitten talep edebilirsiniz.
Müteahhitin binanın alt katında bulunan alanı kullanmasıyla ilgili olarak, geriye doğru beş yıl boyunca kullanım karşılığı olmak üzere kira bedelini talep edebilir. Bunun için “ecri misil” davası açabilirsiniz.
Binanın asansörü ile ilgili olarak, bu konuda bir tespit yaptırıp müteahhite de ihtar çekmek suretiyle (müteahhit eksikliği gidermezse) tamirini siz yaptırabilirsiniz. Tamirden sonra müteahhite icra takibi yoluna gidebilirsiniz.
Tüm bu hususlar çok ayrıntılı şekilde takip işlemi istediğinden avukat vasıtasıyla işlemleri yürütmenizi tavsiye ederiz. Ancak tabi ki asil olarak sizler de bu davayı takip edebilirsiniz.
Dava açma masrafları açılacak davanın niteliğine göre değişiklik göstermektedir.
Tüm bu cevaplardan sonra tavsiyemiz; öncelikle kat malikleri ile bir toplantı yaparak bina yöneticisi olarak (mümkünse bir avukat) bir kişiyi seçip, bu kişiye dava açma, takip etme yetkileri vermeniz ve bu kişinin de süreci hızlı bir şekilde takip etmesi olacaktır.
Konu ile ilgili ayrıntılı görüşme sağlayabiliriz.
benim işlemedihim bir sucu ustume atillar ve ben o suc isledihi gun istegram sosyal medya patformunda fotolarimi paylaşiorum ve suc islendihi saatlerde ise yanimda olan arkadaşim oturdugumuz evin balkonundan video cekip paylaşior bunlar delil olarak görülürmü
Merhabalar.
Tabi ki ceza yargılamasında üzerinize atılı suçu işlemediğinize ilişkin her türlü delili ileri sürebilirsiniz. Duruşmada belirttiğiniz hususları bir dilekçe ile mahkemeye sunabilirsiniz.
Yeni aldigim evin ev sahibinden 62 yaşında olan bir babadan aldim iki cocugun çıkıp iki tane cocugun çıkmaması evden cikmiyorlar ve mulk sahibi olduklarini iddia ediyorlar kira sozlesmeleride yok nasil bir yola basvurabilirim...
Merhaba.
İhtar çekip, süre vererek çıkmalarını isteyebilirsiniz. Süreçte çıkmamaları halinde tahliye davası açabilirsiniz.
Merhaba kolay gelsin benim sorum sgk ile benim 4500 gün yatan prim sigortam var sgk emekli sandığı ben 35 yaşındayım emekli olmak istemiyorum bu içerde ki sgkda olsn paramı geri çekebilirmiyim nasıl bir yol izlemem gerekli araştırma yaptım yaş şartı istiyor yargıtay vs anayasa mahkemesine başvuru gibi örnek davalar varmıdır teşekkür ederim saolun
Merhaba.
Yatmış olan sigorta priminizin iadesi gibi bir yol ne yazık ki yok. Yaşınızı bekleyerek emekli olabilirsiniz.
Merhabalar
12 ağustosta garanti kapsamındaki aracım arıza sebebiyle servise bıraktım 45 iş günü içerisinde tamir edilemedi garanti koşullarında 45 iş günü içerisinde teslim etmek zorunda oldukları yazıyor tüketici mahkemesine başvurmak yeni araç almamızı veya tazminat almamızı sağlar mı acaba? Teşekkürler şimdiden
Merhabalar.
Garanti kapsamında olan aracınızın arızasının belirtilen süre içerisinde tamir edilmemesi halinde bazı seçimlik haklarınız var. Bu haklardan birisi de arızalı aracın iadesidir. Siz de aracı iade, yenisi ile değiştirme gibi haklarınızı kullanabilirsiniz. Ayrıca bu hususta taleplerinizin gerekçesiz olarak cevapsız bırakılması halinde uğradığınız zararlarla ilgili tazminat hakkınız da olacaktır. Konu ile ilgili profesyonel avukat desteği almanızı tavsiye ederiz.
Eşimle davalık olduk yeniden birleşmek istiyor. Bir daha yapmayacağına dair yazı yazıp imzalamasını istiyorum.Daha sonra işime yarar mı, yoksa işe yaramaz bi kağıt mı olur
Merhaba. Bu şekilde bir sözleşme geçerli olmayacaktır.
Merhaba annem ve babamdan kalan mirası aramızda paylaşamıyoruz satmak için mahkeme açmamız lazımmı mirasçılar 1.ben 2.Abim engelli(kısıtlı) ve 3. vefat abimin çocukları var hiç bişy bilmiyorum lütfen yardımcı olurmusunuz
Merhabalar. Satış yapabilmek için ortaklığın giderilmesi davası açmanız gerekiyor. Bu dava ile mahkeme yasal mirasçılara tebligat çıkarıp müşterek mülkiyetle malik olduğunuz taşınmazların satışını gerçekleştirecek, satış bedelini aranızda taksim edecektir.
Sözleşmeli er olarak görev yapıyorum mesleği bırakırsam sicilim bozulurmu kamu sektöründe çalışamama gibi bir durum söz konusu olurmu
Merhaba.
Yapmış olduğunuz görevi istifa yoluyla bırakmanız halinde herhangi bir sicil kaydı işlenmez. Ayrıca başka sektörde çalışmanız yönünde de engel bir durum olmaz.
ev sahıbı kızının konut gereksınımı nedenıyle noter den konutun tahlıyesı ıcın ıhtarname yolladı.konutu sadece bu ıhtarname ıle terkedersem evi bır baskasına kıralaması halınde tazmınat ısteyebılırmıyım.yoksa mahkeme tahlıye kararı sartmıdır.
Merhaba.
Ev sahibi ihtiyacı gereksinimi ile evin tahliyesini isteyip sizin evi boşaltmanız halinde, iki yıl boyunca belirtilen ihtiyaç harici başka bir şekilde kullanamaz. Böyle bir durumda tazminat davası açabilirsiniz.
Merhaba. İyi günler bi konu hakkında yazıyorum konu şu şekilde biz bir mütahitle anlaştık ve daireye Mütahit bize teminat olarak senet imzaladı dairenin bütün ücreti Ödemiş bulunmaktayız bize Mütahit tapu vermemekte şuan bize şuan da dairenin bazı eksiklikleri bitmeden tapuyu veremeyeceğini söylemekte biz şuan aldığımız daireye teminat olarak senet harici dairemize herhangi bir satış durumu olmasın diye hangi yolu izlemeliyim hangi yol izlenebilir.
Merhaba.
Belirttiğiniz şekilde bir sorunla karşılaşmamak amaçlı, müteahhit belirtilen sürede teslim etmemişse veya başkaca bir sorun varsa, tedbir talepli dava açmanız mümkün olacaktır. Konu ile ilgili ayrıntılı yardım için iletişime geçebilirsiniz.
Merhabalar bizim bir evimiz var. Ev için annem abim ben olmak üzere 3 hissedarız. Evi kiraya verdik. Kiracımız Astsubay şehir dışından geldi oturmadan önce sözlesmeye imzalayamadık. Şimdi 3 ay oldu sözleşmeyi imzalamicam bunun için evime gelmeyin demeye başladı. Tehditvari konuşmalar yapıyor. Ben zaten 1 yıl oturcam sözleşmeye gerek yok 1 yıl sonra konuşuruz diyor. Biz bu duruma kiracıyı çıkarmak istiyoruz. Ne yapabiliriz?
Merhabalar.
Bu hususta noter ihtarı çekip şartları belirleyebilir ve devamında da tahliye davası açabilirsiniz.
Meraba nafaka borcum var bir kısmını ödedim bir kısmı duruyor tutuklamak olup olmadığını nasıl ogrenirim
Merhaba.
Nafaka alacaklısı ödenmeyen kısım için icra takibi yapabilir.
Merhaba iyi günler, 3 gün önce 1 yıllık kiralık ev sözleşme imzaladım, benden önce kalan kişi olduğu için ağustos ayında bir kira bedeli belirlemişik ve benden depozito istememişlerdi, son kalan kiracının evden çıkmasıyla ev çok yıpranmıştı ve doğal olarak gerekli ihtiyaçlar doğmuştu, ben evin benden kaynaklı olmayan önceden kalan kiracıdan kaynaklı olduğunu gösteren bir fotoğraf ve yazı atmıştım ev sahibine, lakin onlar kendi üzerlerine alınıp biz ne yapalım gibisinden, artık özgürsün, sözleşme bitince evden çıkarsın sabrımız bitti gibi şeyler söylediler, evin dolapları çürümüş, davlumbazın filtresi ise kırılmıştı. Sadece bir dolap atarak böyle düşünmelerine anlam veremedim, en başında konuşurken uzun süre kalmak istediğimi söylemiştim ama şimdi böyle bir durumla karşılaşıyorum. Eve kendi düzenimi oturttum ama 1 yılın sonunda da çıkmak istemiyorum açıkçası? Bunun in ne yapılabilir?
Merhabalar.
Evin ana yapısına ilişkin yaptığınız tamiratlar (mutfak dolabı, kombi, davlumbaz tamiri vb.) ev sahibi tarafından yapılması gereken tadilatlardandır.
Bunun haricinde ev sahibinin kontrat süresi sonunda tahliye talep edebilmesi sadece belli şartlara tabidir. Anlattığınız kadarıyla böyle bir şartta yoktur. Dolayısıyla bir yılın sonunda çıkmak istemiyorsanız, kontrat aynı şartlarla bir yıl daha uzamış sayılır.
Daha ayrıntılı bilgi için sözlü yardım alabilirsiniz.
Eşim Dükkanı Benim Üzerime Devretmişti. Fakat şimdi ondan habersiz kendisi haricinde bir başkasına devir yapmamam ile ilgili sözleşme imzalattı. Daha önce dükkanı benim üzerine devir ederken imza falan atmamıştım Ben Kendisi Halletmişti Bundan Dolayı Ya kendisi Başkasının üzerine geçirip Ben devir yapmıştım Gibi suçu benim üzerime Atabilir mi ? Yada Bu durumda Ben Ne yapmalıyım?
Merhabalar.
Sözleşmenin tapuya şerh edilip edilmediği ve sözleşme içeriğini öğrendikten sonra net cevap verebiliriz. Bu şekilde tapu sizin üzerinizeyse herhangi bir şart ileri sürerek (sizin rızanız dışında) mülkiyet hakkınıza müdahale mümkün değildir.
Biz yedi kardeşiz annem sağ babam rahmetli kardeslerimle anlaştık hepsi babamın evini üzerime yapmak üzere anlastik şimdi tapu işlemleri için ne yapmam gerekir ve nekadar ücret cikar
Merhabalar.
İşlemlerinizi hep beraber tapudan randevu alarak, beraberce tapuya gidip halledebilirsiniz. İsterseniz bu süreçte size yardımcı olabiliriz.
Evkur'dan alışveriş yaptım birtaksit ödedim 75gun oldu teslim edilmedi sözleşmemi iptal etmek istiyorum etmiyorlar şu an yurt dışındayım birkaç sefer aradım mail de attım ama bir türlü iptal etmiyorlar yurt dışında olduğum için nasıl mahkemeye verebilirim
Merhabalar. Türkiye'de bir avukata vekalet vererek yasal yolları takip edebileceğiniz gibi, mail-mesaj yoluyla da durumunuzu anlatarak siparişinizi iptal ettiğinizi beyan edebilirsiniz. Bu işlemlerden sonra size karşı bir hak iddiasında bulunulması halinde belirtilen iletileri saklamanız ve bunları delil olarak sunmanız gerekecektir.
Bir kurumun ev İnternetini kullanıyordum 2 yıl dolduktan sonra bana sormadan paketi yenilediler dava açabilir miyim açarsam ne elde etmiş olurum
Merhabalar.
Sizin rızanız dışında paketin yenilenmesi halinde, isterseniz iptal hakkını kullanabilirsiniz. Talebinizi yerine getirmezler veya cezai şart uygularlarsa Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabilirsiniz.
Eylül 2022 de kira artış zamanı geldi ve ev sahibi benden yüzde 60 zam yapmamı istiyor fakat ben bunu kabul etmeyince noter den ihtarname göndereceğim evi boşalt kendim oturacağım diyor,kendisi yurt dışında yazdan yaza geliyor ve bu evde hiç oturmamış hep kiraya vermiş,ve zaten geldiğinde kendisinin kaldığı devamlı bir ev var,ne yapmam lazım bu konuda
Merhaba.
Mevzuat gereği ev sahibinin %25 üzerinde bir artış yapma hakkı yok. Bunun üzerinde yapılacak artışları kabul etmeme hakkınız mevcut. Kendisi oturacağını beyan ederek evi boşaltmanız yönünde ihtar çekmesi halinde bu durumu ispatlaması gerekiyor. Böyle bir ihtar çekilmesi halinde siz de karşı ihtar çekebilir veya eylemsiz kalabilirsiniz. Olası bir dava durumunda da anlattığınız hususlar haklı sebep olarak kabul edilecektir.
Ben 12 ay tahattutde kalma ile 180 TL lik türk Telekom faturalida pirme 40 GB ta geçtim bana 12 ay boyunca fiyat artışı olmaz dediler ama 3 ay geçmeden faturam 333 TL oluverdi şikayetci olsam birşey çıkarmı ?
Merhabalar.
Konu ile ilgili şirkete itiraz da bulunabilir ve tüketici hakem heyetine başvuru yapabilirsiniz.
Sorum şu benim adıma olan tarlayı eşine satım ve sonra bankalarda kiredi kullandım ve dolandirildim ödeme gücüm yok bana gelen haciz eşimi etkilermi tapusunu
Merhaba.
Bahse konu tarlayı eşinize satış yolu ile devredip parasını da almışsanız herhangi bir sorun olmayacaktır. Ancak sadece icradan kurtarmak amacıyla eşinize yapılan devirde alacaklıların tapu iptal ve tescil davası açmaları halinde aleyhinize bir durum oluşabilir.
Merhaba, 2 senelik kiraciyim, ilk yıl kontrat yaptık ama 2. yıl ev sahibinin isteği üzerine kontrat yapmadık, ve kiraları bankadan diğer ödemeler adı altında yaptırmamızı söyledi, şimdi de 2. Sene de dolduğu için kiraya neredeyse %100 zam yapmak istiyor ve devletin üst sınır olarak belirlemiş olduğu %25 lik zammı kabul etmiyor, bu durumda ben buna itiraz etmek istiyorum ama öncelikle 2 sene boyunca ev sahibine ödemiş olduğumuz kiraları nasıl ispat edebilirim, bununla ilgili bilgi almak istiyorum, teşekkür ederim.
Merhaba.
Ev sahibinizin hesabına aylık düzenli olarak aynı miktar parayı yatırmış olmanız, kirayı ödediğinizin göstergesidir. ayrıca ilk yapılan kontrat feshedilmezse ikinci yıl da geçerliliğini korumaktadır. Normal şekilde, yapılan düzenleme kapsamında %25 artış ile evde oturmaya devam edebilirsiniz.
İyi günler benim ablam %100 engelli vasiliği babamın üzerine. Ben ablamın vasiliğii almak istiyorum. Ne davası açmam gerekiyor?
Merhabalar.
Babanızın rızası varsa birlikte mahkemeye başvurarak vasi değişimi yapabilirsiniz. Babanızın rızası yoksa siz babanızın bu görevi yerine neden getiremediğini ayrıntılı şekilde açıklayarak vesayet dairesine (sulh hukuk mahkemesi) başvurmanız gerekmektedir.
Merhaba tapusu bana ait olan dairemi 2 sene önce babam kiraya verdi kira kontratı onun adına yapıldı ancak su an babamla ters düştük borcum yüzünden evi satmam gerekiyor kiracıda babam evi gösterme dediği için göstermiyor nasıl bir yol izleyebilirim acil bir şekilde evi satmam gerekiyor yoksa icradan satılacak zararım olacak
Merhabalar.
Ev sizin üzerinize kayıtlı olduğundan babanızın herhangi bir tasarruf hakkı yok. Bu kapsamda babanız tarafından yapılan kontrat da geçersiz. Dolayısı ile siz ev üzerinde istediğiniz şekilde tasarrufta bulunabilirsiniz. Kiracının veya babanızın buna karşı çıkma hakkı yoktur. Müracaatınız halinde gerekli ihtar ve işlemler konusunda yardımcı olabiliriz.
İyi günler ben emekliyim bir iş yapmaya çalıştım beceremedim çalışan işçilere borçlandım kurtarmak için Ankara'dan biri emekli maaşından mufakanatme ver hemen sana para gönderelim tefeçi yani bende çalışanların parasını ödemek için verdim iki aydır kesiliyor ama kuruş ödeme yapmadılar şimdi maaşımdan kesinti yapılıyor onamı yanayım galiba dolandırıldım onamı yanayım bana bir yol gösterirseniz teşekkür ederim saygılarımla
Merhabalar.
Öncelikle bu şekilde dolandırıldığınızı düşünüyorsanız hemen suç duyurusunda bulunmanız gerekir. Borcunuzun herhangi bir kaynağı yoksa bu hususta da icra kanalıyla gerekli girişimlerde bulunmalısınız. Verdiğiniz bilgileri daha detaylandırmanız halinde ayrıntılı şekilde yol haritasını oluşturabiliriz.
Iyi günler biz üç kardeşiz babam vefat ettiğinden beri erkek kardeşimiz bağkur parasını kendi alıyor bize vermiyor yani babamın bağkur borcunu kendi yatırdığı icin bizde almak istiyoruz ama vermiyor ve kartı kendi anneme bile vermiyor bu durumda ne yapabilirim
Merhabalar.
Babanız vefat etmiş ise Bağkur parasını erkek kardeşinizin alma imkanı bulunmamaktadır. Bu şekilde bir işlem yapılması da Yasal değildir. Dolayısı ile durumun derhal Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirilmesi gerekir.
Türktelekomun tivibu ve İnternet hattını haziran 2022 de kapattım.zaten kampanyası bitmiş ve ve faturaları normal tarifeden öduyordum.cihazları turktelekom bayine teslim ettim.Bana teslim edildigine dair bir adet evrak verdiler . Ama cihazlar t slim edilmediği icin 460 tl gibi bir farura çıkartmışlar.surekli msj atıp hukuki süreç başlayacaktır diyorlar.nasil bir yol izlemeliyim
Öncelikle teslim edilen evrak ile tüketici hakem heyetine gidebilirsiniz. Yine bu hususta Ticaret Bakanlığına (görev gereklerine aykırı davranan personel hakkında) bulunabilirsiniz. Ayrıca müşteri hizmetleri ile doğrudan iletişime geçerek sorunun çözümünü talep edebilirsiniz.
Merhabalar. Komşumla yaşadığım tartışma sonucunda karakola ben şikayette bulundum ama kendileri daha önce husumet yaşadığımız başka bir komşunun karakola gidip ifade verip şahitlik etmesi sonucu . Savcılıktan soruşturmu esnasında tehdit suçunu işlemiş olduğum kanaat getirilip uzlaşmaya gidildi. Ben fail karşı taraf mağdur oldu. Uzlaştırma memuru uzlaşma koşullarına uymazsam cezamın iki kat arttırılacağını söyledi. Böyle bir şey var mı ? Ayrıca ben değil mağdur anlaşmayı bozarsa o da ceza alırmı yoksa yalnız benmi ceza alıyorum. Şimdiden ilginize teşekkür ederim.
Merhabalar.
Uzlaştırma işlemlerinde her iki taraf uzlaştıklarını beyan eden belgeleri imzaladıktan sonra uzlaşma tamamlanmıştır. Karşı tarafın bu aşamadan sonra uzlaşma hükümlerine aykırı davranması söz konusu olamaz. Uzlaşma sağlanamadığı takdirde kamu davası açılır ve yargılama süreci başlar. Bu aşamadan sonra yargılama safhalarında suçu işlediğiniz sabit görülürse ceza alırsınız.
Konuyla ilgili daha detaylı bilgiyi ancak dosya suretiyle müracaatınız halinde verebiliriz. İyi günler dileriz.
Merhaba eşim kasıtlı yaralama nedenli 1 yıl 8 ay ceza aldı fakat hükmün açıklanması geriye bırakıldı .Bu yüzden özel güvenlik kimlik kartı iptal edildi.
Bu durum memur ve ya bakanlıkta işçi olarak girmesine engel olur mu ?
Şartlarda 657 nin 48 madde şartları aranıyor orada 1 yıldan fazla hapis cezası almamış olmak yazıyor
Bu durum bizi olumsuz mu etkiler ?
Merhaba.
Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması kararları memuriyete engel değildir. Ancak idare bazı durumlarda işlenen suçun niteliği gibi durumlarda kabul şartı koyabiliyor. Bu nedenle işe kabul etmeme durumlarında dava yolu ile hakkınızı alabiliyorsunuz.
İyi günler. Dün 16.00 sıralarında kangoolaj mı ne bi hukuk bürosu mesaj attı adınıza dva açılmıştır saat 17.00 kadar arayın mağdur olmayın diye. Ben de dolandırıcı diye mesajı sildim sonra şüphelendim internette aradım öyle bi hukuk bürosu yok ve e devletten de adıma dosya veya herhangi bir şey açılmamış sizce dolandırıcı mı yoksa hukuk bürosu dava açmadı mı daha ? Hukuk büroları aramadan konuşmadan böyle bir mesaj atabilir mi?
İyi günler. Muhtemelen bir dolandırıcılık olayı ile karşılaşmışsınız. Hiç bir hukuk bürosu bu şekilde mesaj atmaz. Ayrıca size karşı bir dava açılmış ise mutlaka tebligat gelir. Yine e devlet kontrolünde bu durum görülür. Endişelenmenize gerek yok. İyi günler dileriz.
Merhaba eşim benim yerime özel hayatı ihlal davası açabilir mi ablama herkese fotoğraflarimi gondermis wp üzerinden açarsa mahkemede nasıl bi dilekçe yazmamız lazım.
Merhaba.
Eşiniz böyle bir dava açamaz. Davayı sizin kendi adınıza açmanız gerekiyor. Fotoğrafların niteliği ve paylaşılan ortamın durumuna göre dilekçenizi hazırlamanız gerekir. Dilekçe örneğini burdan size sunamayız ancak özel (kimseyle paylaşmadığınız) fotoğraflarınızın paylaşılması "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçunu oluşturacaktır.
merhabalar benim içinde kiracı olan dükkanım var ve bu dükkanı satmak istiyorum kiracıyı çıkarmak gibi bir derdim yok ama kiracı dükkanın içini çekmeme izin vermedi ben de önünü çevresini çekeyim dedim bu seferde dükkana bakmaya gelen oluyor giren çıkandan rahatsız oluyorum deyip bunu da istemedi ben kavga olmadan kırmadan halletmeye çalışıyorum fakat dükkan bu şartlar altında satılamaz ben dükkanın önünü çevresini çekip ilana koymak istiyorum mümkünse içini de çekmek istiyorum yasal haklarım neler lütfen beni bilgilendirin teşekkür ederim.
Merhabalar.
Kiracınıza gerekli ihtaratları yapıp dükkanı satacağınızı, fotoğraf çekimi ve gelen müşterileri gezdirme için randevu talep ettiğinizi belirtir bir ihtar çekmeniz gerekmektedir. Bu ihtarata rağmen kiracınız yardımcı olmazsa bu durum sizin için haklı nedenle fesih hakkı verecektir. Kiracınız hem fotoğraf çekimi hem de gelen müşterilerin dükkana bakması için gerekli kolaylığı sağlamak zorundadır.
Abim 2017 yılında bı yaralama olayına karıştı mahkemede 1 sene 15 ay ceza aldı yararının 6 ay olduğunu solediler 2 ayını yattı kaçtı firar etti 2019 yılında kaçtı hala firar ilk firari yakalanırsa ne olur birde bu af çıkıyor bı tarih belirlemisler ondan önceki tarihlere verilcek diyor abim o tarihten önce diaardayken bu af çıkarsa yararlanirmi
Merhabalar.
Çıkacak olan af yasasından herhangi bir bilgimiz yok. Bu tip yasalar ancak çıktıklarında kimleri ne derecede etkileyeceği hususunda beyanda bulunabiliyoruz.
Abinizin firar etmiş olması nedeniyle yakalandığında öncelikle firar nedeniyle aldığı hücre cezası infaz edilecektir. Bu ceza infaz edildikten bir yıl sonra disiplin cezası kaldırılacaktır. Ancak bu aşamadan sonra denetim ve açık ceza infaz kurumu haklarını elde edebilir.
Kapsamlı bilgi için ilam ve müddetname bilgileri ile müracaatınız uygun olacaktır.
Merhaba 2009 da vefat eden babamın mirası 2012 Ekim de bölüşüldü ve hisseli hissesiz olacak sekilde tapular paylaşıldı ancak haksız paylaşım ve mali değerler açısından adaletsiz olduğunu düşünmekteyim. Yeniden dava açarak paylaşım olmasını istiyorum. Yasal olarak hakkım var mı? Teşekkürler
Merhabalar.
Yapılan paylaşım rızai değilse, saklı pay haklarına müdahale olduysa veya sonradan yeni bir durum ortaya çıktıysa bu paylaşıma itiraz hakkınız bulunabilir. Ancak bu durumun tespiti için öncelikle tereke (kalan miras) ve paylaşılan miras bilgilerinin tarafımıza iletilmesi gerekmektedir.
Bu bilgilerle ziyaretiniz halinde yardımcı olmak isteriz.
Dayimlar bize düşen yerleri ekip biciyorlar az bir payımız olduğu için anlaşma yoluna da gitmiyorlar.ne yapmam gerekir.müşterek yerler
Merhaba.
Müşterek arazilerinizi başkaca ortakların ekip faydalanması halinde, hakkınıza düşen payı isteyebilir, kira bedeli talep edebilir veya haksız el atmanın önlenmesi için müdahalede bulunabilirsiniz. Bu işlemler dava yolu ile mümkün olacaktır.
Merhaba.
Biz almanyada yaşıyoruz ve istanbulda bir evimiz var.Babam bundan 3 sene evvel emlakçılara satılsın diye teklif etti.Tabii bu 3 sene içerisinde pandemi,iş krizi ve para sıkıntısı olduğu için satılmadı.Piyasa düzelmeye başladığında benimle iltibatta olan Emlakçı bir kaç kez satın almak isteyenleri dükkana götürdü ama eski kiracımız ve enişte demeye çekindiyim kişi her seferinde bunları içeri almayıp,sahibi almanyadan dönünce gösteririz diye yolluyorlar.Bu sene duydumki annemler türkiyedeyken,enişte,kiracımız ve buldukları bir komisyoncu değeri 4 milyondan fazla olan dükkanı,annemleri kandırarak 2,3 milyona sattırmışlar.Aradan bir hafta geçmeden dükkanı 3,5 milyona devretmişler.Ben eminim komisyoncu,enişte ve eski kiracı annemleri dolandırdıklarından.Ben oğlu olarak dava açabilirmiyim,yada yapabileceğim bir şey varmı,bana ne önetebilirsiniz?Düşündükçe çıldırasım geliyor,nereden bakarsanız yaklaşık 70 bin euro.Burada onu biriktirmek için 30 yıl sürer,bunlarda hiç göz yummadan bizimkilerini dolandırdılar.Beni en çok üzen eniştemiz,insan bu kadar hain olamaz.Bana bir yol gösterirseniz çok sevinirim
Merhabalar.
Öncelikle derhal suç duyurusunda bulunmanız gerektiğini düşünüyoruz. Bu hususta tapu sahibi olarak babanızın şikayetçi olması gerekmektedir. Bu şekilde sizi dolandırmak suretiyle gerçekleştirilen eylemin tespitini sağladıktan sonra fazla alınan kısım için bir tazminat davası açılabilir.
Konu ile ilgili detayları görüşmek için iletişime geçebiliriz.
Merhaba 3 yıldır özel sektörde çalışıyorum sakal yüzünden 3 tutanak yedim 1 sene sonrasında askere gitmeyi düşünüyorum tazminat açısından bu tutanaklar sorun olur tazminatı alamama durumum var mı ?
Merhabalar.
İşvereniniz bu tutanaklar yüzünden herhangi bir cezai işlem uygulamamış veya iş sözleşmesinin feshi yoluna gitmemiş ise (anlatımınızdan bu anlaşılıyor) sonradan bu tutanakları bahane ederek tazminatınızı engelleyemez.
Merhaba, babamın sigara kaçakçılığından 2 ayrı dosyası vardı. Bir dosyanın denetimi için 6 ay imza attıktan sonra pandemi nedeni ile dosyanız kapatıldı imzaya gelmenize gerek yok dediler. Şimdi dosya tekrar açılmış ve cezanın devamı niteliğinde bir tebligat geldi. Ama ticaret bakanlığı itiraz edip cezanın yeni kanunlar çerçevesinde üst sınırdan verilmesini istemiş. Kesinleşmiş cezada böyle birşey mümkün mü? Ve diğer sorum da ilk dosyanın imza süreci bitmeden 2. Denetim cezası da tebliğ olursa 5 yıl hapis cezasına mı döner? Cevaplarsanız çok sevinirim, teşekkürler.
Merhaba.
Öncelikle infaz dosyanızla müracaatınız halinde bu hususlarda net cevap verebiliriz. Ancak pandamı süreci tamamlandıktan sonra Denetimli Serbestlik Müdürlükleri tekrar imza yükümlülüğünü uygulamaya başladılar.
Kesinleşmiş ceza ile ilgili herhangi bir itiraz yapılamaz. Ticaret Bakanlığı'nın bu şekilde bir itiraz yoluna başvurusunun sebebini anlamış değiliz.
Dosyanızla birlikte ziyaretiniz halinde ayrıntılı yardımcı olabiliriz.
25 Mart 2015 tarihinde kiracım ile kira kontratı yaptık. Bu seneye kadar eve ihtiyacımız olmadığı için sorunsuz olarak evde oturmaya devam ettiler fakat bu yaz döneminde (temmuz - Ağustos) aylarında kamu lojmanında oturma sürem bittiği için evime geleceğimi sözlü olarak Mart 2022 içinde kiracıya söyledim. Ağustos ayı başında kiracıma yukarıdaki gerekçeden dolayı evi boşaltmasını istedim fakat evi boşaltmaya yanaşmıyor. Kendi evimde oturmak için kiracımı çıkartmak için ne yapmalıyım. Bu arada elimde kiracının imzalamış olduğu tarihsiz tahliye taahhütnamesi bulunmaktadır. Tesekkürler.
Merhabalar.
Kira kontratınızın bitim tarihinden 15 gün önce ihtarda bulunmak üzere ihtarda bulunarak kiracının çıkmasını istemeniz gerekmektedir. Kira kontratı bitmeden kiracının (kirayı ödememesi, eve zarar vermesi vb.) hatası olmadan evden çıkarmanız ne yazık ki mümkün değildir.
Anneme babasından miras olarak tarlalar kaldı en küçüğü 17 dönüm toplamda 97 donum kardeşleriyle anlaşamıyorlar satmak için tarlalar dedeme tapulu idi 25 yıl oldu vefat edeli annem bütün tarlalardan kendi hissesini tapulamak istiyor yeni kanuna göre 20 dönüm altı bölünmez dediler biraz araştırdım hak sahibi 15 Mayıs 2014 fen önce vefat edenler eski kanuna tabi diye bir yazı okudum yol gösterirseniz sevinirim kolay gelsın
Merhabalar. Durumunuz 6537 sayılı"TOPRAK KORUMA VE ARAZİ KULLANIMI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN" hükümlerine göre çözümlenebilir. Bu kanun gereği ne yazık ki şu anda bölünme olmuyor. Ancak size tapularla birlikte müracaatınız halinde yardım etmek ve sorunun çözümünü en lehinize olacak şekilde üstlenmek isteriz.
Selam eşimin eski eşi vefat etti ve 14 yasinda (erkek)cocuk kaldi velayet davasi acilacak bu süreç ne kadar sürer kendim yurtdisindayim sahip cikani olmazsa yatili okula verebilme imkani varmi . Velayet gelene kadar vasi olmasi gerekmi ve 1 kisiden fazla kisiya vasi verilirmi.
Merhaba.
Velayet şu an için sağ kalan eş olarak zaten babadadır. Ancak baba çocuğa bakamayacağını beyan eder ve bu hususta yetkili organlara başvurursa, çocuk Çocuk Esirgeme Kurumu gibi yerlere yerleştirilebilir. Yine aynı şekilde babanın velayeti üzerine almama gibi bir tercihi bulunmamaktadır.
merhabalar ben ankara alnıacık marketler zincirinde calışıyordum dogum nedeni ile 8 hafta rapor aldım raporum bitti bana ihbar name gönderecekleri söylediler 2senedir calışıyordum tazminat hakkım varmıdır ve maaslarımı sigortamızı20 sini geciyordu bi hakkım varmıdır.
Merhaba.
Rapor usulüne uygun alınmış görünüyor. Bu nedenle tabi ki tazminat haklarınız geçerlidir. Bu konuda süreleri geçirmemenizi ve dava yoluna gidecekseniz mutlaka hukuki destek almanızı öneririz.
Merhabalar kiracım 3 senedir oturuyor bu sene çıkmasını söyledim ve evi boşaltması için ihtar çektim kiracımın damadı bizi arayıp evi boşaltıcaz yok 14 günlük sürem var anahtar teslim edicem vs vs yalanlarla 1 ay bekletti ve çıkmadı bizde avukata danıştık tahliye davası açma süreniz geçmiş dedi kiracıda bunu kullanarak evden çıkmıyor kiraları düzensiz yatırıyor evi satmak istiyorum müsait günümü bekleyin diyor tamam diyoruz haftalarca evi göstermiyor bütün telefonlarımızı engelledi damadı üzerinden bizle iletişim kurmaya çalışıyor 3 sene öncesine ait tarihsiz tahattünamesi var elimde ne yapabilirim hukuksal yardım istiyorum çıkıcam diyip yasal süreyi geciktirmesi dolandırıcılığa girer mi bu konu da yardım istiyorum evimden çıkmıyor kiracı geç yatırıyorlar ve evi bilerek satmayım diye emlakçıya göstermiyorlar nasıl bir yol izleyebilirim ayrıca eski kiracı olduğu için yüzde 25 artışı kullanarak bedava fiyatına oturuyor evide çok hor kullanıyor ne yapabiliriz Saygılarımla.
Merhaba.
Kiracınızı gerekçesiz olarak evden çıkarma hakkınız yok. Kanuni gerekçelerin bulunması (kendi ihtiyacınız, tadilat, satış vb.) halinde usulüne uygun ihtar çekerek süreci yönetebilirsiniz. Kira kontratı yapılan dönemde tahliye taahhütü imzalatmanız ise geçersiz bir işlemdir.
Merhaba ;
09.09.2019'da ilk kira sözleşmem duruyor. Ev sahibi 2 ay önce arayıp 850 tl olan kira ücretinin 1500 yapacağını söyledi. Bende kendisine yıl dolduğunda zam geçerli olur dedim o zaman veririz dedim. Devletin yeni kararı olan % 25 zam artışı olduktan sonra 3 gün önce arayıp evi vermeyeceğini kızının oturacağını söyleyip yıl dolduğunda evden çıkmamı söyleyince, bende kendisine eğer kızından hariç başkasına verirsen, veyahut kızın 3 yıl dolmadan çıkarsa tüm yasal hakkımı kullanacağımı söyledim. Kendisi sinirlenerek hak da, hukuk da , mahkemede benim istediğim kişiye veririm veya vermez çıkacaksın dedi. Kendisi tahrik ve tehdit sözler kullanıp telefonu kapattı. Daha sonra aradan 2 gün geçtiğinde sabah saatlerinde bir kaç sefer aradı en sonunda telefonu açtım ve kızının gelmeyeceğini, eşim ile konuştuk, beni mağdur etmeyeceğini oturmaya devam edeceğini söyledi. Yalnız piyasada ev fiyatları yüksek ben senden 1700 talep ediyorum dedi ben buna da tamam dedim. ertesi gün sabah yine aradı anlaştık mı dedi bende '' TAMAM '' dedim. aynı günün akşamı yine aradı ve eşinin bu durumu kabul etmeyeceğini kızının oturacağını söyledi ve yine bana çıkmamın gerektiğini söyledi. Bende malesef sözüne bakarak bir miktar olan param ile borcumu ödediğimi ev bulamadığımı paramın olmadığını dile getirdim. ama kendisi beni ilgilendirmez çıkacaksın diyor. ilk kira sözleşmem duruyor ve kira sözleşmem de aylık olarak kira vereceğimi ve yanına tire koyup 5 yıllık olarak yazmışım.bu konuda ne yapmam gerekiyor nerelere başvuru yapmam lazım. Kızı gelse bile kendisi beni çıkartabilir mi ?
Merhabalar. Resmi şekilde bir ihtar yapmadan ev sahibiniz sizi evden çıkaramaz. Ayrıca yasa gereği olarak %25 den fazla kira artışı da kanuni olmayacaktır. Ev sahibiniz 10 yıldan önce yasal bir gerekçe sunmadan sizi evden çıkaramayacaktır.
Merhabalar, evimizin karşısında apart ev var ve kılık kıyafet olarak düzgün çıkmıyorlar bu da bizi rahatsız ediyor. Mahalle içerisinde apart ev olabilir mi? Kapattırabilir miyiz? Veya bunun için yapabileceğimiz bir şey var mı?
Merhabalar
Mahalle içerisinde otel şeklinde kullanıma sunulmuş apart ev olamaz. Bu hususta belediye ve savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
Avm denbeyaz esya aldim beni icraya verdiler dun.e devleten baktim gozukuyor belediyede calisiyorum icra once eve mi gelir yoksa maasa el konur ne yapmaliuim allah askina bana bilgi verirmisiniz
Merhabalar.
Hakkınızda icra takibi nedeniyle öncelikle maaşınıza haciz gelir. Bu miktarın yeterli olmaması halinde evinize de haciz gelebilir.
Merhabalar 5 yol önce evimi arkadasıma kredi kullanması için ipotek verdim Ancak kredi borcu azalınca tekrar Kredi cekmiş benim bilgim olmadan böyle bir durum mümkünmüdür sureklı her seferinde azalınca kredi çekebilir mi
Merhabalar.
Sizin izniniz olmadan başkası tarafından evinize ipotek konularak kredi çekilemez.
3 yıllık kiracıyım, ev sahibi ya çık yada elektriği keserim dedi, ciddiye almadım, üzerine olan aboneliği kapattı ve elektrik yok. Elimde 2 sene önceki kontrat var, gittim elektrik idaresine, yeni tarihli kontrat, tapu fotokopisi, dask.. vs istiyor. Ev sahibi bunları vermiyor. Hukuki süreç ne kadar süre alır? Savcılık, mahkeme bu iş ne kadar sürer? Saygılarımla
Merhabalar. Ev sahibi kendisine ait aboneliği kestirmiş ise sizin elektrik aboneliği yaptırmanız mümkündür. Bu hususta elektrik idaresinin prosedürünü takip ederek (gerekirse ev sahibi hakkında gerekli ihbar ve şikayetler de yapılarak) abonelik alınabilir. Konu ile ilgili elinizdeki bilgi ve belgelerle müracaatınız halinde daha net bilgi verebiliriz.
Kontrolsüz kavşakta kaza yaptım rapor ikimizde hatalı çıkmış karşı taraf motorla çarptığı için ayağı kırılmış karşı taraf şikayetçi olmuş birşey çıkarmı bu olaydan..
Merhaba. İki tarafın da kusuru bulunması nedeniyle, yaralanan karşı tarafın şikayeti nedeniyle "taksirle yaralama" suçundan ceza alırsınız.
Merhaba evimi ipotek olarak çok samimi arkadaşıma verdim ticaretle uğraşıyordu bende yanında çalışıyordum benı işten çıkardı ve şu an bankaya borcunu ödemeyeceğini söylüyor tehtit ediyor nasıl bir yol izlemeliyim
Merhaba. Arkadaşınızla aranızdaki alacak borç ilişkisi, evin ipotek olarak verilmesi suretiyle çekilen kredinin kimin hesabına yattığı, arkadaşınıza verdiğiniz krediyi ne şekilde verdiğiniz gibi hususlarda detaylı bilgi sahibi olduktan sonra bu hususta size destek olabiliriz.
Merhabalar benim boşanma davam vardı avukat tuttum ve maddi manevi tazminat davası açtım çekişmeli boşanmaydı fakat sonradan anlaştık karşı taraf nafakadan bende tazminattan vazgeçtim direk boşandık tazminat davası hiç başlamadı bile yani avukatım tazminat için ayrı ayrı yüzde 40 ve en az 7500 lira olarak yazmıştı sözleşmeye ama tazminat almadım ve benden Gine bir miktar para istiyor yani sözleşmede yazandan az istiyor ama tazminat olmadığı için ödemem gerekirmi şimdiden çok teşekkür ederim.
Merhabalar. Sözleşme maddesini tam olarak bilmemekle beraber, bu kapsamda almadığınız tazminat üzerinden ücret talebi haksız bir talep olarak değerlendirilebilir. Konu ile ilgili sözleşme ile birlikte müracaatınız halinde size yardımcı olabiliriz.
Yurt dışında yaşıyorum, Ankara’da hakkımda karakol yada adliyeye yapılan herhangi bir şikayet var mı nasıl öğrenebilirim? Yurtdışında olduğum için adliyeye gidip savcılık ön bürodan sorgulayamıyorum. Ve önümüzdeki aylarda Türkiye’ye girerken bir sıkıntı olsun istemiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim
Merhabalar.
Hakkınızda herhangi bir adli işlem olup olmadığı veya yurda girişte yakalama işlemi ile karşılaşıp karşılaşmayacağınız hususunda kesin bir bilgiye ulaşmamız mümkün değil ancak Ankara, İstanbul gibi illerden sorgu yaptırıp hakkınızda işlem olup olmadığını sadece o il için öğrenebiliriz.
Merhaba birkaç ay önce abimle ortak bir daire aldık. Lakin krediyi onun üzerinden çektik ve tapuda onun üzerine yapıldı. Kredi borcunu birlikte ödüyoruz. Benim korkum abine birşey olması durumunda yengem ve yeğenim ya bizim hakkımızı inkar ederlerse. Bu konuda hakkımı nasıl garanti altına alabilirim
Merhaba. Ne yazık ki tapu üzerinde hak abinize ait ve bu hakkı kısıtlayıcı bir tedbir alamazsınız. Ancak aranızda sözleşme veya senet gibi yollarla kendinizi kısmen güvence altına alabilecek yolları seçebilirsiniz.
Merhaba. Bir gece nişanlımı bir arkadaşı arayıp eve alkol içmeye geleceğini söylemiş ve yanında pavyondan bir kadın varmış. Eve gelen arkadaşı ve kadın kavga etmeye başlamış ve adam kadına vurmuş sonra nişanlım bağırdıkları için evden çıkarmış. Kadında karakola gidip beni darp ettiler elimi bağladılar diye şikayette bulunmuş. Darp raporunda omuzunda hafif morluklar çıkmış. Bu konuyla ilgili mahkemeden nasıl bir karar çıkar?
Merhaba. Muhtemelen kasten yaralama suçundan mahkumiyet alırsınız. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi için iddianame ve dosya suretini incelememiz gerekmekte. Bu belgelerle müracaatınız halinde yardımcı olabiliriz.
8 yıllık kiracıyım.. her yıl kira artış oranını düzenli yapmakta ve yatırmaktayım.. aidat borcum yok.. ev sahibim evi tadilat ettirip sonrada da satacağını söyleyerek kira sözleşmemize 2 ay kala evden çıkmam için ihtarname çekti.. 2 yıl daha evde oturmak istediğimi söylesem de çıkmamı istediğini söyledi.. kanuni olarak ne yapabilirim.. 2 yıl daha evde oturma şansım var mı?
Merhaba. Kanuni olarak ev sahibinin kiralarını düzenli ödeyen ve eve karşı yükümlülüklerini yerine getiren kiracıya karşı evden çıkmasını isteme hakkı yoktur. Evi sattıktan sonra yeni ev sahibiniz tahliye işlemi yaptırmak isterse bu hususta kendi şartları doğrultusunda işlem yapılabilir.
Merhabalar kira için bugün kontratımızı imzaladık. Sahibinden olarak. Abonelik işlemlerine başvurup üzerinize aldık. Fakat akşam saatlerinde ev sahibi arayıp oğlumla kavga ettim kiraya vermekten vazgeçtim dediler. Tüm masraflarınızı vereceğiz dediler. Hukuki olarak hakkımız nedir? Bilgi verebilirseniz çok sevinirim
Merhabalar.
Kontratınız imzalandıktan sonra sözleşme tamamlanmış oluyor. İstemezseniz kiracı olarak bu evde oturmaya devam edebilirsiniz.
Bâbam 2016 yılında vefat edince zihinsel engelli abimin vasisi oldum. Annem de bu sene vefat etti. Annemden bize 2 ev kaldi. Biz iki kardeşiz. Evli değilim ve kardeşim ile birlikte yaşıyorum. Kendi evimizde oturuyoruz ve diger evimiz kirada. Ben kirada olan evimiz icin mahkemeye basvursam satış izni alabilirmiyim. Evet evi satmak istiyorum ama evin yari parasini kullanmak istiýorum. Diğer yari parasini engelli abim adina bankaya yatirmak istiyorum. Sizce ben bu şartlarda vesayet makamindan ev satişı için izin alabilirmiyim? Bu konuda bilgi almak istiyorum.
Merhaba.
Vasisi olduğunuz abinizin malları üzerinde onun menfaati doğrultusunda tasarruf hakkınız bulunmaktadır. Bu kapsamda vesayet makamı olan (vasi kararı veren) Sulh Hukuk Mahkemesinden satış izni isteyerek bu taşınmazı satabilirsiniz.
Merhaba,hesaplarıma icra dan dolayı hesaplama hem bloke koyup hem de maaş haczi koyulabilir mi
Merhaba.
Hakkınızda yapılmış icra takibi kapsamında hesaplarınıza ve maaşınıza haciz konabilir.
İyi akşamlar ben 2022 itibariyle bakaya durumuna kaldım ve şu an yoklamamı yaptırdım önümüzdeki dönemde herhangi bir atama olursa benim atanmama engel bir durum var mı diye sormak istiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim
Merhaba.
Yeni düzenleme ile bakaya suçunun cezası idari nitelikte olması nedeniyle, sizin atamanıza herhangi bir engel teşkil etmeyecektir.
Merhaba
Ruhsatı bulunan bir çay ocağına sahibim
Benden öncede 30 yıldır çay ocagı olarak işletilmiş
Dükkanımız binanın bahçe içerisinde binanın altında bulunmakta
Binanın girişini engel olmuycak şekilde 5 masa atmaktayız Fakat binadan 1 2 kişi bizi atmak istiyor
Bu konu hakkında ne yapabilirler
Bana yardımcı okursanız sevinirim
Merhabalar.
Bina ana sözleşmesi, bina yönetim kurulu karar defterleri ve bina projeleriyle müracaatınız halinde yapabileceklerimizi ayrıntılı olarak görüşebiliriz.
Merhaba, instagram üzerinden gümrük telefon satışı yapan bir firmadan 15.750₺ dolandırıldım.ve güven vermek için benle konuşan kişi bana tc kimlik fotoğrafını attı. Attığı fotoğraftaki resim renkliydi biraz araştırdım renkli olamazmış atmış olduğu kimlik sahteymiş.Paramı nasıl geri alabilir ve nasıl yargılanmalarını sağlıyabilirim?
Merhaba. Derhal savcılığa suç duyurusunda bulunmanız gerekmekte. Ayrıca yaptığınız havale tarihine göre havalenin iptali için bankaya başvuru yapabilirsiniz.
Pandemi izindeyim ehliyet ve kimligim acik ceza evinde ise baslicam ehliyetimi alabilirmiyim
Merhaba.
Cezaevine müracaatla ehliyetinizi alabilirsiniz. Dilekçeyle talebiniz halinde teslim edilecektir.
esimle ben bosanma asamasindayiz ve benim kendi aldigim evde oturmaktayim ama bankalara borcum oldugundan dolayi evi kendi ustume alamadim gorumcemin kizinin ustune aldim simdi ise evi kendileri almos durumda ne yapmam lazim lutfen yardimci olun
Merhaba.
Bu konuda, ödemenin ne şekilde yapıldığı, evin ne zaman alındığı ve aranızda yazılı bir anlaşma olup olmadığı hususları önem taşımaktadır. Bunun yanında tapu kayıtları ispat açısından esas olarak kabul edilmektedir. Bunun aksini ispatlamak ise çok zordur. Konu ile ilgili daha detaylı bilgi verilmesi halinde yardımcı olmak isteriz.
Merhaba iyi günler ben lisede okuyorum ve öğretmenimiz derslerimize girmiyo. Hocamızı cimere şikayet ettim ve kendisi bunun asılsız olduğunu düşünüyo ve bana dava açıcağını söylüyo. Derslere girmediğine dair 20 30 şahit bulurum sizde öğretmenimin kazanma şansı var mı?
Ya da dava açabilir mi?
Merhaba.
Şikayet hakkı anayasal bir haktır. Bu kapsamda siz iftira kastı ile hareket ederek bir şikayet yapmadıysanız herhangi bir sorun olmayacaktır.
Merhaba daha öncede soru sormuştum onun cevabına istinaden yazıyorum ben 750 bin TL lık borcun hepsini kapatım ev ve arsanın tapusunu banka aracılığıyla üstüme alma durumum var mı çünkü babam borcu ödemeyeceğini tehtit ederek söylüyor
Tekrardan merhabalar.
Siz borcu kapattıktan sonra babanıza karşı icra takibine gidip eve haciz koydurabilirsiniz. Bu aşamalar profesyonel destek gerektiren işlemlerdir. Bu nedenle bir avukat desteği almanız doğru olacaktır.
merhabalar, bir ürünü özelden satın alan kişi, parayı havale yaparak, kargo ile gelen ürünü teslim almadan kırık diye tutanak tutturarak iade edip sonrada satan kişiyi geri almazsanız avukatıma gideceğim der ise buna hakkı var mıdır? yoksa tamami ile ürkütmek için mi söylemiştir? kişi sadece isim soyadı bilmektedir bu da tehlikelimidir?
Merhabalar. Kargo ile gelen üründe kargodan kaynaklı hasarı tutanak tutturup iade etmeniz halinde sizin herhangi bir sorumluluğunuz olmaz. Karşı tarafın size karşı ileri sürebileceği herhangi bir hukuki yol yoktur. Yasal hakkınız kapsamında iade ettmeniz nedeniyle herhangi bir şekilde size karşı bir dava yoluna gidilemez.
Merhaba yaklaşık 4-5 yıl önce evimi babama ticaretle ugrasıyor kredi için bankaya rehin verdim ve değeri 400 bin TL olarak ilerleyen günlerdede bankaya babam arasını vermiş rehin olarak 500 bin TL değerinde ancak su an bankaya babamın 750 bin borcu varmış ve bankaya ben 400 bini yatırıp rehini kaldırmak istediğimde banka rehini kaldırmıyor nasıl bir yol izlemeliyim veya icra yoluyla satışa cıkşa ilk önce hangisi satar banka borçlunun kendine ait yerini mi yoksa benim evimimi yardımlarınıza ihtiyacım var
Merhabalar. Ne yazık ki bankaya tüm borcunuzu kapatmadığınız sürece ipotekli gayrimenkulün üzerindeki şerh kalkmaz. Bunun yanında borcu ödememe nedeniyle bir icra takibine maruz kalmanız halinde tüm malvarlığınız üzerine haciz gelebilir. Hem arsanıza hem de evinize yönelik icra satış yoluna gidilebilir.
Merhabalar ben aparta kalıyorum ödeme tarihim her ay 13 ünden 13 e Haziran 30 da sözleşme bitiyor ve benim bu ay kaldığım gün sayısı kadar ödemem gerekirken 1 aylık kira istiyor apart sahibi ne yapmalıyım
Merhaba. Eğer oturmaya devam edecekseniz tüm aylığınızı ödemeniz gerekmektedir. 30 Haziranda sözleşmeniz bitiyor ve siz bu aparttan çıkacaksanız bu durumda imzaladığınız sözleşme hükümlerine göre belirleme yapılır. Sözleşmede bir hüküm yoksa belirttiğiniz gibi son ay kaldığınız gün kadar ödeme yaparsınız.
merhaba.. ben ankarada ikamet ediyorum. vodafone net ev internetine hiç başvurum olmadı fakat istanbul küçük çekmecede benim adım abir ev interneti alınmış borcunu bana icra yolu ile ödettiler. şimdi benim ne yapmam lazım. ödemezsem bu sefer faiz ekleniyor nasıl bir yol izlemem gerekiyor. teşekkür ederim emeğinize sağlık şimdiden ..
Merhaba. Hemen borca itiraz etmeniz ve borcu ödememeniz gerekiyor. Ayrıca bu adreste oturan kişiyi tespit edip, o kişi hakkında hem şikayet hem de icra yoluna gidebilirsiniz.
Merhabalar, yurtdisinda yasiyorum, Istanbul'daki esyali evimde 3 odayi 3 bayana ayri zamanlarda faturalar dahil kiraladim, uzakta oldugum icin sozlesme yapamadik, faturalar hala benim uzerimde. Ocak ayinda evimde dogalgaz kacagi oldugunu ogrendim ve Istanbul'a gidip sorunu cozdum, evdeyken banyonun nemden curudugunu gordum, evden cikmalarini istedim, kiracilarin 2 tanesi cikmak istemiyor ve 2 aydir kira odemiyor, kira odeyen kiraci evden cikacak ve ben evime gidip bakmak istiyorum fakat problemli olan kisi evime girersem polis cagiracagini soyluyor, anahtari degistirecekmis. Faturalari odemeyi kesebilir miyim? Elektrik,su,dogalgaz sozlesmelerini fesh edebilir miyim (13 haziranda Turkiye'de olacagim ve duzgun bir sozlesme yapip faturalari uzerinize alabilirsiniz diyerek). Ben evimin curumesini onlemek icin tadilat yapmam gerekiyor, havalandirma acmam gerekiyor ama bunu problemli kiraci istemiyor, evim goz gore gore curuyor, ben ne yapabilirim?
Merhabalar. Öncelikle adınıza kayıtlı abonelikleri iptal edebilirsiniz. Bunun yanında aranızda bir sözleşme yoksa ve bu şahıslar kiralarını ödemiyorlarsa gerekli ihtarları yapıp tahliye ettirebilirsiniz.
Psikolog ile 45 seans üzerinden anlaştık ve seanslar öncesinde toplam ücreti nakit olarak yolladım. Sonrasında seansa devam etmek istemiyorum 14 seans kaldı. Ücret iadesi yapmıyoruz diyor psikolog. Nasıl ilerlemeliyim?
Merhabalar. Yaptığınız iptal işlemi psikolog kusurundan kaynaklı değilse, kalan seans ücretlerinin iadesini isteme hakkınız yoktur. Ancak karşı tarafın kusurundan veya zorunlu bir nedenle iptal etmek durumunda kaldıysanız bu hususta makul bir iade talep hakkınız olacaktır.
Merhaba sorum su satin aldigim bir makina var ben bunu firmadan parasini odedim satin aldim simdi firmadan urun almiyorum diye benden makina icin para talep ediyorlar ben makina satin aldim ucretini hesaptan attim ne faturami veriyirlar nede tlf cevap bubun icin yasal hakkim nedir
Merhaba. Hakkınızda bir takip başlatılması halinde yaptığınız havale işlemini de ileri sürerek itirazınızı yapabilirsiniz. Ayrıca şirketi, fatura ve evrakları vermedikleri için Ticaret Bakanlığı ve meslek odalarının ilgili birimlerine şikayet edebilirsiniz.
Merhaba,
Kira sözleşmemde kiralama müddeti kısmına da kiraya başlanan tarih yazılmış. Geçen yaz sözleşme yenilemesi yapmadık direkt kira tutarı artışı yaptık. Bu sene ise senin sözleşmen yok diyerek beni çıkartmak istiyor. Böyle bir şey mümkün müdür? Yasal olarak 10 sene sonra tahliye edilebilir deniyor. Ancak kiralama müddeti kısmına kira başlangıç tarihi yazılmış olması kafamı karıştırıyor. Sözleşme tarihine 2 ay süre var.
Merhaba. Konut kira sözleşmesinde "kiralama müddeti" kısmına sehven farklı tarih yazılması, sizin erken çıkarılmanız sonucunu doğurmaz. Ayrıca kira sözleşmesinin bitiminden sonra kiracının çıkarılması ancak belirli şartlarla mümkün olmaktadır. Yasal olarak ancak şartların varlığı halinde ev sahibiniz sizi evden çıkarabilir. Bu şartlar sınırlı sayıda olup, anlatımlarınıza göre sizin durumunuzda çıkma hakkı bulunmamaktadır.
Vodafon dan bir faturalı hat aldım. Faturasını geç ödedim. Hat kapanmıştı. Faturaları ödeyince hattı açmışlar açma kapama bedeli ve sonrası faturalar için icraya verildim. İlgilenemediğim için itiraz süresini geçirdim. Bu saatten sonra ne yapabilirim. Borcu kabul edip ödeyimmi? Nasıl bir yol izlemeliyim?
itiraz süresi geçtikten sonra borç kesinleşmiş oluyor. Borcunda anlatımınıza göre size ait olduğu açık. Bu nedenle borcu ödemenizi tavsiye ederiz.
Merhabalar size bir sorum olacak ben ocak ayında işyerindeki kız arkadaşımdan 85 tl borç aldım fakat geç geri ödedim bazı durumlardan dolayı yalnız kendisi bana messenger ve whatsapp uygulaması üzerinden ben borcumu vermeden önce sen daha beni tanımıyorsun erkek kardeşime numaranı vereyimde gör ben seni bulmazmıyım adi adam sahtekar şeklinde cümleler yazdı ben hiçbir şekilde karşılık vermedim bu cümleler hakaret tehdit sayılır mı yardımcı olursanız sevinirim ne yapmam gerekiyor
Merhabalar.
"adi adam sahtekar" sözü hakaret suçunu oluşturur. Bunun haricinde "erkek kardeşime nuramarını vereyimde gör ben seni bulmaz mıyım?" şeklinde söz de basit tehdit suçunu oluşturmaktadır. Bunun için savcılığa suç duyurusunda bulunmanız gerekmektedir.
Merhaba, güncel mevzuatlardaki soru ve cevap alanını oluşturduğunuz için çok teşekkür ediyor başarılarınızı artarak devamını diliyorum. Merakım şu ki: 2018 yılında imar parselasyon çalışması yapılan bir alanda yine 2018 yılında açılan 2019 yılında karara bağlanarak iptali gerçekleşen tarla statüsündeki yer arsa olarak tescillendi. Emlak Vergiside önce tarla iken uygundu, sonra arsa olunca vergi değer artışı oldu. Yakın zamanda belediyemizden yazılı olarak öğrendiğimiz bu iptal durumunda emlak vergisi 2018 yılından bu yana tekrar geri tarla statüsüne, dolayısıyla vergiside tarla emlak vergisine dönüştürme talebimizi belediyeye bildirsem hukuki olarak bir emsal karar varmıdır. Yani Herhangi bir yapılaşma vs. bir işlem yaptırmadıklarını yazılı olarak kabul ediyorlar. Buna istinaden vergi tarhını arsa cinsinden tarla cinsine geri dönüş yaptırabilirmiyiz. Bu arada belirsizliklerden dolayı bu güne kadar olan borçta hiç ödenmemiştir. Tekrar çok teşekkür ediyorum.
Merhaba.
Öncelikle takdiriniz için teşekkür ederiz.
Belediye tarafından arsa statüsüne geçen yerin daha sonra talebinizle tekrar tarla vasfına alınması halinde, tarla vasfına alındıktan sonra vergisi değişecektir. Bu hususta ancak önceki karara itiraz niteliğinde bir yola başvurularak "o dönem de tarlaydı" şeklinde bir kayıtla hak arayabilirsiniz. Ancak sonuç alabileceğini düşünmüyoruz. Elinizdeki bilgi ve belgelerle müracaatınız halinde daha net dönüş sağlayabiliriz.
Rica eder iyi günler dileriz.
İyi günler . Askeri personelim ve istirahatlı olduğum gün amirim benden mevcut konum istedi whatsappdan yazılı bir şekilde mesaj atarak ve bu konu beni rahatsız etti . Güvensizlik duygusu ve Ailemin bulunduğu konumu paylaşmak istemiyorum. Bu durumu nasıl lehime çevirebilirim.
İyi günler.
İstirahatli olduğunuz günde amiriniz sizden konum isteyemez. Bu şekilde konum göndermemeniz de emre itaatsizlik olarak kabul edilemez.
Merhaba 2 sene önce önce bi arkadaşıma güvenerek üstüme araba aldım ve aynı gün satışını verdim yapılan satıştan benim adıma bi para gelmedi arabayı sattığımız galerici parayı başka birisine yolladı sonrasında aracı satın alan kişiler ve aracı ona götüren kişilerce dolandirildigimizi anladık burada aracı satan kişi benim savcılığa verdiğim ifade ile beni icraya verdi özetle burada ben aracı sattıktan sonra tarafıma para yatmadığı için bi şikayet hakkım var mı
Merhabalar.
Ne yazık ki son zamanlarda bu şekilde dolandırıcılık şekli çok fazla yaygınlaştı. Dolandırıcılık yapılırken noterde adına işlem yapılan kişi (bu olayda siz oluyorsunuz) ciddi manada mağduriyet yaşıyor.
İcra takibi yanında hakkınızda ceza takibi de yapılacaktır. Bu eylem "dolandırıcılık" suçunu oluşturduğundan ceza alma ihtimali de doğmaktadır.
Elinizdeki bilgi ve belgelerle müracaatınız halinde size yardımcı olabiliriz.
Geçmiş olsun.
Merhaba, bir üründe yaşanılan ayıplı ürün olması sebebiyle hakem heyeti kararı gereğince icra yoluyla paramı tahsil ettim, param icra dairesinde bekliyor ürünü ilgilisine teslim etmem lazımmış son adım olarak, tutanak tutmam gerekiyormuş tutanağa ne yazabilirim teşekkürler
Merhaba.
Tutanağa hakem heyeti kararının tarih ve sayısını, aldığınız ürünün seri numarasını, alım tarihini, tam ve sağlam olarak teslim ettiğinizi belirtin. Mutlaka tutulan tutacağın bir suretini alın ve karşı taraf yetkilisinin kimliğini teyit ettikten sonra imzasını alın.
Olay 19 Ekim 2021'de meydana geldi (kamu hastanesinde vefat durumu), aradan 1 ay sonra
25 Kasım 2021'de hastaneye dilekçe ile başvuru yaptık. Tüm bu dilekçe süreci 3,5 ay sonra yani olaydan 4,5 ay sonra
10 Mart 2022'de hastanenin kendi içerisinde yapmış olduğu soruşturma (?) raporuyla bitti. Ancak bizim bu soruşturmanın sonucunda şüphelerimiz devam ettiği için Savcılığa şikayette bulunmak ve tarafsız bir soruşturma sonrası tüm organizasyon sorumluluğu üstünde olan Başhekim'in cezalandırılmasını istiyoruz.
1. Savcılığa vermek istediğimiz dilekçede şikayet olunan kısma başhekimlik yazdık, bunun yerine sağlık bakanlığı'mı yazmalıyız.
2. Bu dilekçeyi verme süremiz geçmiş midir?
3. "GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA" ve bu nedensellikle "TAKSİRLE ÖLÜME SEBEBİYET VERME" suçlarından şikayette bulunmak istiyoruz.
"Tarafsız soruşturmayla beraber ilgili şikayet olunanın Hasta Hakları Mevzuatı BİRİNCİ BÖLÜM, İlkeler, Madde 5, “b” bendi, İnsanca muamelede bulunulma, İKİNCİ BÖLÜM, Sağlık Kuruluşunu Seçme ve Değiştirme, Madde 8 ve BEŞİNCİ BÖLÜM, Tedaviyi Reddetme ve Durdurma, Madde 25 başlıklarına aykırı davranışlarının değerlendirilmesini ayrıca vefata neden olabilecek eksik, kusurlu, yetersiz tıbbi prosedür, idari prosedür ve uygulamaları nedeniyle 257/2. maddede yer alan “GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA” suçlarını işlemesi ve bu nedensellikten dolayı ortaya çıkan TCK 85.maddede yer alan “TAKSİRLE ÖLÜME SEBEBİYET VERME” suçunu işlemesi nedeniyle şikâyetimin kabulü ile Makamınızca yapılacak soruşturma neticesinde şikayet olunan hakkında kamu davası açılmasına karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederiz. "
Hazırladığımız dilekçede bu talepte bulunuyoruz. Bu doğru mudur? Yani kamu davası açılması isteği doğru mudur, bunun yerine başka bir şey mi olmalıdır?
Cevabınız için şimdiden teşekkürler...
Merhaba.
Öncelikle başınız sağolsun dileklerimizi iletiyoruz.
Yazdığınız dilekçe gayet makul ancak, savcılık bu hususta öncelikle soruşturma izni isteyecektir. Soruşturma iznini bağlı bulunan il Valilik makamından isteyecek ve valilikçe yapılan inceleme sonucunda "soruşturma izni verilmesine" veya "soruşturma izni verilmemesine" dair karar verildikten sonra soruşturma devam edecektir.
Zamanaşımı yönünden herhangi bir sorununuz yok çünkü bu suçların takibi şikayete bağlı değildir. Sizin işleminiz ihbar niteliğinde olduğundan süreci "dava zamanaşımı" süresi boyunca (8 yıl) devam ettirebilirsiniz. Şikayet edilen kısmına "ilgili devlet hastanesi görevlileri" yazabilirisiniz. Savcılık olayın niteliğine göre suç tanımlamasını yapacaktır. Bu nedenle sizin eylemin suç vasfını belirleme yükümlülüğünüz yok. Olayın hangi suçlara girdiğini savcılık takdir edecektir.
Diğer yandan burada idare mahkemesine de tazminat davası açmanızı öneririz.
İyi günler dileriz.
Merhabalar babam bana gayrimenkül aldı.Şu an hala yaşıyor .Diğer kardeşime de ev alınırken evlenirken yardım etti .Kardeşimin bana alınan gayrimenkülde gözü olduğunu bu yüzdende ses kaydı watsap kaydı gibi kanıtlar almaya çalıştığını biliyorum.Bana alınan gayrimenkülü başkasının üstünden aldık hiç babamın üstüne geçmedi .Babam vefat edince tapu bozulma ihtimali var mıdır .Böyle bir imkan sunduğunuz için teşekürler
Merhabalar.
Başkası üzerinden kendisine gayrımenkul almanız ve parasını babanız ödemesi halinde, babanızın vefatı durumunda diğer kardeş bu işlemin mirastan mahrum bırakma amaçlı olduğunu ispatlarsa sizin mağduriyetinize neden olabilir.
Ancak diğer kardeşin paranın babanız tarafından verildiğini ispatlaması gerekir.
Konu ile ilgili detaylı yüz yüze görüşebiliriz.
Saygılarımızla.
Kolay Gelsin;
05.05.2011 yılında ilk söşleşme ile kiracı olduğum evden ev sahibi beni 10 yıllık süre dolduğu için tahliye etmek istiyor. 3 ay önce tarafıma noterden ihtarname gönderildi. Daha sonrasında benden faiş bir zam talebinde bulundu ( %135 ) ben bunu kabul etmediğimi hukuken de uygun olmadığını belirttim. O zaman dava açarız denildi bende elbette dedim. Ev sahibi davayı kazanacağını ve aradaki kira farkınıda benden yasal yollardan alacağını söylüyor bu mümkünmüdür. Daha öncesinde bunun için kira tespit davası açması gerekmiyormu. Ayrıca büyük ihtimalle davayı kaybedeceğim için dava masraflarıda tarafıma yüklenecek. Dava ne kadar sürer ve bana ne kadar bir yük getirir. Sizden ricam bu konularla ilgili tarafıma dönüş yapmanız. Benide avukat tutmam gereklimidir
Merhabalar.
Borçlar Kanunu gereği 10 yıllık kira süresi sonunda kiraya veren ihtar çekmek suretiyle sözleşmeye son verebilir. Bu hususta karşı taraf dava açtığı için dava masraflarını da karşılamanız gerekiyor.
Tavsiyemiz, davayı kabul edip (daha fazla masraf çıkarmamak için) bir an önce tahliyeyi gerçekleştirmeniz olacaktır.
Guvenı kötüye kullanma sucundan 1 yıl 8 ay hapis 10 bin TL para cezası aldım. İstinaf gönderdim. İstinaf Red etti. Yazı bugun elime ulastı. Avukatım yok. Adliyeye gittim yargıtay yolu kapalı dedi. Savcılık yazı gönderecek cezanızı ondan sonra yatacaksınız dediler. Şimdi ne yapmam lazım. Kac gün yatarım veya itiraz edebilir miyim. Avukat desteği almalımıyım. Cevaplarsanız sevınırım
Merhabalar.
Cezanız kesinleşmiş ve size verilen bilgiler doğrudur. Yatacağınız sürenin hesabı için sabıka kaydınız ile birlikte mahkeme ilamını incelememiz gerekiyor.
Avukat desteği konusunda takdirin size ait olduğunu belirtmek isteriz.
24 haziranda dügünümüz vardı fakat iptal etmek zorunda kaldık iptal edersek cezai işlem ücreti istiyolar yardımcı olurmusunuz
Merhaba. Sözleşme imzaladıysanız ve iptal cezai şartı varsa ne yazık ki bunu karşılamak zorundasınız.
Şekerbanka borcum vardı,iflas ettim ödeyemedim icralık oldum,banka alacağını Birikim Varlık Yönetim diye bir kuruma satmış 16.000 ₺l 2016 yılından sonra yıllar içinde parça parça 16.000 tl ödedim (dekontlar mevcut) ama Birikim Varlık benim hala 54.000 ₺ borçlu olduğumu söylüyor-6 yıldır faiz işliyor harç pul vekalet ..vs masraflar var diyor..
Ne yapabilirim hukuken ?
Merhabalar.
Hakkınızda devam eden icra müdürlüğü dosyasında inceleme yaparak borcunuzun net miktarını öğrenebilirsiniz.
Bunun dışında, şayet icra takibine geçilmeden borcun tahsili yoluna gidilmiş ise, Varlık Yönetiminden borcunuzun ana parasını ve uygulanan faiz miktarlarını isteyip bu hususta yapacağınız hesapla fazla tahsilat yapılıp yapılmadığını tespit edebilirsiniz.
merhabalar
Eşim ile 13 yıllık evliyiz.
2 evladımız var biri 6 diğer 4 yaşında
2-3 senedir annem ve babam ile anlaşmadığı için birbirimize gelip gitme yapmıyoruz.
çocukları benim ile evden dışarı dahi bereber çıkarmıyor.
izin ver annem babama götürüp 1-2 saat görsünler diyorum. izin vermiyor.(kendi gelmiyor çocuklara izin vermiyor.)
annem babam eve geldiğinde büyük çocuk annesinin tesiri altında kaldığından odasından dışarı çıkmıyor.
ben baba olarak çocukları annem babama götürsem adli olarak bir suçum var mı
(ankara dışı köye götürsem günü birlik olarak onuda söyler misiniz)
dönüş yaparsanız sevinirim.
Teşekkürler
Merhabalar.
Şu anda evli olmanız nedeniyle çocuklar üzerinde müşterek olarak velayet hakkınız vardır. Çocukları anneye göstermemek (kaçırmak, alıkoymak vb.) niyeti dışında seyahat ettirebilir ve babaanne ve dedeyle görüştürebilirsiniz.
Merhabalar, anneannemin 3'ü birinci eşinden, son çocuğu ( annem ) ikinci eşinden olmak üzere 4 çocuğu var. Anneannem ikinci eşi zamanında orman arazisine ev yaptırmış ve 40 sene boyunca oturmuştur. Bu arada ikinci eşinden de ayrılmıştır ve hak anneannemin olmuştur. Emlak vergileri anneannemin adına düzenlenmiş ve yıllarca düzenli şekilde ödeme yapılmıştır. Kendisi 2020 yılında vefat etti ve ormana ait olan ev boş durumdadır. İlk eşinden olma çocukları ( ki kendileri kin besleyerek anneannemin yanında hiçbir zaman yaşamamışlardır ) miras malı diyerek annemi çocukluğunun, genç kızlığının geçtiği eve sokmamaktadırlar. Ne yazık ki anneannemin vefatından sonra ortaya çıkmışlar ve hiçbir hakları olmayan, üstelik 2B çalışmaları bile tamamlamayan devlete ait orman arazisini miras diye sahiplenmişlerdir. Benim asıl sorum şudur : 2B nihai çalışmaları sona erdiğinde birinci eşten olma 3 çocuk tapuda hak talep edebilirler mi ? Yoksa 2b nihai çalışmaları tamamlandığında ilk önce haberi olan tapuyu üzerine çıkarabilir mi ? Hadi diyelim tapu annem adına çıktı. Diğerleri miras malı diyerek anneme dava açabilirler mi ? Cevap için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim
Merhabalar.
Anne annenizin vefatı üzerine anlatımınıza göre şu anda mirasçılar dört tane çocuğudur ve bunların miras payları 1/4 olarak dağıtılacaktır. Orman arazisi üzerindeki ev ile ilgili 2B kapsamında bir hak sahipliği edinilmesi durumda da miras payı oranında tüm mirasçılar paylarını alacaklardır. Bu hususta mirasçının biri kendi adına kayıt yaptırırsa diğer mirasçılar hak iddia edebilirler.
Miras hukuku konuları çok kapsamlı ve karmaşık olduğundan, veraset ilamı, tapu kayıtları ve elinizdeki diğer bilgi ve belgelerle müracaatınız halinde size daha ayrıntılı bilgi verebiliriz.
Merhaba, abim 2018de vefat etti annem babam reddi miras yaptılar fakat ablamla ben yapmadım bana telefon faturasından icra geldi reddi miras süresi 3 ayı geçtikten sonra yapılması imkansız mı
İkinci sorumda çocuğumun adını eşim benden habersiz koymuş 9 aylık bebeğim adını nasıl ve ne kadara degistircem mahkemede teşekkür ederim.
Merhabalar.
1. Reddi miras süresi üç ay olup bu aşamadan sonra normal yollarla bir reddi miras sürecine giremezsiniz. Ancak size kalan miras (tereke) borca batıksa ve reddetmemeniz halinde borçtan kurtulamayacaksanız "mirasın hükmen reddi" davası açarak bu borçlardan kurtulabilirsiniz.
2. Çocuğunuzun ad değişikliğini ancak eşinizle açacağınız bir davayla değiştirebilirsiniz. Bunun haricinde eşinizin rızası olmadan bir değişiklik ne yazık ki mümkün değildir.
SAHTE PARA SUÇU
Merhaba 21 yaşındayım geçen sene 9. Ayda Eylül de operasyon yaptılar evi felan aradılar arama sonucu birşey çıkmadı 6 gün göz altında tuttular dosya kaçakçılık ve örgüt suçları olarak geçiyor aynı suçtan 96 kişi yargılanıyor bende birşey yok sadece telefonu dinlemişler çok açık konuşmalar var ilk mahkeme de adli kontrol şartı ile serbest bıraktı hafta da 3 gün 2 dosyaya imza atıyorum neden 2 dosya onu da bilmiyorum 6 ay dır imza atıyorum dosya daha savcıda e devletten veya uyaptan gözükmüyor İmzanın Kalkması için nasıl bir yol izlemeliyim ?
Ceza olarak ne alırım ? Benim için önemli olan imzanın kalkması mahkeme tarihi de belli değil yardımcı olursanız sevinirim
Merhabalar.
Yazdıklarınızdan anladığımız kadarıyla şu anda dosyanız savcılık aşamasında ve halen soruşturma devam etmektedir. Bu aşamada savcılığa vereceğiniz dilekçe ile adli kontrolün kaldırılmasını talep etmelisiniz. Üzerine atılı suçun niteliğini bilmediğimizden şu an ne kadar ceza alacağınız veya alıp almayacağınız konusunda net bir beyanda bulunamayız. Evraklarınız ile birlikte müracaatınız halinde size yardımcı olabiliriz.
SAHTE PARA SUÇU
Merhaba 21 yaşındayım geçen sene 9. Ayda Eylül de operasyon yaptılar evi felan aradılar arama sonucu birşey çıkmadı 6 gün göz altında tuttular dosya kaçakçılık ve örgüt suçları olarak geçiyor aynı suçtan 96 kişi yargılanıyor bende birşey yok sadece telefonu dinlemişler çok açık konuşmalar var ilk mahkeme de adli kontrol şartı ile serbest bıraktı hafta da 3 gün 2 dosyaya imza atıyorum neden 2 dosya onu da bilmiyorum 6 ay dır imza atıyorum dosya daha savcıda e devletten veya uyaptan gözükmüyor İmzanın Kalkması için nasıl bir yol izlemeliyim ?
Ceza olarak ne alırım ? Benim için önemli olan imzanın kalkması mahkeme tarihi de belli değil yardımcı olursanız sevinirim
Merhabalar.
Halen kamu davası açılmamışsa, savcılıktan imza yükümlülüğünüzün kalkması için talepte bulunabilirsiniz. Bunun haricinde böyle kapsamlı bir dosyada mutlaka profesyonel avukat desteği almanızı tavsiye ederiz.
Konu ile ilgili olarak elinizdeki tüm bilgi ve belgelerle müracaatınız halinde size kapsamlı destek verebiliriz.
Merhaba iyi günler benim sorum turkiyede spor Toto başkanlığının izin verdiği yasal sitelerden kar etmek herhalgibir problem çıkar mı bu konu hakkında bilgi almak istiyorum
Merhabalar.
Bu şekilde Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından lisans verilen şirketler dışında bahis siteleri üzerinden bahis oynamak "kabahat eylemi"dir ve idari para cezası gerektirir. Ayrıca bu şekilde elde ettiğiniz gelire de el konulur. https://www.sportoto.gov.tr sitesinden başkanlığın lisans verdiği bahis sitelerini bulabilirsiniz.
Merhaba babam isyerinden 150.000 tl tutarında tazminat aldı bu parayida abimin evlenmesi için ev aldı evde babamın üstüne ama abim oturuyor eşyalarıda babam aldı araba fln aldı ama bana hiçbir şekilde para vermedi ve benimde Evim kira 2 cocugum var ve 100000 tl kredi borcum var bana yardım etmiyorlar abimle babam arasında hep para alışverişi oluyor mahkemeye basvursam kazanirmiuim
Merhabalar.
Babanızın yaşadığı sürece malları üzerinde tasarruf hakkı kendisine aittir. Normal şartlarda size destek olma yükümlülüğü yok. Ancak anlattığınız duruma karşı iki önlem alınabilir.
1. Babanıza ve abinize karşı (ekonomik durumunuzun kötü olduğunu ıspatlamanız gerekiyor) nafaka davası açabilirsiniz. Ancak 18 yaşından büyük olmanız nedeniyle bu davanın şartları çok zordur. Bu şekilde bir dava açmayı düşünüyorsanız mutlaka profesyonel destek almalısınız.
2. Babanızın vefat etmesi halinde, abinizin babanızdan size kalması gereken mirası bedelsiz olarak aldığını tespit etmeniz halinde bu tasarruflara karşı dava yoluna gidilebilir.
Tüm bu konularda mutlaka profesyonel destek almanız gerektiğini tekrar belirtiriz.
Merhabalar!
Benim adım Osman Aydoğmuş iyi günler dilerim ben bir konuda size danışmak istiyorum ben 2008 de 16 yaşımda bir suça karıştım ve 11 sene ceza aldım Yargıtay tarafından ceza 3 kere bozma Sina karşı ( üçüncü bozma kararında haberim oluyor) mahkemece tahliye oluyorum 2011 ve mahkeme dışarıdan devam ediyor 2 sene kadar dosyam onaylanıp tekrar cezaevine evine giriyorum 2 sene kadar yatıyorum ve bir daha ve asla suç işlemiyorum taki üstüme suç atılana kadar ve o suçtan beraat ediyorum Yargıtay tarafından bozuluyor ve tekrar mahkeme görülüyor beraat ettiğim dava da hiç bir alakam bile olmadığı suç da bana bir de adli para cezası veriliyor ve 2008 deki dava da da adli para cezası var zamana kadar ödeme gibi bir imkanım olmadı şimdi banka hesaplarıma bloke konuyor ödeyeceğim bunu biliyorum ama benim soruma gelirsek bu dava ya itiraz etme yolu var mi cezası yatmış bitmiş olsa dahi artı işlemediğim bir suçtan dolayı ceza alıyorum ve delil ispat şahit olduğu haldeBunun için bana yardımcı olursanız sevinirim
Ve eğer davaya itiraz ediyorsak eğer avukatlık masrafları ne kadar tutar
Merhabalar.
Olay örgüsünü tam olarak anlamamakla birlikte, bahsettiğiniz karaların olağan yargı yollarının bittiğini öngörüyoruz. Bunun haricinde olağan üstü yargı yolları (yazılı emir, yargılamanın yenilenmesi vs.) yollarının değerlendirilmesi için ayrıca elinizdeki kararlarla ve infaz süreçlerine ilişkin evraklarla başvurmanız halinde size yardımcı olabiliriz.
Merhaba
Yasadigim sitede asansor bakimi yapilmiyor ve muayenesi olmayan asansor kullanimina devam ediliyor. Site sakinleri ve yonetim bu konuya razilar. Fakat ben muayenesiz asansorun kullanimi sirasinda can mal guvenligi hice sayildigi icin burada yasanabilecek herhangi bir olayda hic bir sorumlulugumun olmayacagina dair noter kanali ile yasal bir sorumluluk reddi alabilirmiyim.
Saygilarimla
Merhaba.
Yaşadığınız sitede asansör bakımının yapılması yasal bir zorunluluk. Dolayısı ile bu hususta yetkili makamlara gerekli ihbarlarda bulunabilirsiniz. Yaptığınız ihbarların suretlerini de alarak sonraki dönemde sorumluluk doğması halinde gerekli girişimleri yaptığınızı ispatlayabilirsiniz.
Merhabalar araba değer kaybıyla ilgili davamı siz yürütmüstünüz.Size şimdi de evim ile ilgili bir şey sormak istiyorum.Apartman dairesini ilk ben aldım,aldığımda daha kimse yoktu. Sadece petekler takılıydı,Doğalgaz projesi bile yoktu.proje çizim ücreti,elektrik su abonelik başvurusu, yaptım kendi daireme sayaç eklenirken tüm dairelere de numarataj eklendi.Apartman karar defteri noter ücreti,bunları yaparken yol giderleri vs.bunları ben ödedim.Dairelerin hepsi şuan doldu ve ben bu giderlerin ortak ödenmesini talep ettim apartmandan ama kabul edilmedi.
Bu elektrik,su,doğalgaz bağlatma giderleri ortak mi olmalı
yoksa Apartmanda daireyu ilk alana mi ait olur
Ben bağlatma saydım hiç bir daire elektriğini suyunu doğalgazın açtiramayacakti
Müteahhitle senin aranda olan bir şey ,bizimle ilgili değil diyorlar
Dönüt yaparsanız sevinirim teşekkürler
Merhabalar.
Apartmanın doğalgaz, elektrik, su gibi altyapı çalışmalarını, projelendirme ücretlerini ve bu tip apartmanın oturulabilir konuma gelmesine ilişkin yapılan masrafları aksi kararlaştırılmamışsa müteahhitin ödemesi gerekmektedir.
Bu konuda siz ve müteahhit arasında bir sözleşme veya anlaşma yapılmamış ise, yaptığınız harcamaları müteahhitten talep edebilirsiniz.
Bu aşamada daire maliklerinden belirtilen ücretleri talep etme hakkınız ne yazık ki bu aşamada mümkün değil gibi görünüyor.
Ancak elinizdeki bilgi ve belgelerle bize ulaştırmanız halinde size daha kapsamlı yardımcı olabiliri.
Merhaba. Babam emekli sandığından emekliydi. İş sebepli oluşan borçları vardı daha sonra vefat ettiğinde borçlar üzerime kalmasın diyerek reddi miras yaptırmıştım. Annem de hayatta değil ayrıca tek kız çocukları benim. Ben de bağkurdan emekliyim emekli maaşımı alıyorum. Eşimden yeni boşandım. Kendi maaşıma ek olarak Babamın maaşını da almak istiyorum. Reddi mirastan dolayı şimdi babamın maaşını almak istersem borçlar üzerime geçer mi?
Merhabalar.
Reddi miras işlemi ile emeklilik işlemleri birbirinden farklıdır. Sosyal Güvenlik Kurumunun ödenen prim kapsamında emekli ve yakınlarına tanıdığı bu hak reddi miras işlemi kapsamında değildir.
Dolayısı ile rahatlıkla bu maaşın tarafınıza bağlanmasını talep edebilirsiniz.
İyi günler dileriz.
İyi çalışmalar benim sorunum adli sicil kaydım ve arşiv kaydım olmamasına rağmen GBT kaydım kaydım bulunmaktadır aradan 27 yol ğeçmesine rağmen sildiremiyorum ve bemim işimi olumsuz yönde etkilemektedir Ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim
Merhabalar.
5352 sayılı Adli Sicil Kanunu kapsamında "adli sicil" (sabıka) kaydınızın silinmesi belirli şartlara tabidir.
Sabıka kaydınızı bize ulaştırmanız halinde size silinme ve başvuru şartları ile ilgili kapsamlı bilgi verebiliriz.
Ayrıca GBT kayıtları işiniz ile ilgili kullanılamaz. Bu şekilde bir kullanım olması halinde bu hususta da yargı yoluna başvurulabilir.
Saygılarımızla.
Dedemden miras kalan evin paylasilmasini 4 kardeş onaylarken 1 kardeş onaylamiyor.bu durumda ortaklığın giderilmesi davasını kendimiz açabilir miyiz yoksa avukat yardımı olmasi gerekirmi
Merhabalar.
Tabi ki ortaklığın giderilmesi davasını bizzat siz açabilirsiniz. Ancak süreç içerisinde usul hatası ve eksik işlem yapmamak adına profesyonel destek almanızı tavsiye ederiz.
merhaba, www.insanidestekvakfi.com sitesinden yardım talebinde bulunmuştum, bir kaç gün geçtikten sonra whatsapp üzerinden iletişim kurdular, yardımınız kabul edildi diye ve yardımınızı alabilmeniz için öncelikle size 5tl göndereceğiz daha sonra siz 1tl geri göndereceksiniz iban numaranızı sisteme kayıt etmek için daha sonra yardımınızı alabileceksiniz dediler ve geri gönderdiğim 1tl paranın dekontunuda istediler, ev adresimi, kimlik bilgilerimi ve banka bilgilerimi aldılar ve bir daha iletişim kuramadım, internetten araştırdım herkese böyle yapmışlar, benim başıma kötü bir iş gelirmi? korkmalımıyım? savcılığa gitmem gerekiyormu? lütfen bana yardımcı olurmusunuz
Merhabalar.
Yapılan işlemlerin hukuksuz olduğunu düşünüyoruz. Bu şekilde kimlik ve adres bilgilerinizin alınması ilerde sizi zor duruma düşürebilir. Bu işlemler için site ve yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
Eski esim velayet davasi acmak istiyor.evlenmek uzereyim bunu sorun yapti.kizim 6 yasinda ve bana cok bagli.6 yas cocuk icin hukum nedir..tesekkurler
Merhabalar.
Sadece evlenecek olmanız nedeniyle çocuğunuz velayeti değişmez. Bu hususta eski eşinizin açacağı davada iddiaları ve sizin savunmalarınız önemlidir.
Merhaba , 1.5 sene önce arkadaşıma havale yolu üzerinde açıklamaya ' borç ' yazarak para göndermiştim . Hala daha borcunu ödemiyor . Ne yapmam lazım ?
Merhaba.
Borcunuzun ödenmesi için icra takibine gidebilirsiniz. Borca itiraz halinde yaptığınız havaleye ilişkin dekontunuzu delil olarak sunabilirsiniz.
İyi günler. Tasarruf finansman şirketine üye oldum . 17000 TL organizasyon ücreti adıyla para verdim. Değişen piyasa şartları nedeniyle girmiş olduğum mebla ev almak için yeterli gelmediğinden ve ekonomik durumlar sebebiyle ödeme güçlüğü çektiğinden , ek olarak ta ilgili personelin tutarsız sözlü bilgilendirmelerimden dolayı sistemden ayrıldım yatırdğım organizasyon ücreti ninniade edilmeyeceği ve biriken paranın da 6 ay sonra verileceği söylenmekte paramı daha erken alabilir miyim ve organizasyon ücretinin iadesini sağlayabilir miyim ? Teşekkür ederim
İyi günler.
Tasarruf finansman şirketlerine katılım sağladığınız sırada bir takım sözleşmeler imzalarsınız. Bu sözleşmelerdeki bir çok hüküm bağlayıcı niteliktedir. Ancak Borçlar Kanunu ve ilgili mevzuatın bazı kesin hükümlerine aykırı sözleşme yapılamaz.
Konuyu tam olarak açıklığa kavuşturabilmek için imzaladığınız sözleşmelerin incelenmesi gerekmektedir.
eski gecekondum vardı müteahhit e verdim ve 5katlı ev yaptırdım müteahhit ise arsa üzerine 1trilyon kredi çekmiş ve evleri ipotekli yapmış şuanda 3ev aldık ve evin birini satın ipotek i kaldırcam diyor ama 1.5milyon borcu birikmiş ne yapmalıyız nitelikli dolandırıcılıktan dava edebilirmiyiz?
Merhaba.
Müteahhitle yaptığınız "arsa karşılığı inşaat sözleşmesi" kapsamında size teslim edilen daireler üzerine ipotek imkanı bulunmamaktadır. Ancak sözleşme veya bina yapım aşamasında yapılan tasarruflar sizi mağdur etmiş olabilir. Müteahhitin kastına göre eylemlerinin suç olabileceği gibi, size karşı tazminat yükümlülüğü de bulunmaktadır.
Müracaatınız halinde daha detaylı yardımcı olabiliriz.
Sa piyasada lilika isimli yeşil reçeteyle satılan ilaçlardan bir tablet 14 adet aldım mahalleden bir arkadaşım aldığım fiyattan 10 adet istedi bende tamam dedim verdim ayrilamadan yakalandik karakolda arkadaşımın watsab konuşmalarını telefondan almışlar acaba ne kadar ceza alırım ifadem de ticaret yapmadığım sürekli alıyoruz kullanıyoruz dedim aldigim paradan 10 adet verdigimi söyledim sizce ne olur
Kerim: Karakola imzaya gidiyorum haftalık 1 ay kadar geçmeden adli tıpa kan idrar kıl verdik ikimizde de büyük ihtimal ne ictiysek çıkmıştır
Merhaba.
Öncelikle Lyrica isimli ilaç uyuşturucu olarak kullanılabilen ilaçlar arasındadır. Bu kapsamda uyuşturucu olarak kullanım amaçlı bu ilacı satarsanız "uyuşturucu madde ticareti" suçundan mahkum olabilirsiniz. Konu ile ilgili kapsamlı değerlendirme için hakkınızda açılan soruşturma dosyasını incelememiz gerekmektedir.
Müracaatınız halinde yardımcı olabiliriz.
Merhaba. Ben aniden işten ayrılmak istedim. Proje yöneticim o gün beni biraz azarladı. Ertesi gün, görev listesi hazırladı ve bana bu resmi belgedir, bunları yapman gerekiyor dedi. "Amacım sorun çıkarmak değil ama problem olursa sorun çıkaracağım bilgin olsun.. Şuana kadar hiçbir personelde mahkeme sürecine gitmedim ama sende bunu yapacağım" şeklinde bir konuşma yaptı. Bu bir uyarı mıdır? Yoksa bir tehdit midir?
Merhaba.
İşten ayrılmanız için gerekli prosedürleri "iş hukuku" konusunda deneyimli yerlerden tavsiye alarak yapmanızı öneririz. Bunun yanında işvereninizin size söylediği sözler tehdit olarak değerlendirilemez. Ancak bu şekilde söylemleri size sürekli olarak tekrarlar ve sizi zorlamaya çalışırsa farklı hukuki tavsiyelerimiz olacaktır.
Merhaba ben muhtemelen 6 ay uzaklaştırma kararı aldım bunu ailem itiraz edip iptal ettirebilirlermi veya sonrası ne olur saygılar
Merhaba.
Hakkınızdaki soruşturma dosyasını incelemeden bu hususta size yardımcı olamayız. Ailenize karşı eylemleriniz ve olayın niteliğine göre uzaklaştırma işlemleri süreci farklılık gösterebilmektedir. Müracaatınız halinde konu ile ilgilenebiliriz.
Merhaba, babamdan bize bir ev kaldı, ben o evde babamla yasiyordum doğma büyüme yasadigim ev, babamin vefatindan sonra da yine ayni evde kalmaya devam ettim ,simdi kardeslerim kira istiyorlar benden, onlara kira ödüyorum fakat 3 ablam vardı biri yeni vefat etti, o vefat eden ablama verecegim kirayi ablamin cocuguna yani yegenime vermek zorunda mıyım, biliyorum ev satilirken yegenime de pay düşüyor ablama dusen payi o alacak ama kirayı yegenime vermek istemiyorum, vermesem yanlis mi yapmis olurum. Kira hakkı ona da düşüyor mu ? Saygilarimla...
Merhabalar.
Kısa bir şekilde cevap vermek gerekirse, "evet, yeğeninize kira vermeniz gerekiyor". Yeğeniniz de mirasçı olduğundan ve ablanızın mirası yeğeninize geçtiğinden bu ev üzerindeki ablanızdan kalan haklar yeğeninize geçmiş oluyor. Bu hususta kira vermemeniz halinde yeğeniniz size karşı icra takibi yapabilir.
Saygılarımızla.
Dolap uygulaması üzerinden sattığım ürünü kırıp kargoda kırıldı diye paramı vermiyor alıcı dava acma hakkım varmi nereye basvurmaliyim
Merhaba. Bu hususta kargo tarafından bir tutanak tutulmamışsa, alıcının gönderilen kargonun kargoda kırıldığını ispatı mümkün değildir. Dolayısı ile ücretinizi almak için icrai yollara başvurabilirsiniz.
Merhaba, ben 80 dairelik bir sitede oturuyorum. Sitenin kapalı otopark araç kapasitesi; site yönetiminin yaptırdığı çizimlerle ayrıldı ve 65 araçlık yer çıktı. Durum böyle olunca site yönetimi kapalı otoparka aynı haneden 2. araçların alımını engelledi. Yönetim planında, otopark yönetimiyle alakalı hiçbir madde yok. Sadece “site ile ilgili kararları, site yönetimi alır” maddesi var. Ayrıca sitenin projesinde müteahit kapalı otopark alanını 100 araçlık olarak göstermiş. Site yönetimi toplantıda bu şekilde karar aldık deyip 2. araçlarımızı sokmamıza engel olabilir mi?
Merhaba. Site yönetimi, site ortak alanlarının site sakinleri tarafından adil bir şekilde kullanımına yönelik olarak kararlar alabilir. Site projesine aykırı yapılaşma varsa bu konuda da müteahhitin sorumluluğu vardır.
Kendi isteyim ile işten ayrıldım 6200prim günüm var ama 25yıllık sigorta sürem yok tazminat alma şartı nedir acaba yardımcı olursanız sevinirim teşekkür edererim.hayırlı akşamlar
Merhabalar.
Kural olarak istifa suretiyle işten ayrılan kişinin kıdem tazminatı almaya hakkı yoktur. Ancak işten ayrılmanızın haklı bir nedene (sağlık sorunları, iş yerindeki ahlaki sorunlar, mobing vb.) dayanması halinde tazminat hakkınız olacaktır.
Merhaba 2019 da bir kurumda 4 ay çalıştım ancak sigortami 20 gün yatırdılar ve maaşımı tam olarak anlamadım. O zamanlar hakkımı pek savunamadim. Şuan bu konu hakkında ne yapabilirim? Tazminat davası açabilir miyim ya da paramı geri alabilir miyim ?
Merhabalar.
2019 yılında bahsettiğiniz iş yerinde 4 ay çalıştığınızı delillerle ispatlamanız halinde maaşınızı ve sigorta haklarınızı alabilirsiniz.
Tapu harcının kanunen alıcı ve satıcı tarafından belirli nispette ödenmesi gerektiği halde müteahhit ile alıcı arasında yapılan taşınmaz satış vaadi sözleşmesinde tapu harcının tamamının alıcı tarafından ödenmesi kararlaştırılmış ve ödenmiştir.Ancak daha sonra alıcı taşınmazın kentsel dönüşüm kapsamında inşa edildiğini ve tapu harcından muaf olduğunu öğrenmiş satıcı ise en başında bunu alıcıya bildirmemiştir.Alıcı tarafından ilgili vergi dairesine düzeltme başvurusu yapılmış ancak vergi dairesi ödenen harcın yarısını alıcıya iade etmiş kalan yarısını ise her ne kadar alıcı ödemiş olsa da satıcıya iade etmiş ve alıcının satıcıdan iade alması gerektiğini belirtmiştir.Satıcı ise vergi dairesi tarafından iade edilen tutarı alıcıya iade etmemektedir.Buna ilişkin olarak borçlar kanunu kapsamında alıcı, müteahhite bir dava açabilir mi?
Merhabalar.
Müteahhite karşı bir alacak davası açabileceğiniz gibi doğrudan ilamsız icra takibine de gidebilirsiniz. Bu hususta müteahhitin yapması gereken ödemenin tarafınızca yapıldığını ispatlamanız gerekmektedir.
Elinizdeki belgelerle müracaatınız halinde detaylı şekilde yardımcı olabiliriz.
Merhabalar. Ben 2017 tarihinde eşime boşanma davası açtım. Alınan karar sonucunda eşim itiraz ederek davayı bir üst mahkemeye taşıdı. Mahkemede eşim az kusurlu ben çok kusurlu olarak yargılandim ve bosandik. Bunun sonucunda eşime 3.000TL maddi 3.000TL manevi ve onun 4.000 TL avukat masrafını esimin avukatı icraya koydu. Evlilik birliği içerisinde bir ev alındı ev benim üzerime. Eşim aynı zamanda bu evi istiyor bunun içinde dava açmaya hazırlanıyor. Avukatımla görüştüğümde avukatım. Orayı ödeme evi kızının üzerine yaptır. Bırakın uğraşsınlar elimiz güçlensin ipler bizim elimizde olsun diyor. avukatımın önerisi doğru mudur? Avukatımın nasıl bir plânı olabilir?
Merhabalar.
Konu ile ilgili olarak avukatınızın tavsiyesi hususunda değerlendirme yapamayız.
Genel olarak değerlendirme yapılması gerekirse evlilik birliği içerisinde edinilmiş mallar, her iki eşin ortak malıdır. Bu durumda boşanma halinde bu mallar müşterek mülkiyet hükümlerine göre pay edilmelidir. Eşlerden biri bu mallardan karşı tarafın payını vermek istemezse, karşı taraf payını dava yolu ile alabilir. Konu ile ilgili olarak dosyanızla birlikte müracaatınız halinde detaylı bilgi verebiliriz.
Merhaba. Instagram üzerinden evde yapılabilecek bir iş ilanı gördüm ve başvuru yaptım. Başvuruda tc no alındı. Banka hesabımdan da onların gönderdiği bir iban numarasına cüzi bir miktar para yolladım. Fakat anladığım kadarıyla dolandırıcılar. Çünkü geri donus olmadu ve ürünler gelmedi. Tc no verdiğim için çok endişeleniyorum. Ne yapabilirim. Bi sıkıntı olur mu. Tesekkurler
Merhaba.
İnstagram üzerinden bu şekilde dolandırıcılık amaçlı hesaplar açan bir çok kişi var. Sizin de bu olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunmanızı tavsiye ederiz. Ödediğiniz miktar küçük de olsa dolandırıcılık suçu oluşmuştur. Sonrasında herhangi bir başka eylem olması halinde tekrar başvuru yapabilirsiniz.
4 gün önce yelefonumda yuklu olan internet bankacılık bilgilerim kullanarak adıma.kredi çekilmiş ve kredi kartımdan nakit avans kullanılmış şuan bankaya borçlanmış durumdayi. Issızım ve bunu ödemeye mecburmuyum ıssız bir insanın üstüne nasıl kredi çekilir anneminse bende yüklenilen int bankaciligindan maaş hesabi.bosaltilmis ne yapmam gerek bankaya itiraz dil. Yazdım ve savcılığa başvurdum ama bu sırada borç katlanıyor ne yapmam lazım lütfen yardimcinolurmuusnuz
Merhabalar.
Öncelikle geçmiş olsun. Bu hususta bankalar her ne kadar zararı müşteriye yüklemek isteselerde, açılacak dava süreçler sonucunda bankanın sorumluluğunu kabul ettirebiliyoruz. Bu hususta Yargıtay 11. Hukuk Dairesinin 17/03/2021 tarih 2019/4714 E. ve 2021/2525 karar sayılı ilamında da bankanın gerekli güvenlik önlemlerini alma yükümlülüğü bulunduğunu belirtmiştir.
Konu ile ilgili kapsamlı olarak yüz yüze görüşerek çözüm yollarını değerlendirebiliriz.
Boşanma aşamasında oldugum eşimin üstündeki icra borçlarını üstüme alabilirmiyim?
Merhaba.
Eşinizin icra borçlarını üzerinize alma gibi bir prosedür hukukumuzda yok. Ancak eşinizin borçlarını İcra Müdürlüğüne müracaatla siz ödeyebilirsiniz.
İnşaat halinde mütayitten adı sözleşme yaparak daire satın almıştım almış olduğum daireyi bir baskasina satmis bu konu hakkında yardımcı olabilirmizsiniz
Merhaba.
Aranızda bir gayrımenkul satış vaadi sözleşmesi yapılıp yapılmadığı, bu sözleşmenin niteliği ve yapılan işin kapsamı hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsek bu durumda ne yapabileceğimiz konusunda size yardımcı olabiliriz.
Merhaba,
Taşıdığım isimlerde bir sorun yok fakat ilk ismimi kimlikten sildirmek istiyorum. Dava dilekçemde de aynen bu şekilde açıklamada bulundum. Şöyle ki: İlk ismimi hayatımın hiçbir alanında kullanmıyorum ve bu ismi sevmiyorum. Ailem ve beni yakından tanıyanlar benimsediğim isimle bana hitap etselerde başka ortamlarda insanlar ilk ismimi kullanmaya meyilli oluyorlar. Bundan dolayı alışık olmadığım bir isimle çağırılmayı istemiyorum. Kimliğimde yazılı olan halihazırdaki ikinci ismimi kullanmak istiyorum. Mahkeme bunu yeterli bir mazeret olarak görür mü? Bu yeterli bir neden olur mu mahkeme için? Aynen bu şekilde ifade vereceğim dilekçede. Dava olumlu sonuçlanır mı? Şimdiden teşekkür ediyorum.
Merhabalar. Bu mazeretinizi mahkeme muhtemelen olumlu olarak kabul edecektir. Bu konuda Medeni Kanun'un 27. maddesi değiştirme talebini "haklı sebepler" olarak belirtmiştir. Bu hususta hakimin takdir hakkı bulunmakta olup, Yargıtay kararları da emsal olarak gösterilebilir. Dava dilekçesinizi ve detay bilgileri iletmeniz halinde daha kapsamlı bilgi verebiliriz. İyi günler dileriz.
Uzun zamandır birileri tarafından, anneme ve babama özelim hakkında bir şeyler söylenmekle tehdit ediliyorum. Ve sürekli küfür ediyorlar. 2 kez evimize gelmeye kalktılar ama bi şekilde durdular. Şimdi yine evimize geleceklerini duydum başkasından. Evimize gelirlerse izinsiz girmelerini ve küfür ettiklerini kanıtlamam için geldiklerinde video kaydına almam gerekir değil mi? Bu durumda onlara yaptırımı ne olur? Nasıl bir ceza alırlar?
Merhaba. Belirtilen eylemler suç ve suç unsuru içermektedir. Bu konuda bahse konu hususlarla ilgili derhal şikayette bulunmanızı ve yetkili makamları haberdar etmenizi tavsiye ederiz.
İcralık oldum santiye şefi olduğum firmaya zarar verir mi santiyedeki malzemeye yani müteahhidin malzemesine icra el koyar mı ve santiye saflığından düşürülme gibi bi durum olur mu
Merhaba.
Hakkınızda yapılan icra takibi çalıştığınız işyerine herhangi bir zarar vermez.
Merhaba dedem noter üzerinden vasiyet yoluyla üzerine olan taşınmazları dayimiza ve onun ğluna bırakmış ayrıca evini de dayımız üzerine geçirmiş bunları yaparken de 3 kardeşin rızasını almamistir. Kalan bankadaki nakit parayida paylaşmak istememektedir.Ayrıca anneannemiz hayatta alzheimer hastasıdır. Sulh mahkemesinde vasiyet henüz açıklanmadı nasıl bir yol izlenecektir
Merhaba.
Noter vasıtasıyla yapılan vasiyetname geçerlidir. Ancak sizin saklı payınızı da kapsayacak vasiyetname geçersizdir. Bunun için dava açılabilir. Ayrıca yaşadığı süreçte bedelsiz olarak mirastan mal kaçırma amaçlı para aktarımı durumunda da bu hususa ilişkin dava (muris muvazaası) açılabilir. Konu ile ilgili müracaatınız halinde detaylı şekilde bilgi verebiliriz.
Bir ayakkabı firmasından ayakkabı aldım alarm iğnesi üstünde unutulmuş ayağımı kaşırken derin bir çizik oluştu tazminat davası açabilirniyim hastane raporu gereklimi
Merhabalar.
Uğradığınız haksız fiil nedeniyle bir tazminat davası açabilirsiniz.
1. Mevcut yaralanmada mağzanın kusur durumu, 2. Yaralanmanın ayakkabı nedeniyle oluştuğu, 3. Bu kusurun sizin iş ve yaşam kalitenizi ne kadar düşürdüğü, 4. Yaralanmanın niteliği, 5. Tedavi masraflarını ispatlamanız gerekir. İyi günler dileriz.
Karşi taraf sigortaya deger kaybı için başvuruyor sigortadan olumsuz yanıt alınca tahkime başvuruyorlar tahkimdende olumsuz yanıt alınca şahsımıza ilamsız icra talebinde bulunmuşlar ve 7 gün içerisinde itiraz etmemiz gerekiyor.Bu aşamada ne yapmamız gerekiyor itiraz etsek daha sonraki dava sürecinde bizden tahsis edebilirlermı ücreti
Merhaba.
Hakkınızda yapılan icra takibine karşı itiraz edebilirsiniz. Karşı taraf bu aşamada sizin itirazınızın kaldırılması veya iptali davası açabilir. Bu durumda mahkeme tarafından borcunuz olduğu ispatlanırsa borç miktarının %20 sinden aşağı olmamak üzere "icra inkar tazminatı" ödemeye mahkum edilirsiniz. Bu hususları değerlendirip, zararlı çıkmayacağınız bir seçenek belirlemeniz gerekir.
İyi Günler;
Kuzenim dedemden miras kalan bir arsa üzerinden kendi kardeşlerine Ortaklığın satış suretiyle giderilmesi talebi ile dava açmış,bu davada bizimde arsa üzerinde hakkımız olduğu için dahili davalı olarak tebligat geldi.(Aileden kimse birbiri ile görüşmüyor.)
Bizim bu davaya katılma mecburiyetimiz mevcutmu? Anladığım kadarıyla bu arsa devlet tarafından satılıp pay sahiplerine bölünecek. Bu durumda gitsekte gitmesekte hakkımıza düşen pay tarafımıza ödenecek mi? Yoksa mahkemeye gidilmediği için hakkımızdan feragat ettiğimiz mi dünüşünülecek?
Birde bu satış işlemlerinde garip işler olduğunu (500binlik arsanın değerinin 250bin gösterilmesini vs gibi.) duydum.Gerçek değeri olan satış fiyatından farklı fiyata satılması yani. Katılmadığımızda acaba böyle işlemler mahkemede olabilir mi?(itirazda edemeyeceğimiz için) Böyle bir durum olabiliyor derseniz sizce avukatla temsile ihtiyacım varmı? (kuzenime hiç güvenmiyorum)
Kısaca yanıtlayabilirseniz çok sevinirim,şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar.
İyi günler.
Miras yolu ile intikal eden taşınmazlarda, tarafların anlaşamaması halinde ortaklığın giderilmesi (izale-i şüyu) davası açılabiliyor. Bu durumda taşınmaz mahkeme eliyle satılıp elde edilen gelir paydaşlara payları oranında dağıtılıyor. Bu davayı takip etmeniz her zaman lehinize olacaktır. Değer tespitine ilişkin bilirkişi incelemesi, yapılacak açık arttırmada ihalede yaşanabilecek olumsuz durumlar sizin aleyhinize sonuç doğurabilir. Bu hususta müracaatınız halinde size yardımcı olabiliriz.
Merhaba 2 buçuk yıl önce resmi olarak bosandim. İki çocuğumun vilayetini ben aldım. Babaları her ikisi için nafaka ödüyordu. Kendim icin nafaka talebinde bulunmadım. 4 gün önce bir meseleden dolayı tutuklu yargılanmak üzere cezaevine girdi. Bu surecte nafakayi yi devletin ödemesi gibj bir durum var mı? Teşekkürler
Merhaba. Boşanmış olduğunuz eski eşinizin ödemekte olduğu nafakayı devletin ödeme yükümlülüğü yoktur. Ancak kaymakamlık ve valiliklerden sosyal yardımlara başvurmanız mümkündür.
Merhabalar.Eşimin adli para cezası vardı.24 taksitle yapılandırdık.12 ay ödendi fakat kendisi başka suçtan tutuklandı.Ödemede zorlanıyorum.Bu durumda erteleme yada durdurma imkanımız varmı?Varsa nasıl bir yol izlemeliyiz?Teşekkürler
Merhaba. Adli para cezası 24 taksitle yapılandırılmaz. Muhtemelen mahkeme ilamında 24 eşit taksitte ödenmek üzere hüküm kurulmuştur. Eşinizin tutuklanması taksitleri ne yazık ki ötelemez. Ancak tutuklu olduğundan mevcut para cezasını ödemezseniz para cezası hapis cezasına dönüşür ve tutukluluğundan düşer. Tabi bu durum verdiğiniz kısıtlı bilgilerle verilen bir cevap olduğu için, daha net cevap almak amacıyla para cezasına ilişkin mahkeme ilamı ve tutukluluğuna ilişkin dosya suretiyle müracaatınızı tavsiye ederiz.
Esimin bnden onceki esine nafaka ve tazminat oduyor oda evlenmis esimin surekli maasindna kesintilere ugruyir bn ve cocugum magdur oluyoruz bu sorunu nasl cozebilirim
Merhaba.
Eşinizin ödemiş olduğu nafaka muhtemelen yoksulluk nafakasıdır. Bu nafaka miktarının yüksek olması, ödenememesi gibi haller mevcut ise mahkemeye "yoksulluk nafakasının kaldırılması veya azaltılması davası" açılabilir.
Calostigin isyerim parami vermedi bende arabsini cizdim ceza alırmıyım 1senelik isciydim tazminat vermedi pandemide isten atti
Çalıştığınız işyerinde işverenin aracını çizmeniz "mala zarar verme" suçunu oluşturur ve ceza alırsınız. İşçi olarak sizin hakkınızı vermemesi size suç işleme özgürlüğü vermez.
Covide yakalandığım için mahkeme ye çıkamıyacağim ne yapmalıyım duruşmanın ertelenmemesi için ne yapmalıyım
Raporunuzla birlikte bir dilekçe vermeniz gerekiyor. Avukatınız varsa sizin adınıza yapabilir. Ancak avukatınız yoksa, mahkeme kalemini arayarak durumunuzu bildirmeniz halinde yardımcı olacaklarını düşünüyoruz.
Millenicom internet abonesiyim ev naklinden dolayı internetimi oturduğum yerin 500 metre ilerisine nakil işlemi için 29 Aralık günü başvuruda bulundum 1 hafta içerisinde nakil işleminiz gerçekleşecek diye bilgi verdiler 16 gün oldu hiçbir işlem yapmadılar ve oyalayip duruyorlar uzaktan eğitim görüyorum ve eğitime sınavlara bu yüzden katılmıyorum bu firma ile ilgili maddi tazminat davası açabilirmiyiz nasıl bir yol izlemem lazım
Merhaba.
"Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun"un ilgili hükümleri gereği, haklı nedenle sözleşmeyi fesih hakkınız bulunmaktadır. Bu süreç içerisinde hizmetin kasıtlı olarak verilmemesi nedeniyle tazminat haklarınızda saklıdır. Hizmet sağlayıcınıza gerekli ihtarları çektikten sonra bu süreçlere başlayabilirsiniz.
Merhaba Tapulu arsamıza yan arsanın sahibi taş ve toprak harfiyatı döktü ve ayrıca arsamızın çitlerini söktü nasıl bir yol izleyebiliriz bu konuda
Merhaba. Öncelikle "mala zarar verme" ve "hakkı olmayan yere tecavüz" suçlamaları nedeniyle suç duyurusunda bulunmalısınız. Daha sonra uğradığınız zararlar nedeniyle tazminat davası açabilirsiniz.
Merhaba.2020/OCAK ayında disiplin cezası olmamak üzere kurumu tarafından memura yazılı ikaz yazısı tebliğ edilip özlük dosyasına konuyor.Bu idari işlemin dosyadan çıkartılması için 2 yıl sonra dilekçe ile başvurulup alınan ret cevabı üzerine iptal davası açılabilir mi?
Merhaba. "yazılı ikaz yazısı" şeklinde idari bir işlem bulunmamaktadır. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi vermeniz halinde yardımcı olabiliriz.
Erkek arkadaşım patronu ile tartışıp sinirlenince patronun arabasını camlarını krııyo çiziyo cezayı parayla ödüyorlar bitiyor ama yıllar sonra tekrar çağrıyolar şuan ceza evinde ne kadar ceza alır hemen çıkarmı infaz kurul toplantısında belli olurmu
Sadece arabanın camını kırmak suretiyle işlenen suçta cezaevinde yatma işlemi olmaz. Bu hususta elinizdeki kararlarla bize müracaatınız halinde yardımcı olabiliriz.
Tapu İptali Ve Tescil (Muris Muvazaası Nedeniyle)
1-Davacı vekili dava dilekçesi ile dava konusu taşınmaz kaydına ihtiyati tedbir talep etmiş.
2-Dosya üzerinden yapılan inceleme sonucu kararın tebliği tarihinden itibaren 1 haftalık süre içinde mahkememiz nezdinde 08/12/2021 tarihinde ilk itirazımı yaptım fakat karşı taraf 1 hafta geçmesine rağmen cevap vermedi tekrar 2. İtiraz etme hakkım varmı.
Merhabalar.
Karara karşı 2. itiraz hakkınız yok. Ancak cevap dilekçenize karşı karşı tarafın cevaba cevap dilekçesi vermesi halinde, sizin de 2. cevap dilekçesi verme hakkınız mevcut. Bunun haricinde ihtiyati tedbir kararına karşı da tek itiraz hakkınız mevcuttur.
Öz anne öz oğluyla cinsel iliskiye giriyor ben bunu gordum lakin ispat edemiyorum fakat bi vatandaş olarak örf ve adetlerimize yakışmayan bu durumu ihbar etmek istiyorum ihbar edersem bunlar inkar edecekler kanunen ben bunu nasıl ispatlarım eger ihbar olursa adlı tıp muayene edermi bu şahısları özellikle kadi ni bu Sonuc olurmu tskler
Merhabalar.
Öz annenin öz oğluyla gizli şekilde cinsel ilişkiye girmeleri mevzuatımız açısından bir suç oluşturmamaktadır.
Merhabalar, eşimin AİHM başvurusuna cevap olarak Eylül ayında dava görüleceği ve temsilci bildirmesi istenmis acaba temsilci bildirimi nasıl yapilacak kendisi cezaevinde onun bildirmesini gerekiyor
Merhabalar. Bu hususta derhal bir temsilci seçmeniz ve size gelen cevap yazısında belirtilen süreye kadar bunu AİHM'e bildirmeniz gerekiyor. bu süreçleri kaçırmamanız ayrıca temsilciniz vasıtasıyla cevaplarınızı sunmanız gerekir. Temsilci belgesi özel bir belgedir ve onun doldurulması gerekiyor. Aksi halde AİHM başvurunuzu bu aşamada reddedebilir. Konu ile ilgili olarak ayrıntılı şekilde yüz yüze görüşebiliriz.
Merhabalar,
Doçentlik başvuru sürecimle ilgili bir tavsiye rica ediyorum.
2021 Mart döneminde doçentlik başvurusunda bulundum. Aralık 2021'de jüri üyelerinden birinin etik ihlâli iddiası sebebiyle 15 gün içerisinde savunmam talep edildi. Dilekçeyle diğer jüri üyelerinin raporlarını talep ettim. Ancak 27 Aralık 2021'de Doçentlik Yönetmeliği'nin 7.maddesinin 3.fıkrası gereği işlem yapılamadığı bildirildi. Bu durumda;
1. Savunma sürem 27 Aralık itibariyle kaç gündür?
2. Bilgi Edinme Kanunu ile aynı evrakı talep edebilir miyim?
Cevaplayabilirseniz çok sevinirim.
Merhabalar.
Öncelikle hakkınızda talep edilen savunma “Doçentlik Yönetmeliği”nin 7. Maddesi ve “Üniversitelerarası Kurul Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Yönergesi”nin 10/3 maddesi kapsamında değerlendirilmektedir.
Üniversitelerarası Kurul Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Yönergesi”nin 10/3 maddesinde savunma için 15 günlük süre öngörülmüş olup, bu sürenin uzatılması hususunda bir düzenleme mevcut değildir. Ancak sizin savunma için istediğiniz belgeleri elde etme, inceleme ve inceleme sonucunda savunmanızı yapmanız yönünde sürecin takibi için ek süre talebinizin olumlu karşılanması “idari yargı” emsal kararları doğrultusunda kanımızca zorunludur.
Şu an için bizim tavsiyemiz Üniversitelerarası Kurul’a derhal bir dilekçe yazarak ek süre ve dosya sureti talebinde bulunmanız, bu talebinizin reddedilmesi halinde bu hususu da içine alır şekilde savunma yapmanız, sonra çıkacak karar ile ilgili süreci takip etmenizdir. Bu süreçleri 15 günlük süreci kaçırmadan yapmanız hak kaybına neden olunmaması açısından önemlidir. Ancak süreleri geçirmiş olsanız dahi, ilerde gideceğiniz itiraz ve dava yollarında ileri süreceğiniz bir husustur.
Bilgi Edinme Kanunu kapsamında bahse konu belgeleri talep etmeniz önünde bir engel yoktur. Bu belgelerin aslında gizlilik derecesi de bulunmamaktadır. Normal şartlarda belgelerin verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi vermeniz halinde daha kapsamlı yardım sunabiliriz.
Merhaba 2020 Aralık ayının son zamanlarında eşim hamile olduğunu öğrendik sonra ağrısı var diye bı kaç kere hastaneye gittik.sonrasinda bir pazar günü rahatsızlanması ile hastaneye gittik düşük yaptığını söylediler ve kürtaja aldılar onun sonrasinda 3 4 gün sonra ağrısı olması nedeniyle tekrardan aynı hastaneye gittik ve dış gebelik yaşadığını ve iğne olmasi gerektiğini söylediler ve yaklaşık bir hafta on gün hastanede yattı ve çocuk düşmemesi nedeniyle amaliyat geçirdi ve 1 tüpü alındı.kurtaj yapılırken alınan neydi yanlış müdahale ettiler simdi ise çocuk deniyoruz ama olmuyor.hastaneye maddi tazminat açsam başarılı olur muyum.
010:02 03.01.2022
Merhabalar. Detaylarını bilmemekle birlikte süreç içerisinde eşinize yanlış teşhis ve tedavi yapıldığı yönünde bir anlatımınız mevcut. Anlatımınıza göre burada bir doktor kusuru olduğu sonucuna varabiliriz. Bu hususta doktor kusuru (Malpraktis) tazminat davası şartları-zamanaşımı-tazminat miktarları vb. süreçlerini değerlendirmek için yüz yüze bir randevu ayarlayabiliriz.
Geçmiş olsun dileklerimizle.
Merhaba icradan uyap üzerinden ihale ile gayrimenkul aldım.Ancak borçlu yasal süresinde ihalenin feshi davası açmış.İcra mahkemesi itirazı reddederek para cezası verdi.Ancak bu seferde istinafa gidiyorlar. Bu süreçlerin uzun süreceği söyleniyor.Ancak ben kiradayım ve aldığım eve geçemiyorum satışı alamıyorum.Dolardaki yükselişler konut kiralarına yansıdı.Tüm bu süreçlerde işgalci ev sahibinin kötü niyetli işi uzatma sürecinden zararım çok büyüyor bu konuda ne yapabilirim.Saygılar.
Merhabalar. Süreç sonunda karşı tarafın ihalenin feshi davasını bilinçli olarak açtığı yönünde kanı olursa, süreçteki zararlarınız nedeniyle tazminat davası açabilirsiniz.
Efendim, ben yılbaşı gecesi bir barda bar sahibi tarafından darp edildim. Arkadaşlarımızla gittiğimiz bu mekanda muhtemelen arkadaşıma kızan onun da mekanı terk etmiş olduğunu gören mekan işletmecisi üzerime saldırdı ve tokat atarak beni darp etti. Hiç bir fiziksel müdahalede bulunmadan polisi alıp darp rapory aldım. Kulağımda hafif bir kızarıklık vardı. Psikolojik tedavi görüyorum, moralim çok bozuldu. Bu durum manevi tazminat almamı sağlar mı? Barlarda kamera zorunlu mu, zira şahidim yok. Bu durumda ne yapmalıyım?
Merhabalar.
Öncelikle geçmiş olsun. Soruşturma evraklarını inceledikten sonra tazminat hakkınız olup olmadığını ve hak edeceğiniz tazminatın miktarını daha net olarak konuşabiliriz. Şu an için haksız eyleme maruz kalmanız nedeniyle tazminat hakkınız olduğunu ifade edebiliriz.
Bunun yanında barlarda güvenlik kamerası bulunması zorunluluğu idari nitelikli bir işlem olduğu için sizin olayınızda bu eksiklik nedeniyle bir üstün hak iddiasında bulunmak mümkün olmayacaktır.
Konu ile ilgili detaylı olarak yüz yüze görüşebiliriz.
Evlenmeden hamile kaldım ve 2 aydır evliyiz 7 aylık hamileyim ama boşanmak istiyorum cünkü kendimi kötü hissediyorum . 2018 yılında başka bir evlilik yapmış ama ben Bunu başkalarından öğrendim ona sorduğum da bana o ne alaka neden onu karıştırıyorsun şimdi diyor ve onu hala unutmadığı çok belli dinlediği şarkılar da boşanabilirmiyim acaba yardımcı olur musunu
Merhaba. Aile İçi huzursuzluğunuz varsa ve şartlarınız oluşmuşsa tabi ki boşanabilirsiniz. Hamileliğinizin veya çocuğunuzun olmasının boşanmanıza herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.
12 gün önce iyi bir estetik cerraha yüz germe ameliyatı oldum. Yüzümde nekroz ve hematom oldu. Nekroz neticesinsinde yüzmde kalıcı yanık izine benzer iz olacakmış. Ameliyata girmeden herşeyi kabul ettiğime dair evrak imzaladım. Şimdi dava açabilirmiyim.
Merhaba.
Öncelikle geçmiş olsun.
Yapılan operasyon kapsamında doktor kusuru (Malpraktis) nedeniyle yüzünüzde meydana gelen iz nedeniyle tazminat hakkınız var. Bu hususta yapılan operasyonun niteliği ve beklenen risklerin değerlendirilmesi gerekmektedir. Müracaatınız halinde size yardımcı olabiliriz.
2016 yılında biri onu tehdit rahatsiz ediyorum diye mahkemeye verdi mahkeme oldu bitti 5 yil gecti şehir girişlerinde polis arama nokralarinda benim polis karakolun da 2016 da ifademi almak icin olsa gerek yakalamasi halen duruyor ama hangi karakol ve neden halen duruyor anlamadim. 5 yıl sonra halen durmasi garip bunu nasil cözebilirim avukat tutacak param yok hangi karakol onuda bilmiyorum
ne yapmam gerek sayın avukat beyefendi?
Merhabalar.
Öncelikle bulunduğunuz yerdeki adliyeye gidip hakkınızda yakalama olduğunu ve teslim olmak istediğinizi beyan edin. Bu şekilde adliyede sizi ilgili birime yönlendireceklerdir.
Eşimle ayrıyız 5 6 aydır evliyiz benim takıları mı bozdurdu ailesi nikah günü kaçırır gibi aldılar ve benim elime altınlardan hiç bşy kalmıyor daha önceki kişisel borclarını ve boşanacağımızda ona kalacak eşyaların borcunu ödedi bana en azından ailemin taktığı takıların parasını alabilir miyim bana ne kadar takıldığını konuşmalarla ispat edebilirim onlarda yazılı kağıtta vardı
Merhabalar. Açılacak boşanma davasında takılar için de talepte bulunulabilir. Takılar Yargıtay içtihatları gereği kadın tarafa aittir.
Babamlar üç kardeşler dedem ölene kadar halam ve amcam hiçbir şekilde maddi yardım yapmadılar halam bikac kere gelip kendi capinca bikac bişey getirdi amcam onuda yapmadı ve dedem öldüğü zamn hak istediler tarladan hisse aldılar evden hisse aldılar fakat dedemin sağlığındada hastayken de hep babam karşıladı herşeyi o baktı bı zaman sonra bakamayip huzur evine verdi huzur evindeykende herşeyini babam karşılıyordu amcam ve halamın hak alması doğrumu dur çünkü hiçbir şekilde sağlık da da ölümün dede evlatlık yapmadılar yapmadığı halde hak aldılar babamın durumu olmadığı için bı dava açamıyor açsak kazanirmiyiz mal aldılar fakat evlatlık yapmadılar dedemin borçlarını bile babam ödedi
Merhaba.
Babanızın, dedenizin hayatta olduğu dönemde onun bakım ve geçimi için yaptığı harcamalar, evladın destek yükümlülüğü kapsamındadır. Dedeniz yaşadığı dönemde babanız lehine vasiyette bulunabilir ya da diğer akrabalarınız yönünden mirasın bir kısmından mahrum bırakabilirdi. Ancak şu aşamada babanızın dedeniz için yaptığı masrafları diğer murislerden isteme gibi bir hakkı yok.
Eski apartman görevlisinin kıdem tazminatı yeni kat malikinin borcu mudur?
Merhaba, 2020 yılı sonunda ev aldım ve ben evi almadan çok önceki bir apartman görevlisinin kıdem tazminatı borçları SGK nezdinde davalık olmuş ve artık çalışmayan bu apartman görevlisine ödenecek olan kıdem tazminatı için yeni kat maliklerine dahil olmak üzere yönetim tarafından şimdi borç yansıtılıyor. Bu durumda bu borcu ödemek zorunda mıyım ve yönetimin bu borç üzerinden gecikme faizi ve icra takibi hakkı var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba.
Maliklik tarihine göre cevap değişkenlik gösterebilecektir. Ancak geniş kapsamlı bir cevap vermek gerekirse, apartman görevlisi kıdem tazminatına hak kazandığı an daire maliki kimse borcu ödeme yükümlülüğü de o kişiye aittir. Burada ihtilaf konusuna göre (dairenin ediniliş tarihi, görevlinin alacağının doğduğu tarih, dava tarihi vb.) daha net konuşulabilir.
Köyde ki meralar ev yapanın hukuki bir yaptırımı var mi
Merhaba.
Köy merası, köylünün ortak yararlanmasına sunulmuş ve kamu adına kayıtlı taşınmazlardandır. Bu arazilere hakkı olmadan yapı yapan kişi "hakkı olmayan yere tecavüz" suçunu işlemiş olur. Ayrıca arazinin kamu arazisi olması nedeniyle cezası artar.
Yaseminkya796@gmail.com Merhaba sayın Avukatım bir şey duydum çevremden hacker denilen bir kişiyle tanışmış birinin numarasına uzaktan erişerek cihazı resetlemesi gibi bir konuyla anlaşmışlar bu cevremde olan kişi ilerse devlet dairesinde çalışmış olsa başı sıkıntıya düşer mi? Hacker kiralanın cezası var mı??
Merhaba.
Bir kişinin başka kişiye ait "bilişim sistemi" niteliğindeki elektronik cihazlarına girmesi suç teşkil etmektedir. Bu işlemi bir başkasına para ödeyerek yaptırması halinde de her iki kişi aynı suçtan sorumlu olurlar.
Merhaba size sorum var benim babamda alacak param var ama babamın daireler icralık ben bu dairelere nasıl bir yöntemle mahkeme bitmeden bir güvence alabilirim rica etsem bana bir yardımcı olun neyapmam gerekiyor
Merhaba. Babanız hakkında siz de icra takibine gidip, borç sırasına girebilirsiniz. Bunun haricinde ne yazık ki kanuni çerçevede alternatif bir yol kullanarak alacağınıza diğer alacaklılardan daha erken ulaşma imkanınız yok.
MERHABA. KİRALADIGIM DAİRE KAPICI DAİRESİ ÇIKTI VE YÜKSEK FİYATLA KİRALANDI BANA. KİRA TESPİT DAVASI AÇSAM YARARIMA SONUCLANIR MI. ÇÜNKÜ NORMALDE KAPICI DAİRELERİNİN KİRALARI DİĞER DAİRELERE GÖRE ÇOK DÜŞÜK OLUYOR
Merhaba. Kira tespit davası açarak kiralananın çok yüksek bedelle kiralandığını belirtip bu hususta talepte bulunabilirsiniz. "kapıcı dairesi" olarak adlandıralan yerin diğer dairelerden daha uygun fiyatlara kiralandığı hususunda herhangi bir kanuni veya içtihadi kaynak yok. Sizin belirtilen dairenin emsal kira bedelinin daha düşük olduğu savına dayanmanız gerekiyor.
Merhabalar. Bir tasarruf firmasında (sonu evim ile bitenlerden)üyelik oluşturdum sonrasında türk lirasının aşırı değer kaybı ve gayrimenkul fiyatlarındaki artış sonrası almayı planladığım evi almak hayal oldu . sistemden çıkmak istediğimde, verdiğim 17 bin TL organizasyon ücretinin iade olmayacağı söyleniyor. Birinci sorum bu parayı alabilir miyim 2. Sorum bir miktar artırımla sözleşmemi yenilemeyi teklif etmekteler. sözleşmeyi yenilersem 14 günlük cayma hakkımı kullandığımda cayma süresi olan 14 gün yeni sözleşmeden mi başlar yoksa bana siz eskiden girmiştiniz bu hak için gereken süre geçti denilebilir mi. Teşekkür ederim
Merhaba. Aranızdaki yapılan sözleşme içeriğine göre durumunuz belirlenir. Yaşanan kur artışı nedeniyle mağduriyetlerle ilgili henüz bir dava veya karar örneği ile karşılaşmadık. Bu durumdaki mağduriyetlerle ilgili davalar önümüzdeki dönem yol gösterici olacaktır. Şu an için sözleşmeniz ve karşı tarafın teklifleriyle müracaatınız halinde bir yol haritası çıkarabileceğimizi düşünüyoruz.
Eşimle 6 ay önce bosandik 100 bin tazminat ve 1000 lira nafaka almıştım 3 ay önce tekrar evlendik tazminatla aldığım evin yarı hissesini eşimin üstüne verdim şimdi tekrar boşanmak istiyorum evimin yarı hissesini tekrar alabilir miyim yeniden nafaka bağlanır mı
evinizin yarı hissesini normal boşanma süreciyle alamazsınız. haklılık ve ihtiyaç durumunuza göre nafaka alabilirsiniz.
Merhabalar evli bir erkegim 3 yil birlikte oldugum bir bayan vardi aramizda cok tartismalar kavgalar oluyordu sinirle ona attigim kufurlu ve ona gore tehditli msjlarim vardi bundan 3 ay once benden sikayetci olup uzaklastirma aldirdi uyaptan uzlasma icin aradilar uzlasmaya yanasmadi yakin zamanda buyuk ihtimalle mahkemeye cikacaz benden mahkemede sikayetci oasi durumunda ne gibi bir sonuc cikar bunu ogrenebilirmiyim simdiden cevabiniz icin tskr ederim saygilar...
Merhabalar. Yaşadığınız olay anladığımız kadarıyla evlilik dışı yaşadığınız ilişki kapsamında meydana gelmiş. Bu şekilde ilişki içerisinde hakaret ve tehdit suçları nedeniyle ceza almanız muhtemel duruyor. Ayrıca tehdit suçunun (hayat, vücut veya cinsel dokunulmazlığa tehdit) şikayete tabi olmaması nedeniyle, vazgeçmenin de sonuç vermeyeceğini belirtmek gerekir. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgiyi olayın detaylarını anlatmanız halinde verebiliriz.
Merhaba bi sorum olacakti yardimci olursaniz cok sevinirim.
Babamin uzerine bir evi var,bu evi bana devretmek istiyor ama babamin ilk evliliginden 2 abim var gelip gitmiyolar gorusmuyolar babamla pek.Babamlada hep ben ilgileniyorum.Simdi babam evi bana hangi yolla verebilir.Omur boyu bakim sozlesmesi ile alsam abimler ileride hak idda edebilirlermi isin icinden cikamiyoruz lutfen yardimci olun.tesekkurler
Merhabalar. Babanızın evi size bedelsiz olarak devretmesi halinde, miras kalma sürecinde diğer mirasçılar size karşı "muris muvazaası" davası açabilirler. Bu durumda bedelsiz olarak yapılan devir nedeniyle diğer mirasçılar davayı kazanabilir. Ancak "ölene kadar bakım sözleşmesi" ile bu evin devri, yapılan devirde bu hususun tapuya şerhi halinde diğer mirasçıların böyle bir hak iddia etmeleri halinde sizin de haklılığınız iddia edilebilecektir.
Merhaba iyi çalışmalar bellona nin bir şubesinden yatak odası takımı aldim komple set olarak satış danismani bir parcasini irsaliyeye yazmayi unutmuş ve teslimatta o parça gelmedi sonrasında müşteri danismaninin yalnislik yaparak yazmadığını kabul ederek farklı bir ürün getirdiler benim satın aldığım ürün değildi 2. Seferde farkli bi ürün getirdiler benim kabul etmemem parasini ödeyip satın aldığım ürünü istememe karşılık sözleşmenizde bu parça zaten yoktur bu gelen farklı ürünü alıyorsanız alın almıyorsanız hiç bir hak talep edemezsiniz dediler bana telefon gorusmelerimde bu konuşmaların hepsi var beni çok mağdur ettiler bu firma şubesine ve calisanlarina nasıl bir sikayet oluşturabilirim nereye şikayet edebilirim bu tehtit vari konuşmalarını bilgilendirirseniz beni çok memnun olurum teşekkürler
Merhabalar. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümleri gereği ürünün size talep ettiğiniz gibi sunulmaması nedeniyle seçimlik haklarınız var. Bu haklardan bazıları aynen teslim, iade, ikame mal ile değiştirme olarak sayılabilir. Bu haklar kapsamında talepte bulunabilirsiniz. Taleplerinizin kabul edilmemesi halinde ürünün fiyatına göre Tüketici Hakem Heyeti, Arabulucu-Tüketici Mahkemesi yolları ile haklarınızı alabilirsiniz. Tehdit eylemi nedeniyle ise Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
İcra haciz sebebiyle banka hesaplarım bloke oldu ve parama el konuldu itiraz etme ve bloke kaldırma hakkım var mıdır ? Nasıl bir yol izlemeliyim
Merhabalar. Borca itiraz etmediyseniz ve icra dosyanız kesinleşmiş ise bu aşamada ancak "istirdat davası" açabilirsiniz. Ancak bu dava yoluna borcun sizinle hiç bir alakası olmadığı hallerde gidebilirsiniz.
İyi günler 2 ay önce aldığımı aracın ayın 16 sında tesadüf eseri servise bir arıza nedeniyle gittiğimde km ile oynandığını öğrendim. Aldığım kişi aracın 2. Sahibi ve 1. Sahibi aracı 151000 km satmış ben 2. Sahibinden 93000 km aldım. Aldığımız kişiyle görüştük hiçbir türlü anlaşmaya yanaşmıyor. Dava açılsa ne gibi bir yol izlenir ve kesin benim lehime sonuçlanır mı? Diyeyim dava 1 sene sürdü ben aracımın o zamanki değerini mi alırım?
İyi günler.
Bu tip davalarda öncelikle "dolandırıcılık" suçu nedeniyle suç duyurusunda bulunmak ve aynı zamanda karşı tarafa karşı tazminat davası açmak gerekmektedir. Karşı tarafın galeri olması halinde Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümleri gereği işlem yapabilirken, gerçek bir kişiden yapılan alım işleminde genel hükümlere göre dava süreci takip edilecektir.
2009 yılında 6.asliye ceza mahkemisinden hagb aldım.2013 yılında farklı bir olaydan 17.asliye ceza mahkemesi hagbyi bozdu ve 1 yıl 10 ay hapis cezası verildi.Bu ceza para cezasına çevirildi.Emniyet genel müdürlüğü benden işyerinde kimlik yenilemem için düşme kararı kararı talep ediyor.17.asliye ceza kalem bölümü böyle bir evrak buradan verilmiyor diyor.Ben düşme kararını nasıl ve nereden alabilirim? Teşekkür ederim.
Merhabalar. Düşme kararı ne yazık ki bu tip dosyalar için verilmez. Hakkınızda bir mahkumiyet kararı verildiği için bu kararın sabıkanızdan silinme süresini bekleyip, temiz bir sabıka kaydıyla müracaat etmeniz gerekiyor.
Merhabalar
3 ay önce bir siteden bulduğum telefon numarasına whatsapp üzerinden "Slm, eskişehirde mi yaşıyorsunuz" şeklinde mesaj attım. Cevap gelmedi, başka da birşey yazmadım. Ve numarayı sildim. Numarayı ilgili siteye başka birisi koymuş. Bu numaraya birçok kişi farklı şeyler yazmışlar. İlgili telefon numarası sahibi kendisine yazan tüm numaralardan şikayetçi olmuş. 2 gün önce jandarmaya bu sebeple ifade verdim. Mesaj atmak istediğim numarayı yanlış yazdığımı, bunun sonucunda ilgili kişiye mesajın gittiğini, ilgili kişiyi tanımadığımı, amacımın rahatsız etmek olmadığını, zaten ısrarla mesaj atmayı da sürdürmediğimi, suçlamaları kabul etmediğimi içeren bir ifade verdim. Tecrübelerinize göre bu durumun mahkemeye gidip gitmeyeceği ile ilgili bilgi verebilir misiniz?
Teşekkür ederim.
Merhabalar.
Sadece bir kez attığınız bu şekildeki bir mesaj "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçunu oluşturmayacaktır. Ancak hakkınızda soruşturmayı takip etmeniz gerekir. İyi günler dileriz.
Anneannem yakın zamanda vefat etti. Dayım teyzem ve annem mirasçı. 10-12 yıl önce anneannem dayıma bir arsa vermiş, 3-5 yıl sonra bir satış olmadan dayım arsayı üzerine almış şuanda da tapunun yarısını (yengemin)eşinin üzerine yapmış buna yönelik bir işlem yapılabilir mi? aynı zamanda anneannemin sahip olduğu içinde ev olan 1 arsa, 3 tane de ekin olarak kullandığı arsa olmak üzere toplam 4 arsası mevcut. Teyzem ve dayım bu mallardan sadece 1 tanesi anneme vermek istiyor dayım hatta ona da hak iddia edeceğini söyleyerek kalan malları kendi aralarında bölüşüyorlar. Teyzem ölene kadar anneannemle ilgilendiği için hakların çoğunun onun olduğunu söylüyor böyle bir şey söz konusu olur mu? Annem bu mal bölüşümünü kabul etmediği için hukuk karşısında nasıl bir yol izlemesi gerekmektedir. Bir danışmanlık alacağız ancak izleyeceğimiz yol konusunda endişeliyiz. Teşekkürler.
Merhaba. Anneannenizin dayınıza verdiği arsa hileli (nizalı) bir satış olduğundan bu işleme karşı muris muvazaası (miras bırakanın danışıklı iş yapması) davası açılmalıdır. Diğer yandan mirasçılar miras bırakandan payları oranında eşit olarak hak alırlar. Hiç bir mirasçı, diğer mirasçıların rızası hilafına fazla pay alamaz. Bu kapsamda müracaatınız halinde size yardımcı olabiliriz.
Yurt dışına götürmek için beni dolandırdılar ne yapmam gerekiyor
Dolandırıcılık nedeniyle suç duyurusunda bulunmanız ve sizi dolandıranların tespiti halinde bu şahıslara karşı tazminat davası açmanız gerekiyor.
merhaba çok ünlü bir internet alışveriş sitesinden aldığım balık yağını bebeğime içirdikten sonra bebeğimin tüm vücudunu kızamık benzeri bir şeyler kapladı. 1 yıldır düzenli olarak kullandığım balık yağından başta şüphelenmedim ama sonrasında ilgili firma ve tedarikçiden orjinallik belgesi istedim. site sorumlularından birisi beni arayıp ürünün orjinal olmadığını ve çok üzgün olduklarını ısrarla ürünü iade etmemi istedi. iade etmedim tabi ki. iade etmediğim hale ürün tutarını hesabıma yatırmışlar. ilgili firmaya bana ve kızıma bunları yaşattığı için dava açmak istiyorum. sorum bir sonuç elde edebilir miyim. teşekkürler
Merhaba.
Tabi ki size "orijinal ürün" olarak satılan ürünün sahte çıkması nedeniyle yasal haklarınız doğmuştur. Öncelikle ilgili firmayı ilgili kurumlara ve sağlık sorunu yarattığı için savcılığa şikayet etmelisiniz. Ayrıca süreç içerisinde uğradığınız maddi ve manevi zararlar için tazminat davası da açabilirsiniz.
Geçmiş olsun dileklerimizle.
Boşanan koca işsizde olsa yoksulluk nafakası ödermi
Boşanan koca hakkında hükmedilen yoksulluk nafakasını ödemek zorundadır.
Merhaba 2016 yılında inşaat halinde yapımı devam ederken maket görüntü ile yaşam alanları da bulunan bir siteden ev sahibi olduk..ev giriş kattı ama önü açık ve peyzaj olcak dendi fakat konutlar bittiğinde evimin yarım metre önü otopark oldu tüm manzaramız araba bu konuda dava açabilir miyiz.otoparkı önümüzden kaldırma şansımız ne oranda, teşekkürler
Merhabalar. Sitenin genel planı ve imar planları alınan ruhsat ile belirlenmiştir. Daha sonradan bu planlar ancak izin ile değiştirilebilir. Sizin durumunuzda planlar sonradan herhangi bir karar-izin-ruhsat alınmadan yapılmış ise, eski hale getirilebilir.
11. Icra da nafaka ödemesini 16 yıldır düzenli yatıriyorum. Nafakanin düşürülmesi davası açtım durumum olmadığı için 23 kasım da durusmam var ozamana kadar nafakamı yatıramıycam yatirmadığımda evime haciz gelirmi
Ödemeniz gereken nafakayı, yeni bir karar verilene kadar ödemeniz gerekiyor. Dolayısı ile yeni karar verilene kadar ödemeniz gereken nafakaları geciktirmeden ödemenizi öneririz.
Merhaba kimlik bilgilerim kullanılarak benim iznim ve onayım olmadan benim sağlık kayıtlarıma ve tahlil sonuçlarıma ulaşılabilir mi ?
Merhabalar. Sizin izniniz olmadan kişisel kayıtlarınıza erişilmesi ve bunların kullanılması suç teşkil etmektedir. Bu bilgilere ulaşan ve bu bilgileri kullanan kişiler hakkında şikayetçi olabilirsiniz.
İyi günler, direk konuya gireyim. Vefat eden annemin veraset ilamını aldığımızda dedemin arazi ve tarlaların annemin üzerine olmadığını, annem ve dayım iki kardeş olduğundan ve dayım erkek çocuk olduğundan onun üzerine olduğunu anladık, Dayımızın çocukları bu konuda annemi mirasçı olarak görmüyorlar ve kabul etmiyorlar. Bizler bu konuda ne yapabiliriz? Dayımın çocuklarının üzerlerindeki tüm mallara ihtiyati tedbir koydurarak hakkımızı talep edebilirmiyiz? Hatta dedem yaşarken kendi üzerine olan arsaları satıp dayımın çocuğuna ev alırken kullandığını biliyoruz, bununla ilgili yaptırımımız ne olabilir? Annemin babasının mirasçısı olduğunu nasıl hangi işlem ile talep edebiliriz? Bu konuda yardımcı olursanız çok seviniriz. Teşekkür ederiz……….
İyi günler. Annenizin miras payı haksız olarak dayınızın üstüne geçtiğinden, bu haksızlığın giderilmesi için dava açılması gerekiyor. Hukuki terim olarak "muris muvazaası" olarak adlandırılan bu dava türü uzmanlık alanımıza giriyor. Bu şekilde miras payınızı alabilirsiniz.
Evlilik akdi ile edinilen mallarda,eşlerden birine kalan miras ile edinilen mülkte,eşimin hayatda olmaması durumunda eşimin ilk evliliğinden olan çocuğu benim mülkümden de hak talep edebilir mi?
Eşinizin vefatı üzerine tüm çocukları mirastan paylarını alırlar. Evlilik akdi içerisinde edinilen mallarda da durum geçerlidir. Eşinize ait pay üzerinde mirasçılık oranında tüm çocuklar pay sahibidir.
Ev sahibimizle bu aralar çıkışımızı istemesi sebebiyle aramız bozuk ve yakında yalan olduğundan emin olduğum bir mazaretten dolayı konuyu mahkemeye taşıyacağını düşünüyorum. Ancak haklı olduğumu kendisi de bildiği hâlde neden mahkemeye gidiyor diye merak ettim şu an fark ettiğim bir tehlike var. 1 seneden fazladır kiralarımız banka yoluyla veriliyor olsa da öncesinde bu durumlara pek hakim olmayan rahmetli eşim tarafından elden ev sahibine veriliyordu. Ev sahibi önceki kiraları almadığını söyleyip beni haksız çıkaracak bir süreç başlatabilir mi? Ev sahibinde de bizde de ödeme yapıp/yapmadığımı gösterecek bir şey yok. İşler ciddileşince tehlikenin farkına varmış bulundum.
Merhabalar.
Geçmişe dönük olarak ödeme yapmadığınız iddiasıyla hakkınızda açılacak davada ödeme yaptığınız şeklinde savunmanızı ispatlama yükü size aittir. Siz miktar itibariyle tanıkla ispat yasağı altında kalan hallerde ödeme yaptığınızı tanık vasıtasıyla ispatlayabilirsiniz. Ancak bu miktarın üzerinde bir alacak çıkarılması halinde yazılı belge ile ispat zorunluluğunuz olacaktır. Ev sahibiniz geriye doğru 5 yıllık kirayı isteyebilir. Ödeme yaptığınızı yazılı delillerle (makbuz, imza karşılığı ödeme vb.) ispatlayamazsanız bu borcu tekraren ödemeniz gerekecektir.
Merhaba 5 yıla yakin süredir oturduğumuz dairede 3 hafta önce ev sahibimiz arayarak, yanında çalışan bakıcının ailesi yurtdışından geleceğinden onları bizim oturduğumuz daireye yerleştireceğini söyleyip bir söz verdiği için daireyi kira kontratının bittiği Aralık ayında boşaltmamızı talep etmektedir. Kiralarımızı şimdiye kadar gerek elden gerek banka havalesiyle ve faturalarımızı da gayet düzenli ödemekte olup, komşularımızla sorunumuz yoktur. Evsahibimiz yerleşecek aileye istinaden çalışanının maaşından kirayı düşüp bu şekilde konuşup yerleşeceklerini ve eve acil ihtiyacı olduğunu belirtmektedir. Evden çıkmakla ilgili sıkıntımız yok ancak pandemi çıkışı, ev bulma zorluğu ve soğumakta olan havalar da göz önüne alındığında bize bahar-yaz dönemine kadar süre vermeyi dahi reddetmektedir ve söylediğine göre yasal duruma düşerse çok büyük meblağlar kaybedip çıkmak zorunda kalırsınız dedi. Asgari ücretli ve kendine yeten biri olduğumdan durum beni şoka sokmuş durumda. Yasal süreçten korkmalı mıyım? Böylesi bir süreç benim zararıma mı olur? Beni çıkarabilirler mi? Ne yapabilirim?
Merhabalar.
Gayrımenkul kiraları Borçlar Kanunu'nda ayrıntılı olarak düzenlenmiş olup, kiracının evden çıkarılma şartları da belirtilmiştir. Sadece kira sözleşme süresinin bittiği gerekçesiyle kiracının kiralanandan çıkarılması mümkün değildir. Bu nedenle kira sözleşmesinin süresinin dolması nedeniyle ev sahibiniz sizi kiralanandan çıkaramaz. Ev sahibinizin ancak kanunda yazan haklı nedenlerden biriyle çıkmanızı talep etmesi gerekmektedir.
İyi günler,
Satın aldığım evin kombisi bozuk ve tesisatı hatalı çıktı. Satın alma işlemleri sırasında doğalgaz bağlantısı olmadığı için kontrol edemedim. Satış sırasında eski ev sahibine sorduğumda bir sıkıntısı olmadığını servis çağırıp temizletirse kombinin çalıştığını söyledi. Ancak 2Bin Tl gibi bir masraf çıktı. Kombiyi yaptırırsam, eski ev sahibinden masrafları talep edebilir miyim? Yeni kombi taktırırsam 2 Bin TL yi isteyebilir miyim? Konu uzarsa ayıplı mal satmaktan dava açabilir miyim?
İyi günler.
Kombi evin asli unsurlarından biri olduğu için, tamir ve bu mümkün olmazsa değişim yapabilir, yaptığınız masrafları da satın aldığınız kişiden talep edebilirsiniz. Bunun öncesinde dava sürecine girilmesi halinde elinizin kuvvetli olması amacıyla tespit ve faturaları saklamanızı öneririz.
merhaba benim 5 yıldır oturduğum ev yarısı icradan satılmış ve alan kişi aynı mahallede emlakçı ben 5 yıldır 500 lira kira veriyorum evin yarısını alan adam 1100 TL yapma derdinde kirayı ama evin yarı hissesine sahip benim ev sahibi de yarı hissesine sahip eski ev sahibiyle geçen sene ağustosta 3 yıllık kontrat yaptık 500 lira üzerinden kafasına göre 1100 liraya çıkarabiliyor mu benim elimde olan kontrat 2023 Ağustos ayına kadar devam ediyor beni evden çıkarması söz konusu mu ? Cevap için şimdiden teşekkürler
Merhabalar.
Evin yeni sahibi kirayı kendi talebi doğrultusunda "fahiş" olarak arttıramaz. Ancak kontratta belirtilen miktarlarlarda arttırım yapılabilir. İyi günler dileriz.
Merhaba ipotek de evim var ama bir yerden aldığım ürünün taksitini geçirdim ödeme yaptim ama icra kağıdı koymuşlar tasitlendirelim diyorum kısmı ödeme yapmanız gerekli diyor 15 günde bir ve %44faiz işletiyor ne yapmalıyım
Merhabalar,
Öncelikle icra takibine geçen borçlarla ilgili icra dairesinden borcu kapatmadığınız veya taksitle ödemeyi taahhüt edip 1/4'ünü peşin ödemediğiniz takdirde hacizli mallarınız satılarak borç tahsil edilebilir. Ayrıca borçlarınız icraya girdiği anda avukatlık, faiz ve harç gibi bir çok kalemde ekstra ödeme yapmanız gerekebilir.
Merhaba
Sulh hukuk mahkemesi ortaklığın giderilmesi basit yargılama tebligat 26 Ağustos ta düzenlenmiş istinaf süresi ne zaman biter?
Sağlıcakla kalın
Merhaba, HMK'nın 345. maddesi gereği istinaf süresi ilamın tebliği tarihinden itibaren iki haftadır. Mesajınıza göre tebligat düzenlenmiş ancak tarafınıza tebliği yapılmamış. Bu nedenle sürenizin başlamamıştır. Eğer tebliğ tarihi 26 Ağustos ise 9 Eylül tarihine kadar İstinaf yargı yoluna gidebilirsiniz.
Merhabalar 2003 yılında fransada arabateybi hırsızlığı adı altında bir fransızın iftirası sonucu sadece ifadesiyle başka hiç bir kanıt aranmaksızın mahkeme kararı ile cezalı duruma. Düşürüldüm orda kaçak durumda olduğum için hiçbir şekilde suçsuz olduğuma mahkemeyi ikna edemedim tek kanıtım parmak izimdi ısrar etmeme rağmen polisler almadı sadece bir ermeni tercüman verdiler ve suç bana kaldı şimdi türkiyedeyim bu sabıkam 18 yıldır her resmi kurumda sorun olarak karşıma çıkıyor Türkiye de her yolu denedim sildiremedim bunun için ne yapmam gerekiyor ve bir hak mahrumiyeti tazminat hakkım olurmu şimdiden teşekkürler
Merhabalar. Fransa'da aldığınız mahkumiyet kararı, sabıka kaydı, cezayı infaz etmiş iseniz bu belgeyi, cezanın Türkiye kayıtlarına geçmesi ile ilgili belgeleri temin edip ve bunların Türkçe tercümesi (yoksa bu işi biz halledebiliriz) ile müracaatınız halinde size yardımcı olabileceğimizi düşünüyoruz. İyi günler dileriz.
Iyi gunler ben esimden boşandım cocuklari icrayla goruyorum icraya paramı yatırdım eski eşim tebligati kabul etmiyor icra memurları bisey yapamayız tebligati aclmiyo diyor 2 senedir çocuklarımı göremiyorum napmaliyim hicbisekilde göstermiyo...
İyi günler. Şahsi ilişki tesisi konusunda Aile Mahkemesine tekrar dava açıp çocukları hiç bir şekilde göremediğinizi ve ilişki tesisini talep edebilirsiniz. Ayrıca çocukların teslimini engellemesi nedeniyle eski eşinize karşı hapsen tazyik istemiyle başvuruda bulunabilirsiniz.
Merhabalar eşim ile boşanma arefesindeyiz ve benim evlenmeden önceye ait bir Tarlam var ve tapusu evlendikten sonra bana geçti çünkü köy tüzel kişiliğine ait idi ve evlendikten sonra tapusunu aldığım tarlayi 2020 yılında satıp ev aldım ve bosaniyorum bu evlerden eşim hak talep edebilir mi
Merhabalar. Evlilik birliği öncesinde edinilmiş mallar edinene aittir. Bu nedenle siz evlilik birliği öncesi mallarınızla bu evi aldığınızı ispatlarsanız, bu gayrimenkulden eşiniz pay talep edemez.
İyi günler.
Kiracı olarak tuttuğum, boyası eskimiş ve yer yer alçı tadilatı isteyen evi kendim boyatıp yerleştim. Buna göre çıkarken de boyamadan çıkacaktım. Ancak ev sahibi bir odayı koyu renk boyattım diye depozitodan kesinti yapacagini söyledi. Eve nasıl oturduysaniz öyle bırakın maddesi gereği koyu renk boyayı duzelttirmek zorunda mıyım? Sözleşmede renk konusunda bir madde yok, emlakçıya başta sormama rağmen renk konusunda bir şey dememisti.
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim
İyi günler. Evin boyasının renginin aynı olması şeklinde bir zorunluluk (kontratta aksi kararlaştırılmamış ise) bulunmamaktadır. Siz evinizi boyasız aldıysanız, boyasız teslim edebilirsiniz. Bunun haricinde koyu renk boya olduğu için boya rengini değiştirme talebi yerinde değildir.
Merhaba hayvan sahibinin sorumluluğundan kaynaklanan bir davamız vardi fakat hayvanlarimiz hicbir sekilde zarar vermedi haksiz yere para cezasi odedik. Haksiz yere para odedigimize dair tekrar dava acabilir miyim ?
Merhabalar. İtiraz süresini kaçırmamışsanız verilen idari/adli kararlara karşı itiraz yolu mevcuttur. Bu hususta kararınız ile müracaatınız halinde itiraz edilip edilemeyeceği hususunda görüşme yapabiliriz.
3 tarla ile 1 bağ tapulu olarak benim ve 2 kardeşim üzerinedir. Yalnız annem bunları kendisi ekip biçiyor ve bize hiçbir hak vermiyor. Bu, 11-12 yıldır böyledir. Annemi mahkemeye versem tazminat alır mıyım? Bu durumda avukat tutmama gerek var mı?
Sizin mülkiyetinizde olan bir taşınmazı bir başkasının kullanması halinde, karşı taraftan tazminat (kira, ecri misil, haksız el atma vb.) alma hakkınız mevcut. Tüm hukuki işleri tek başınıza yapabileceğiniz gibi, profesyonel destek olarak avukat yardımından da faydalanabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Esim 4 haziranda vefat etti bir kizimiz var veraset ilani icin mahkemeye basvurduk cikan karara gore miras 4 pay olarak kabul edilip 1 pay esine 3 pay kizina olacak sekilde karar cikmis esine daha cok pay verilmesi gerekmez mi
Eşinizin vefatı halinde çocuğunuz varsa çocuk sayısına bakılmaksızın 1/4 pay eşe, 3/4 pay ise çocuklara verilir. Çocuklar 3/4 payı kendi aralarında paylaşırlar. Kanuni taksim bu şekildedir.
Merhaba biz 5 yıl önce anlaşmalı boşandık yazlıktan pay almadım sadece tatil hakkı istedim şimdi pişmanım sorun yaşıyorum birsürü laf duyuyorum anlaşma protokolun bozulması mümkünmü acaba
Merhaba. Anlaşmalı olarak boşanmalarda ne yazık ki anlaşma protokolünün daha sonra bozulması söz konusu olmaz. Başta kabul ettiğiniz şekliyle devam etmek zorundasınız.
yatak odası takımı almıştım yatakta 3 4 ay için yanlış montaj yüzünden ayak kısmında kırklma yaşandı ve tüketici haklarına gittim.ayıplı ürünü alarak ayıpsız misli ile değişim karar verildi aldığım firma arayıp size ücreti geri ödicez ürünleri alıcaz diyolar ama ozaman aldığım 8 bindi suan aynı ürün 12 bin ve ben aradaki farkı istiyorum. ayıpsız misli ile değişimde ne demek istiyor ben istediğimi talep edebilirmiyim.
Merhabalar.
Bu şekilde değişim hakkınız var. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümleri gereği seçimlik haklarınızdan istediğinizi kullanabilirsiniz. Karşı taraf bu hususta talebinizi yerine getirmiyorsa gerekli şikayet ve dava işlemlerini de yürütebilirsiniz. Yine eğer o ürün üretimden kalkmış ise benzeri ile değiştirmek veya aradaki fiyat farkını size vermek zorundalar.
Babamla 2011 yılında ortak ev aldım ama tapu babamın üstüne masraf çıkmasın kızım ben sana hakkını veririm dedi o zaman verdiklerimin altına imza attı ve kardeşlerimden de imza aldı sadece kağıdı imzalayıp evin yarisi ablanızın yarışı benim diye ama şuan evi saticak ve bana hiç birşey yok bu haklarımı para verdim ben allimin teri vermiyor napabilirim babam ya babam hakkımı vermiyor evin değeri 400 500 bin tl tutarı ben yıllardır çalıştım banada yazık bunu babam yaparsa ben napayım yol gösterin bana
Merhabalar.
Mülkiyet hakkı kişiye sıkı sıkıya bağlı haklardandır. Bu nedenle tapu babanıza ait olduğundan, babanız bu taşınmaz üzerinde dilediği gibi tasarrufta bulunabilir. Ancak sizin verdiğiniz yarı bedel ile ilgili çeşitli dava yollarına gidebilirsiniz.
Elinizde imzaladığınız bilgi ve belgelerle müracaatınız halinde size yardımcı olmaya çalışabiliriz.
7 yıldır özel eğitim kurumunda belirli süreli söz. İle öğretmen olarak çalışmaktayım yeni dönemde alanımlam alakası olmayan farklı sorumluklar vererek artı ek ders ücretli yeni sözleşme yapmak istediklerini belirttiler eski pozisyonunda çalışmak istediğimi belirttim öyle bir seçenek sunmazlarsa kendinin işi bırakabileceiğimi halkımın olmadığını söylediler ben kabul etmediğim taktirde haklarımı alabilirmiyim
Merhabalar.
Yeni iş sözleşmesi şartlarının eskisinden daha ağır olması halinde haklı nedenle fesih yoluna gidebilirsiniz. Belirli süreli iş sözleşmelerinde işveren eski sözleşme şartlarına zorlanamaz. Siz bu şartları kabul etmediğinizi belirterek eski sözleşme şartlarının uygulanması gerektiğini belirtmelisiniz. İşveren yeni şartlarda ısrar ederse haklı nedenle fesih hükümleri gereği tazminat haklarından faydalanırsınız.
Boşanma davasında ara karar da nafaka ve velayet tespit edilmiştir. Dava sonucunda boşanma gerçekleşmemiş olup velayet ve nafaka ile ilgili karar alınmamış tir. Kararda olmayan velayet ve nafaka için ara karar geçerli midir? Ayrılma olmadığı halde nafaka ödemesi devam eder mi ? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Boşanma davasının reddine dair karar verilmiş ise, karar kesinleşinceye kadar tedbir nafakası hükümleri devam edecektir. Karar kesinleştiği andan itibaren nafaka yükümlülüğü de ortadan kalkar.
2 yıl önce Milli eğitim den emekli oldum. Sehven maaş ödemesi yapıldı. 2 yıl sonra Asliye hukuk da dava açtılar. Kazanma şansları yüksek mi
Sehven yapılan ödeme ile ilgili muhtemelen geri ödemeniz konusunda size bildirimde bulunulmuştur. Bu şekilde size karşı açılan davada da idare muhtemelen davayı kazanacaktır.
Merhaba 15 ay önce internet üzerinden tanıştığım birinden maddi problemlerimden dolayı 1e3 yani 10000 liraya 30000 ödeme şeklinde faizle para aldım.Memur olduğum için maaşa muvafakat vererek yaptım işlemi , şartları bu şekilde olduğu için yoksa vermiyorlar.Benimde banka sicilim bozuk olduğu için bu yöntemi kullanmak zorunda kaldım.Maasimdan 2000 TL kesilmekteyken 9 ay önce de aynı kişiden 7500 tlye 15000 ödemeli yine senet vererek 1750 TL daha muvafakat verdim.Borçlar bitmek üzere ancak para aldığım kişi konuşulan paranın üstüne tahsil harcı dosya masrafı cezaevi harci gibi kalemleri de bana yüklemek istiyor bu konuda bana yanlış yaptığından ötürü kendisini tefecilik suçundan şikayet etmek istiyorum ayrıca benden başka 3 yada 4 farklı kişiyede aynı yöntemle para vermiş icra dairesinden takibi yapılabilir diye yazıyorum böyle bi dava açsam bana nasıl bi dönüşü olur teşekkürler
Merhabalar. Tefecilik eylemi suç olduğu için bu konuda suç duyurusunda bulunup, suç duyurusunu emsal göstererek icra takibinin durdurulmasına yönelik bir dava da açabilirsiniz. Konu çok teknik ve aşamalı olduğundan detayları ancak yüz yüze görüşerek size yardımcı olabiliriz.
Merhaba 15 ay önce internet üzerinden tanıştığım birinden maddi problemlerimden dolayı 1e3 yani 10000 liraya 30000 ödeme şeklinde faizle para aldım.Memur olduğum için maaşa muvafakat vererek yaptım işlemi , şartları bu şekilde olduğu için yoksa vermiyorlar.Benimde banka sicilim bozuk olduğu için bu yöntemi kullanmak zorunda kaldım.Maasimdan 2000 TL kesilmekteyken 9 ay önce de aynı kişiden 7500 tlye 15000 ödemeli yine senet vererek 1750 TL daha muvafakat verdim.Borçlar bitmek üzere ancak para aldığım kişi konuşulan paranın üstüne tahsil harcı dosya masrafı cezaevi harci gibi kalemleri de bana yüklemek istiyor bu konuda bana yanlış yaptığından ötürü kendisini tefecilik suçundan şikayet etmek istiyorum ayrıca benden başka 3 yada 4 farklı kişiyede aynı yöntemle para vermiş icra dairesinden takibi yapılabilir diye yazıyorum böyle bi dava açsam bana nasıl bi dönüşü olur teşekkürler
Merhabalar,
Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Bahsetmiş olduğunuz şekliyle yaşadığınız olay, tefecilik suçunu oluşturuyor. Bu hususta hazırlayacağımız şikayet dilekçesini savcılık makamına sunarak süreci başlatıyoruz. Savcılık gerekli araştırma ve incelemeyi taleplerimiz doğrultusunda yaptıktan sonra kamu davası açıyor. Yine bu süreçte icra dosyası kapsamında da süresi kaçmamış ise itiraz veya istirdat davası açma yoluna gidebiliriz.
Tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.
Merhaba benim 2013 yılından 2 tane çalıntı telefondan kaydım çıkıyor mahkemeye çıkmadım ben telefonu satan kişiyim aldığım kişinin kimlik fotokopisi ile Çankaya polis karakoluna sadece ifade verdim ve suç işlendi düşümü yapıldı yazıyor bir diğer mahkemede yine 2014 yılında kaçak yurtdışı telefon alıp satmak bunun mahkemesi oldu gerekçeli karar verildi denetimli serbestlik ve para cezası ödendi üstünden 8 yıl geçti zaten telefon işinide bıraktım 2013 yılında şuanda güvenlik görevlisi olarak çalışmaktayım halen çalışıyorum ki lik yenileme geldi özel güvenlik şubeye gittim ve ordan kaydım olduğu söylendi adliyeden evrakları aldım birde kihbiye başvuru yaptım dilekçe verdim şuan bekliyorum benim özel güvenlik kartım yenilenmez mi sıkıntı yaşarmıyım ne yapmam lazım beni aydınlatabilirmisüniz teşekkür ederim
Merhabalar. Sabıka ile ilgili olarak sıkıntı yaşama ihtimaliniz var. Bu konuda gerekçeli kararlarınızı inceleyip adli sicil kaydının silinme şartları oluşmuşsa silinme talebinde bulunmanız gerekmektedir. Kihbi kayıtları mesleğiniz açısından engel teşkil etmez. İyi günler dileriz.
Merhabalar ben 2013.2018 arası yüz kızartıcı bir suçtan habis yattım sorum şu: bina sakinleri beni yani ailecek imza toplatıp atıra bilirler mi ev kendimin ve hiç bir kişiye karşı zararımız yok kimseyle görüş müyoruz teşektürler
Merhabalar. Şu anda binanın huzur ve sükununu bozacak herhangi bir eylem içerisinde değilseniz, hiç bir şekilde bina sakinleri sizin daha önceki eylemleriniz nedeniyle binadan attıramazlar.
84 yaşında yaşlı anneannemiz üzerinde olan yüklü arsaları satıp hayır yapıyor bir günde 100000 TL para dağıtmış hayır diye biz mirasçıları olarak buna nasıl engel oluruz
Savruk şekilde bir hayat tarzı sürüyor ve harcamalarını kontrol edemiyorsa, diğer şartlarında oluşması halinde, vasi ataması için bir dava yoluna gidilebilir.
Merhabalar kolay gelsin Eşimle tartışmamızdan dolayı üç ay uzaklaştırma aldım eşimle barıştık ve uzaklaştırma bittikten sonra yaklaşık iki ay sonra asli ceza mahkemesinden basit yaralama tehdit hakaret diye kamu davası açılmış 15 gün içinde dilekçe verin diyor eşim şu anda bir sıkıntımız yok benim ne yapmam lazım nasıl bir yol izlemeliyim şimdiden teşekürler
Ceza yargılaması kapsamında bu suçun takibinin şikayete bağlı olmaması ve hakkınızda kamu davası açılmış olması nedeniyle, yargılamanız başlayacak. Normal şartlarda "eşe karşı yaralama" suçun takibi şikayete bağlı olmadığından ceza alacağımız kesin gibi duruyor. Ancak dosya suretinizle müracaat halinde size yol gösterebilir, süreci birlikte yönetebiliriz.
Fetö den 25 ay ceza aldim.2 engelli çocuğum var cezamı evde çekebilirmiyim böyle hakkımız varmı .ve yatari nekadar oluyor .tesekkur ederim.
Merhaba. Ne yazık ki terör örgütü suçlarında böyle bir imkanınız bulunmuyor. Ancak açık ceza infaz kurumunda yatacaksınız ve üç ayda bir 7 güne kadar izine çıkacaksınız.Ayrıca yatar sürenizde yaklaşık 6 ay gibi kısa bir süre. Konu ile ilgili olarak müracaatınız halinde süreci beraber yönetebiliriz. Geçmiş olsun.
Merhaba,
Bir yakinim direksiyon hocasi tarafindan taciz edildi sikayetci oldu ve kisi 5 yil hapis cezasi aldi. Ancak mahkemeden 3 yil kadar sure gecti ve eve cagri kagidi gelmis ceza mahkemesi haziran ayi icin durusma saati belirlenmis. Nedenini nasil ogrenebiliriz ve kisi zaten travmatik bir surec gecirmis gitmeme sansimiz olurmu. Tesekkurler
Merhabalar. Öncelikle geçmiş olsun. Bir avukat ile kendinizi temsil ettirmeniz halinde duruşmalara katılmayabilirsiniz. Ayrıca büromuza müracaatınız hayinde dosya içeriğine nasıl ulaşılacağı hakkında yardımcı olabiliriz.
Merhabalar. Yaklaşık 3 hafta önce 2 kişi evime zorla girerek beni darbedip, videoya aldılar. Ayrıca hakaret ve tehditte bulundular. Hastaneden de darp raporu aldım. Çektikleri videoyu da sosyal medyada paylaşıp beni küçük düşürdüler. Olaya 2 kardeşim şahit oldular ve bu iki kişi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Öğrenmek istediğim şu: Ben bu kişilere maddi manevi tazminat davası açabilir miyim? Hangi nedenlerden dolayı açmam doğru olur ve hangi miktarlarda açmalıyım? Tazminat alma durumum yüksek mi? Şimdiden teşekkür ederim.
Merhabalar. Geçmiş olsun. Öncelikle evinize girilip, darp edilmeniz, hakaret ve tehdite maruz kalmanız ve bu eylemlerin kayda alınması ayrı ayrı suç oluşturmaktadır. Bu eylemler suç olduğu gibi aynı zamanda haksız fiil niteliğinde olduğundan ayrıca tazminat davasına da konu edilebilir. Açacağınız tazminat davasında bu hususların hepsini ayrı ayrı kalemlerde belirtip tazminat talep edebilirsiniz. Konu ile ilgili ayrıntılı görüşüp yardımcı olabiliriz.
Bir veraset için vergi beyannamesi için imza atma lazım. Ben seğirir dışındayım.veradetciler imzası VAR ben imzayı.o atmış oldukları kağıdı bana faks ile yollar isr kardeşlerim, bende gelen kağıda imzamı atıp onlara fax ile yollar isem.gecerli olurmu.
Ne yazık ki vergi beyannamesinde ıslak imzanızın bulunması gerekir. Bunun haricinde hiç bir şartta belge kabul edilmez. Ancak siz bulunduğunuz şehirden belgeyi imzalayıp oranın ve eş makamlarına sunabilirsiniz.
Merhaba, 15 yaşındayım ve annem babam ayrı babam fabrikatör yani durumu çok iyi babam anneme 1000 lira nafaka yatırıyor ve asla yetmiyor annem çalışmıyor. Kuaför param, ihtiyaçlarım, ev alışverişi asla yetmiyor. Özel bir okulda okuyorum kardeşimle fakat bunun dışında da ihtiyaçlarım var asla karşılayamıyorum. Babam daha fazla para vermiyor. Babamla aram çok iyi fakat dava açmak istiyorum böyle bir durumda açılmalı mı?
Merhaba. Yaşınız nedeniyle muhtemelen annenizin velayeti altındasınız. Yazdıklarınızdan anladığımız kadarıyla da annenize nafaka ödemesi yapılmakta. Bu durumda babanızın ekonomik durumu ve sizlerin ihtiyaçları doğrultusunda nafaka arttırım davası açabilirsiniz. Bu şekilde açtığınız davayı (verdiğiniz bilgiler ışığında) muhtemelen kazanırsınız ve nafaka miktarınız artar.
Merhabalar. Bir şikayet üzerine evimden bilgisayarım ve laptop'um alındı. Bilgisayar kasamın tamamı alındığı için işimden ve okulumdan geri kalıyorum. Yaklaşık 2 aydır geri getirilmedi bilgisayarım. İçinden sadece Belleği almak yerina tamamen bilgisayarımı aldılar. Bu sürecin tamamlanması ne kadar sürer. Ve ya bu süreçi hızlandırmak için yapabileceğim bir şey var mı?
Merhabalar. Soruşturma kapsamında alınan bilgisayar ve laptonuz incelendikten sonra tarafınıza iade edilecektir. Zaten Kanun gereği bilgisayarların imajının alınması ve bilgisayarların teslimi gerekiyordu. Ancak uygulama ne yazık ki bu şekilde. Süreci hızlandırmak adına bu hususta ayrıntılı bir dilekçe ile soruşturma veya kovuşturma makamına başvurabilirsiniz.
Merhaba yaklasik 6 senedir kendi rizam ile sigortasız ayni isletmede calismaktayim.bugun itibari ile işi biraktigimda tazminat yada kidem tazminati almam icin napmam gerekiyor acaba ?simdiden tesekkur ederim
Merhaba. Sigortasız olarak rızanızla çalışmanız, işverenin haklılığını doğurmaz. Bu nedenle derhal dava yoluna gidip, tazminat ve sigorta haklarını talep etmeniz gerekmektedir.
Merhaba ,
2017 de uyuşturucu kullanmadan dolayı 1.8 ay ceza aldım hagb kararıyla birlikte
Satış iddiasıyla yargılandığım süre içinde
6 ay kadar yattım Tahliye olduktan sonra denetim gördüm ve tamamladım 5 yıl erteleme sürem dolmadığı halde ,
2019 yılında tekrar yakalandım
Bu dosyadan dolayı denetim ve erteleme aldım bu ilk dosyaya aykırı deilmidir .
Bu dosyamdan dolayı denetim görürken bitirmeye yakın 4-5 seminer kala .
Tekrar yakalandım aradan fazla zaman geçmeden birdaha yakalandım .
Yetmedi birdaha yakalandım .
Hagb kararı dışında toplam 3 kez oluyor
Daha sonra iddianame geldi
Savcılık 2 suçtan dolayı ayrı ayrı cezalandırılmamı istiyor .
İddianame elime ulaştıktan sonra
Birkere daha yakalandım sanırım
Buda soruşturma dosyasına dahil edilir ve 3 kere ayrı ayrı
cezalandırılmam istenebilir
Böyle bi dosyada nasıl bi ceza alma ihtimalim olur
Ve nasıl bi uygulama yapılabilir
Erteleme ve hagb kararı verilemez
doğal olarak Cezai işlem nasıl olabilir hakimin takdir yetkisi nedir
Cevaplarsanız çok sevinirim
Şimdiden teşekkürler kolay gelsin .
Merhaba. Ne yazıkki TCK'nın 191. maddesi kapsamında ceza alacaksınız. Birinci kez yakalanıp denetim altına alındığınız durumda tekrar aynı eylemi tekrarlarsanız hakkınızda kamu davası açılır ve bundan sonra aynı suçu tekrar işlerseniz herhangi bir erteleme ile de karşılaşmazsınız.
Mrb 1996 yilinda evlendim 1997 memur oldum: 2021 mayis ayinda emekli olacam ve ardindan boşanma davasi acacam esim emekli ikramiyemden hak talep edebilirmi
Evlilik sırasında edinilmiş mallar üzerinde eşinizinde hakkı vardır. Bu nedenle eşiniz de bu mallardan hak talep edebilir.
İyi günler efendim ben 2019 ekim ayında 16 yaşında bir kız tarafından iftiraya uğradım ben o zaman 19 yaşındaydım bu şahış karakola gidip tecavüze uğradım diye iftira attı biz ayrı oldugumuz halde ben başkasıyla birlikteyim diye kıskanıp sinir krizi geçirip karakola ifade verdi ondan 5 gün sonra adli tıp tarafından muayene olacakken iftira attığını kıskanıp yaptığını orada zaten söylemiş sanırım muayene olmak istememiş karakolda ifadesini kıskandım yaptım cahillip ettim diyerek dile getirmiş beni evden alıp benimde ifademi aldılar aradan 1 seneden fazla geçmesine rağmen beni hayla tehdit ediyor şuan kendisi 18 den gün aldı asıl anne yaşı 19 ama 1 sene geç yazdırmıslar halen tehditler alıyorum sana yine iftira atıcam seni süründürücem benim davam kabul olmasada kamu dava açar diyerek artık çok yoruldum ne yapmam gerekir lütfen yardımcı olun
Merhabalar. Küçüğe karşı cinsel suçlar nitelikleri gereği çok hassas hususlardır. O nedenle burdan cevap vermek yerine, yüz yüze hukuki danışmanlık almanızı tavsiye ediyoruz.
Merhabalar, çocuklarım 1 ve 2 yaşlarındayken boşandım. Mahkeme kararında görme süreleri ayda iki gün hafta sonu pazar günleri, dini bayramlar ve 1 Temmuz 1 Ağustos tarihlerinde arasında yanımda kalacak şekilde karara bağladı.
Sorum şudur çocuklarımın şimdi yaşları 5 ve 6 eski eşimle ayrı illerde yaşıyoruz uzak mesafe olunca pazar günü 10:00-17:00 arasında görmem biraz sıkıntı oluyor süre yetmiyor, ve istiyorumki çocuklarım cumartesi saat 10:00'da alıp pazar akşamı saat 17:00 arasında yani bir gece yatılı olarak yanımda kalacak şekilde dava açma hakkım var mı? Dava açmam durumunda mahkemenin kararı ne yönde olur? Ayrı illerde olmamız bir sıkıntı olur mu?
şimdiden teşekkür ederim.
Merhabalar. Tabi ki bu konuda "şahsi ilişki tesisinin düzenlenmesi" davası açabilirsiniz. Bu konuda ayrı illerde olmanız nedeniyle mahkeme mutlaka hakkaniyetli bir karar verecektir. Ayrı illerde olmanız çocukları alma ve tekrar eve bırakma yükümlülüğü nedeniyle sizin açınızdan sıkıntı olabilir. Bunun haricinde herhangi bir sıkıntı olmaz. İyi günler dileriz.
Ankarada bir kamu kurumunda satın alma ve ihale bürosunda çalışıyorum. kurumdan ayrılan ve emekli olan bir personel, whatsapp durum paylaşımında adımı vermeden "satın alma ve ihalede çalışan K... Bey diyerek firmalardan komisyon aldığımı, rüşvet yediğimi, 3000 tl'lik gömlek giydiğimi, firmaların beni tatile yolladığını vb." aslı astarı olmayan söylemler ile kurumda tanıdığım personellerle whatsap durumunda paylaşmaktadır. (ekran görüntüleri mevcuttur) Söz konusu durum kamu görevlisine iftira atma niteliğindedir. Konu ile ilgili manevi tazminat açabilir miyim, savcılığa mı başvurmam gerekmektedir,
Merhabalar. Konu ile ilgili ayrıntılı bir değerledirme yapmalıyız. Şöyle ki; bahse konu paylaşımlar onur ve şerefi rencide edecek nitelikte ve suç ithamı içerir şekilde olup, itham edilen suçların takibi şikayete de bağlı değildir. Bu nedenle şahsın kastına göre "iftira" veya "hakaret" suçlamasıyla suç duyurusunda bulunmak gerekmektedir. Ayrıca bu hususta her halükarda tazminat davası açılabilecektir. Konunun detaylarını konuşup karara bağlamak amacıyla yüz yüze görüşmeye bekleriz.
Universite ogrencisiyim. Bir derste proje grubumuz vardi tek ben calisiyodum yazdiklarima geri donmuyolardi dogru duzgun ve emek somurusu vardi. Bu gruptan bir kisi ben hic hakaret etmedigim halde "koylu" kizliginin arkasina saklanma kiz miz dinlemem gibi hem koylulere negatif anlam yukleyip bana hakaret olarak kullanma, cinsiyet uzerinden asagilama ve tehdit gibi soylemlerde bulundu. Bunlari ses kaydi ile yapti (whatsapp uzerinden otomatik telefonuma yuklendi yani) ben de bisey demeden bu kayitlari hocamiza attim ve gruptan ciktigimi soyledim ve bu davranis icin her turlu aksiyona hazir oldugumu da belirttim ve bu olay yuzunden 1 hafta boyunca hicbir dersime odaklanamadim cidden cok kotu etkilendim ve hocam tarafindan da "basarisiz" olarak adlandirildim yani ben lider olmaliymisim grubu idare etmeliymisim bunlar hep olurmus ve hocamiz o arkadasla gorustu online goruntulu ben orada degilken. Cok kotu etkilendigim icin ses kayitlarini tamamen dinleyemedim o yuzden sikayette bulunamadim henuz okula ama bu olayi ciddiye alirlar mi bilmiyorum. Ses kayitlarini hocamiza atmam bir suc olur mu ? Ve hem universiteye hem de savciliga basvursam ciddiye alinir mi? Okulun yonetmeligini bulamadim henuz, ama somut kanit olarak hem konusmalar hem ses kayitlarini (gizlice almadim kendisi gonderdi) kimlere gonderirsem suc olmaz? Eger savciliga basvurursam hocama gonderdim diye suclanir miyim ? Ben hakaret falan etmedim hic sadece hocama mail atarken o arkadas icin magandalik bu artik dedim
Merhaba. Geçmiş olsun. Size gönderilen mesajların bir kopyasını (ifşa veya yaymak amacıyla olmamakla birlikte) Resmi makamlara ve hocanıza vermeniz herhangi bir suç teşkil etmez. Anlattığınız kadarıyla bu ses kayıtlarında "kaba hitap tarzı" niteliğinde sözler var ancak hakaret suçunu oluşturacak nitelikte bir eylem görmedik. Ancak her şekilde öğrenci hakkında disiplin cezası uygulanması için üniversite idaresine başvurabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Merhaba icraya yatan parayı kendi hesabıma istiyorum diye dilekçe verdim ancak hiç bir işlem yapılmadı 1 ay oldu ne yapmalıyım teşekkür ediyorum
İcra Müdürlüğünden takip etmeniz halinde (iban ve banka hesap bilgileri vermelisiniz) para hesabınıza aktarılır. Bunun haricinde bir sıkıntı var ise bu durumu ayrıntısıyla bilirsek yardımcı olabiliriz.
Merhaba ben eski eşime 9 senedir ödemediği için nafaka davası açtım şimdi beni tehditle davayı geri çekmemi istiyor ben icra dairesine gidip takipten feragat ediyorum diye dilekçe verdim ancak o (Tüm dosya borcu ve ferileri haricen tarafıma ödenmiş olup dosyadaki tüm hacizlerin kaldırılarak dosyanın kapatılmasını talep ediyorum) diye yazmamı yeniden dilekçe vermemi istiyor ne yapabilirim şimdiden teşekkürler ediyorum
Merhaba. Tehdit ediliyorsanız bu konuda suç duyurusunda bulunabilir ve devlet yardımı talep edebilirsiniz. Bunun haricinde mesajınızda belirttiğiniz şekilde dilekçe vermeniz halinde tüm alacak haklarınızdan vazgeçmiş olursunuz ve tekrar tahsilat yapamazsınız.
Merhabalar benim sorum iş hukuku ile ilgili ben 3 aydır ücretsiz izindeyim ve şuanki şirketimde 3 yıldır çalışıyorum 22 ocakta askerlik sevk kağıdımı alcağım ve 28 ocakta askere gitme ihtimalim var. Çalıştığım şirketten tazminatımı alamama gibi bir korkum var ben tazminatım yatmadan dilekçe verip istifa edersem tazminatımı yatırmama gibi bişey yapabilirler mi? Kendimi garantiye almak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim?
Merhabalar. İş Kanunu'nun 14. maddesi gereği askere gitmek amacıyla işten ayrılırsanız kıdem tazminatı almaya hak kazanırsınız. Bu hususta işveren kıdem tazminatınızı vermezse açacağınız davada askere gitmek için işten ayrıldığınızı ve en geç üç ay içerisinde askerliğinize başladığınızı İspatlamanız gerekir.
Anneannem dedemden psikolojik ve fiziksel şiddet görüyor ve boşanma davası açmak istiyor. Dedem boşanırsan maddi olarak sana hiç birşey vermem diyor. Şuan yaşadıkları evin tapusu dayımın üzerine, Ağrı da da bir evleri var o evin tapusu dedemin üzerine, aile arabası da dedemin üzerine. Anneannem boşanma davası açarsa maddi olarak hakkını, tazminat alabilir mi? Darp raporu almak işe yarar mı ne yapmalıyız!
Eşten psikolojik ve fiziksel şiddet görmek haklı boşanma nedenlerindendir. Bu hususta anneanneniz fiziksel şiddet görüyorsa şikayette bulunması gerekir. Bu şikayet işlemini boşanma davasına konu edebilir, haklı olması nedeniyle tazminat da talep edebilecektir.
Babam arsa daire vs alırken kendi üstüne degil kardeşim kucukken onun ustune yaptırmış tapuyu smdi biz ise mallari bölüşmek istiyoruz . Mahkemeye versek biz kardesler bu mallardan alabilirmiyiz
Bahsetmiştiğiniz konu hukuki terim olarak "muris muvazaası" niteliğindedir. Babanız mirastan mal kaçırmak amacıyla sizlerden gizli olarak mallarını çocuğunun üzerine yaptırmış. Bu durumda şartlar oluşmuşsa dava açmak tabi ki mümkündür. Konu ile ilgili ayrıntıları konuşup değerledirdikten sonra dava sürecine geçilebilecektir.
Bir firmada 6 ay sözleşmeli denilerek işe başladım fakat 1.5 ay çalıştıkdan sonra iş yeri toplu olarak herkesin çıkışını verdi ögrendigim kadarıyla sözleşme de belirli süreli yazıyor ama herhangi bir tarih belirtilmemiş sadece giriş tarihimiz atıldı ama çıkış tarihi belli degildi şuanda iş yeri kendi istedigi gibi çıkış tarihini belirleyecek bu konu hakkında toplu olarak şikayet de bulunsak herhangi bir tazminat alabilir miyiz
Merhabalar.
İş akdinizin niteliğini ve ne zaman yapıldığını bilmemekle birlikte, küresel pandamı sürecinde İş Kanunu'na eklenen Geçici 10. madde gereği belirli süreli iş sözleşmelerinde süre bitmeden sözleşmenin feshi imkanı bulunmamaktadır.
Bu konuda daha faydalı olabilmek adına, sözleşme suretiniz, fesih ihbar belgeleriniz ve elinizde bu iş ile ilgili başka evraklar var ise müracaatınız halinde nasıl bir yol izleyebileceğiniz konusunda yardımcı olabiliriz.
Merhaba araç kiralamadım cezadan dolayı bir ay içinde avukata devredildi borcum.Avukat taksitlendirme talebimi red ediyor teblikat geldikten sonra adliyeye gidip taksitlendirme talep etsem icrayı durdurabilirim
Merhabalar.
Borcun kaynağını açık olarak yazmadığınızdan, belli bir borcunuz olduğunu ve icra vasıtasıyla takibin yapıldığını kabul ediyoruz.
Bu durumda karşı tarafın muvafakati olmadan sadece yeterli miktarda malınızın haczedilmesi durumunda taksitlendirme yapılabilir (İİK 111. maddesi)
Buna göre satış talebinden önce (borca yeter miktarda malınızın haczedilmesi şartıyla) icra dairesine dilekçeyle başvurarak borcunuzu ödeyeceğinizi belirtip 1/4 ünü peşin ödeyerek taksitlendirme talebinde bulunabilirsiniz. Kalan miktarı en fazla üç taksitte ve üç ay içerisinde ödemek zorundasınız.
Kolaylıklar dileriz.
Merhabalar, ben internet üzerinden bir ürün aldım yaklaşık 2 ay oldu ve gönderici sürekli erteliyor. Paramı geri yollayacağını söyledi onu da yollamadı ne yapabilirim? Ürün fiyatı 120tl
Merhabalar.
Ne yazık ki bu şekilde dolandırıcılık yapan internet hesapları çok fazla. Siz de bu konuda "dolandırıcılık" suçu nedeniyle şikayetçi olabilirsiniz. Ancak 120Tl.yi iade almanız için şikayet sürecini beklemeniz gerekir.
Iyi akşamlar.
Benim sorunumu kısaca özetlemek gerekirse. 3 gun önce Sahibinden com.da bir araba gordum. Aracla ilgili açıklama kısmında aracın ön iki çamurlu kaput tavan bagaj hatasız yazılmış. Arac sahibine ayni şekilde söyledi. Ertesi güne randevulastik. Ertesi gün kendisinin isinin olması söylemesi uzerine.Ama arabayı yakın arkadaşı ile otokomputeste soktuk. Otokomputes neticesinde on sol camurlugun değişmiş olduğu, kaputta lokal boya olduğu, arka bagajin boyalı olduğu söylendi. Bunun üzerine tarafımca verilen otokomputes ucredti 650 tl talep ettim. Ama tarafima odeme konusunda olumlu cevap alamadım. Bu konu hakkında hukuken ne yapabilirim.
Şimdiden çok teşekkür ederim.
İyi günler. Bu konuda bir tazminat davası açabilirsiniz. Ancak miktar çok düşük olduğundan mahkeme masrafları size sıkıntı olabilir. Bunun haricinde eğer dolandırıldığınızı düşünüyorsanız suç duyurusunda da bulunabilirsiniz.
Çocukların veleyatini bana verdi babası şimdilik geçici olarak ta bende ama ailesi bilmiyor eşimin ocakta davamız var anlasmali olarak devam edecek kızımın veleyatini kendi almış gibi ailesine söyleyecek annesi çünkü bana vermiyor kendi kızı yok sadece kız torununu istiyor diğerlerini değil kız elimden giderse diğer çocuklarını da yurda verdiirirm dedi ev hanımıyım ne sigaram ne alkolum var çocuklarıma iyi bakıyorum bir oğlum yandı bir oğlumda zehirlenme olayı oldu bunları delil olarak gösterir ve elimden çocukları alabilirmi böyle birşey yapabilirmi ben çocuklarımı istiyorum
Öncelikle geçmiş olsun. Tarafı olduğunuz davayı incelemeden net bir cevap veremeyiz. Hakim önüne gelen dava da tarafları dinleyip tüm delilleri değerlendirdikten sonra karar verecektir. Tarafların ekonomik gücü, çocukların hangi tarafta daha rahat ve mutlu olacakları, hangi tarafın çocuklara daha iyi ve güvenli bakabileceği gibi tüm hususlar değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Bu nedenle dava dosyanızla birlikte büromuza gelmeniz halinde size yardımcı olabiliriz. İyi günler dileriz.
Slm annem babasında dul maasi almaktaydı bir şikayet etmesi sonucu iptal oldu fakat 9 yildir süren davayı kazandik fakat annem seker hastası oldu oldu sefaret içerisinde ayakları kesildi biz ssk madi manevi tazminat davasi açmak istiyoruz ne yapmamız lazim
Meydana gelen şeker hastalığı ile açılan davanın illiyet bağının kurulması gerekiyor. Ancak bu iki olay arasındaki illiyet bağının kurulması çok zor görünüyor. Ancak yine de dava tehditi altında bulunmanız nedeniyle her zaman manevi tazminat davası açabilirsiniz. Geçmiş olsun dileklerimizle.
Avm içerisinde calisan küreyeyim. Avm otoparkın da küçük bir kaza yaşadım müşteri otosu ile. Avm yönetimi kendini mahkeme yerine koyarak tuttuğu tutanakta beni kusurlu olduğumu yazmış. Müşteri tarafında pozisyon alan bir tutanak tutmuştur. Müşteri ile tatlıya bağlamış olduğumuz olayda avm 'nin bu bir tarafın hak kaybına uğratabilecek davranışında dolayı yönetimi mahkemeye versem sonuç ne olabilir.
AVM yönetiminin tuttuğu tutacağın herhangi bir geçerliliği yok. Böyle durumlarda sigorta şirketleri genel olarak olay yeri fotoları ve kaza taraflarının beyanlarına itibar ediyor. Bu nedenle bu belgeye dayanarak (herhangi bir zararınız da doğmadığından) AVM yönetimini dava etme imkanınız bulunmamaktadır.
Birkaç ay önce arkadaşımla parkta otururken 2 kişi geldi. Bize online İngilizce paketi tanıttılar 14 gün deneme süresi olduğunu daha sonra bizi arayıp beğenip beğenmediğimizi soracaklarını söylediler. Bir kağıt çıkarıp buraya geldiğimize dair imzalamanız lazım 20 TL prim alıyoruz dediler. Biz de yardımcı olmak için kabul ettik sonradan öğrendik ki imzaladığımız şey sözleşmeymiş ve 14 gün deneme süresi dediği olay yasal hakkımız olan cayma hakkımız imiş bu süre geçti kısa zaman önce icra mesajı geldi ödenmemiş borcunuz var diyerek benden bunu tahsil edebilirler mi ? Yada ne yapmam gerekiyor
Merhaba. Bu şekilde mağduriyet yaşayan bir çok kişi var ne yazık ki. Öncelikle mağduriyet yaşayan kişilerden sözleşme suretini temin edemedik. Ne tip bir sözleşmeye nasıl imza atıldığını bilmiyoruz. Ancak yapılan işlemlerin dolandırıcılık suçunu oluşturduğunu ispatlayabiliriz. Yine bu hususta hakkınızda bir icra takibi yapılırsa bu takibe itiraz hakkınız var. Ayrıca Tüketici Hakem Heyetine giderek yapılan sözleşmenin haksız şart içerdiğini belirtebilirsiniz. Konu ile ilgili tüm bilgilere haiz olmadığımızdan net olarak yol haritası çizemiyoruz. Bu hakları aşamalı olarak kullanabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Temmuz 2020 de Mamak Türközü nde bir projeden daire aldım.Fakat daireyi müthait değilde müthaitten alan birinden aldım.Proje yüzde doksan seviyesinde.Eylül 2020 de bitmiş olarak teslim edilecekti.Tapusunu aldım fakat aldığım şahısla bir sözleşmem yok.Müthaitin arsa sahipleriyle yaptıkları sözleşmedede bitmesi gereken tarihten 8-9 ay geçmiş benim aldığım haliyle duruyor hiçbir şey yapmadı.Arsa sahilerini arıyorum bizim sözleşme sizi bağlamaz ,biz mahkemeyle uğraşamayız,diyor.Müthaiti arıyorum kimden aldıysan ona git diyor.Sorum şu ben burada ne yapabilirim,nasıl bir yol izlerim .Teşkk.ederim.
Öncelikle yapmanız gereken, sizin bu daireyi aldığınız kişi ile müteahhit arasında imzalanan sözleşmeye ulaşmanız. Bu sözleşme de gecikme veya işi bitirmeme hallerinde başvurulacak yollar muhtemelen belirlenmiştir. Bu sözleşme kapsamında gerekli ihtar ve ihbarları yaptıktan sonra seçenek haklarınız oluyor. Bunlar kısaca; sözleşmenin aynen ifası davası, ifaya izin davası, fesih nedeniyle uğranan zararlara ilişkin dava, müdahale davası, gecikme tazminatı davası olarak sıralanabilir.
Merhaba, danışmak istediğim bir konu var. İyi günler satın almış olduğum evde kiracı oturuyor eski ev sahibi çıkacaklarını söylemişti herhangi bir kira sözleşmesi yok kiracı olduğunu kanıtlıyacak kira ödeme makbuzu vb yok ayrıca ödenmemiş su faturaları mevcut kendim oturacağımı belirtmeme rağmen çıkmayacağını söylüyor ne yapmam lazım
Merhaba. Noterden çekeceğiniz bir ihtar ile kiracıya süre vermeniz ve bu süreçte de kira miktarını belirleyerek kirayı belirttiğiniz hesaba yatırmasını istemeniz gerekiyor. Süre sonunda çıkmaması halinde kiracıya karşı bir tahliye davası açarak süreci tamamlarsınız. Kolaylıklar dileriz.
Merhaba babam 2 ay önce vefat etti üzerine 1 ev vardı 4 kardeşiz ve birde annem var biz evi annemin üzerine vermek istiyoruz sorum şu ki abimin icralık dosyaları var reddi miras yapması gerekiyormu ( eşinin ve cocugununda yapması gerekiyormu ) benimde eşimin icralık dosyaları var benim ve ediminde reddi miras yapmasi gerekiyormu eğer biz reddi miras yaparsak ileride annem vefat etti diyelim hak sahibi olabiliyormuyuz yardımcı olurmusunuz
Merhaba. Babanız yönünden reddi miras yapmanız gerekiyor. Bu şekilde reddi miras işlemini kendiniz ve altsoyunuz adına kayıtsız ve şartsız yapmanız gerekiyor. Reddi mirası sadece babanız için yapacağınızdan annenizin vefatı halinde onun mirasçısı olmaya devam edeceksinizdir.
Merhaba;
Biz 2013 yılında ev aldık ve taşındık, alt katımızı almancı bir aile aldı. Senede 1 ay yazın geliyorlar. Diğer zamanlarda evle akrabası ilgileniyor. Kışın alt katımız yanmadığı için ev haliyle alttan gelen soğuğun etkisinde kalıyor. Türkiye de olmadıkları halde bizimde zor durumda kalmamamız için alt katın kombisini yakmaları gerekmiyor mu ve bunun için ne yapabiliriz.
ne yazık ki kombili binalarda alt katın ısı kaybını önlemek için kombi yakma zorunluluğu bulunmuyor. bu konuda her hangi bir yasal yol da öneremiyoruz.
İyi ğünler 1 hafta önce başkent elektrikden bir mesaj geldi kaçak elektrik kullanımından dolayı 2400 tl ceza kesmişler bu kaçak elektrik kullanımı 1kiracı oldugim eski evden geldi ve ben 1 sene önce elektrigi kapattırdım ama nasıl olduysa elektrik idaresindeki memur sayacı benim adıma yapmış ben elektrik aboneligimi iptal ettirmeme ragmen sayaç benim adıma kalmış ve o eve yeni bi kiracı gelmiş oda bir süre kacak kullamış ama sayac benim adıma oldugu icin bana dava acılmış başkent elektrik tarafından ben bi parayı ödemek istemiyorum ama dava benim adıma oldugu icin zorunluyum. Ben şua ki kiracıya dava acmak istiyorum nezaman taşındıgına dahil elimde belge var kiracı evdeyken kullanmış. Ben bu şahsa dava acsam sonuc ne olur sizce.
İyi günler. Size belli dönem bu evi kullandığınız gerekçesiyle ceza kesilmiş gibi duruyor. Yapmanız gereken bu cezaya karşı yargı yoluna başvurmak. Yeni kiracının kaçak elektrik kullanma işlemi gerçekleştirip gerçekleştirmediğini bilmiyoruz. Ancak anlattığınız kadarıyla size haksız kesilen bir ceza var. Bu cezaya karşı yargı yoluna başvurursanız (anlattığınız şekliyle) ceza iptal edilebilir.
Abimin üzerine bir fırın var köy yerinde bi fırın babam ile birlikte çalıştırdığı için un cuya ikiside senet imzalamışlar açık senet.abimin üzerine hiç bişey yok. Babamın üzerine kötü bi araba var ,un cu avukata vermiş fırındaki makinalar sayım yapılmış borç 85 binmiş,fırındaki malzemeler 100 bin TL tutmuş ,aksilik şu ki belediyeye de kira ödemedikleri için onlarda vermiş avukata bu süreçte nası adım atmaları gerekir elindeki çalışan aletleri gidermi
Merhabalar.
Öncelikle dükkan malzemeleri iş için gerekli malzeme niteliğinde olduğundan haczedilemez. Ancak bu borcu ödemeleri gerekmektedir. Ayrıca senetin açık senet olduğuna ilişkin itirazda bulunabilirler.
Konu ile ilgili detaylı bilgileri elinizdeki dosya ve evrak suretleriyle müracaatınız halinde görüşebiliriz.
İş kazası sonucu davayı kazandım davamda istinaf a gidildi istinaf incelemesi sonucu 110.000₺ karar verildi.karsi taraf icrayı durdurmak için mehil vesikası vermiş mahkemede istinaf dosyasının incelenmesi ve icranın durdurulmasına karar vermiş 90gunluk süre verilmiş.simdi bu süre bittiği zaman kesin karar verilir mi yoksa yine birşeyler cikarmi çünkü 13 senelik bir dava
Merhabalar.
Mehil vesikası, henüz kesinleşmemiş bir karar ilişkin icra sürecini durdurmak için başvurulan bir yoldur. İstinaf mahkemesinin karar vermesiyle bu mehil de son bulacaktır. Bu süreç tamamlandıktan sonra tekrar icra yoluna başvurabilirsiniz.
bir hastanede sürekli işçi kadrosunda hasta karşılama ve yönlendirme personeli olarak çalışmaktayım.yönetimin bizleri 24 saat süreyle çalıştırması ve kısa yada uzun dönemli hasta kayıt biriminde çalıştırması hukukimidir.
Merhabalar.
İş Kanunu kapsamında 24 saat aralıksız çalışma kesinlikle yasaktır. Bu hususta gerekli müracaatlarda bulunabilir ve çalıştığınız kurumu şikayet edebilirsiniz.
Merhaba. Okulda idareci olarak görev yapmakta iken okulun idari görev tahsisli lojmanında oturmak için başvuru yaptım. Fakat okul müdürü işlemi gerçekleştirmedi. Bende mahkemeye başvuru yaptım; bu arada beni görevden alarak öğretmen olarak başka bir ilçeye gönderdiler. Bir kaç ay sonra lojman için açtığım davayı kazandım. Daha sonra göreve iade edilmek için açtığım davayı da kazandım ve idareci olarak aynı yerde aynı görevime döndüm.Mahkeme kararıyla görevime döndüğüm için görevde olmadığım sürelerde tüm haklarım devam etmiş sayılıyor. Örneğin idarecilik yapmış sayılıyorum.Lojmanla ilgili olarak açtığım davayı görevde değilken kazanmış olmam mahkeme kararını boşa mı çıkarır? Yoksa göreve döndüğüm için hakkım devam mı eder? (lojman davasını istinaf mahkemesinde kazandım) İdarenin mahkeme kararını uygulamama hakkı var mı? Yeniden dava açmam gerekir mi?Teşekkürler.
Merhaba. Kazandığınız hakkı vermeleri gerekiyor. Sonuçta lojman tahsisi konusunda idari işleme karşı açtığınız dava sonrası yapılan yeni işlemle görev yerinizin değiştiği ve tekrar aynı görev yerine geldiğiniz anlaşılıyor. Bu durumda bu mahkeme kararı doğrultusunda işlem tesisi gerekiyor. Detaylar için mahkeme kararları ve işlem tarihleri ile iletişime geçmeniz halinde daha faydalı olacağımıza inanıyoruz.
Merhaba 2019 senesinde babama hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmaktan kamu davası açıldı 3 ay hapis yattıktan sonra çıktı dava devam ettiği için şimdi elimize mahkemeden bir kagit geldi hem para cezası hem de 2 yıl 1 ay hapis cezası yazıyor ve bu cezanın altında unsurları bulunmadığından cmknin 231 ve tcknin 50 ve 51. Maddelerinin uygulanmasına yer olmadığına, sanığın mahkum olduğu hapis cezasının kanuni sonucu olarak hakkında TCK nin 53/1.2 fıkralarıyla 3.fıkranın 1. cümlesinin anayasa mahkemesinin 2014/140 esas 2015/85 karar sayılı iptal kararıda gözetilmek suretiyle uygulanmasına yazıyor yani hem para cezasını ödeyip hemde hapis cezasını mı yatacak bilgilendirirseniz sevinirim.
Merhaba. Ne yazık ki para cezasını ödeyecek hem de hapis cezası infaz edilecek. Ancak aldığı hapis cezası (evrakı incelemeden kesin bilgi verememekle birlikte) miktar itibariyle son Yasal değişiklikler kapsamında görünüyor. Bu nedenle infaz denetimli serbestlik şeklinde olacak. Konu ile ilgili ceza kararı ile birlikte müracaatınız halinde ayrıntılı bilgi verebiliriz. İyi günler dileriz.
2001 senesinde eşimin kardeşi bize kirada oturmayın kendi eviniz olsun diye bize arsasında olan 2 katlı evin üst katına yeni bir daire yapmamızı teklif etti. Bende kabul ettim , yer parası verdim ve onlar noterlikten inşaat yapma ve aboneyi kendi üzerime olması için muvafakatname imzaladı. Bende üst kata inşaata başladım ve tüm masrafı kendim yaparak bitirdim ve taşındım. 17 sene böyle oturdum. Daha sonra imar barışı geldi. Ben imar barışından yararlanmak istedim. Ama arsa sahibi buna karşı geldi. Ne yaptıysam kabul etmedi. Aradan 2 yıl geçti Senin yerin yok dedi ve arsayı başka birine sattı. Satın alan kişide bana baskı yaparak çıkarmaya çalışıyor.Birde geriye dönük kira almakla tehdit ediyorlar yani ecrimisil davasıyla sizce dava açarlarsa kazanabilirler mi? Bu evi benim yaptığıma ve arsaya para verdiğime dair şahitlerimiz var.Ve de inşaat yapmama noterlik huzurunda onay verdi. Yıllarca evin vergisini ben ödedim. Şimdi mahkemeye versem evin bana tescillenmesi ya da evin değerinin bana ödenmesini sağlayabilir miyim?
Merhabalar.
Hukuk, sizin başkasının menfaatine olabilecek şekilde yaptığınız kazanımlarınızı korur mutlaka. Ancak sorduğunuz husus çok detaylı. Tüm ayrıntıların detaylı şekilde değerlendirilmesi ve buna göre bir yol haritası çıkarılması gerekiyor. Karşı tarafın noter de bir muvafakatname vererek bu şekilde bir tasarrufta bulunmanıza izin vermesi lehinize bir durum. Ancak her zaman tapu kayıtları esastır. Diğer yönü ile de yaptığınız harcamalar konusunda mutlaka hak iddia edebilirsiniz.
Detaylı bir değerlendirme yapmak için bir Avukat'a müracaatınızı öneriyoruz. İyi günler dileriz.
15 yıldır evlilğim var.evimiz kayın validemin üzerine.ancak ev aınırken biz kredi çekip ,arabamızı satıp,üzerine para koyup evi aldık.kredi borcunu ödedik.şimdşi anlaşalı boşanmak istiyoruz.bu evden hakkıma birsey düşer mi. ve sıkıntıl bu dönemde bu evde ne kadar kalabiirim.ya da onlar beni evden atma hakları var mı
Ne yazık ki ev kayınvalidenizin üzerine olduğu için bir hak iddia edemezsiniz. Boşanma gerçekleştikten sonra veya önce kayınvalideniz mülkiyeti kendisinde olduğu için evden çıkmanızı isteyebilir. Ancak bu hususları nafakanın belirlenmesi sırasında ayrıntılı şekilde dile getirirseniz, nafaka miktarının belirlenmesinde lehe bir durum oluşabilir. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi için, tapu suretleri, kaç yıldır bu evde oturduğunuz, ev alınırken çekilen kredi dökümleri, araba satış bedelleri ve ev alınırken ödenen paralara ilişkin dekontlar ile boşanma davasının içeriği ile ilgili belgeleri de temin ederek müracaatınız halinde daha net bilgi verebiliriz.
Merhabalar
2019 nisan ayın da yıllık 35000 tl karşılığında işyeri (nargile kafe) kiraladım. 2020 mart ayında pandemi sebebiyle tüm kafeler kapatılma kararı verildi. 2020 nisan ayında ise işyeri sahibim kira için kapalı olmasına rağmen sürekli arıyarak yıllık tefe tüfe oranını öne sürerek 40000 tl peşin kira istedi. Pandemi sebebiyle 2020 haziran ayına erteledim. İş yerim tekrar açılırken nargile yasaklarından ötürü bu kirayı yıllık değil aylık olarak ödiyeceğimi söyledim. Kabul etmediler çıkmamı istediler. Ben de devir ediceğimi bu şekilde çıkarsam zararımın büyük olcağını dile getirdim. 3 ay geçti her ay kiram 3300 olması gerekirken ben ilk ay 5000 tl( elden avukatlarına) 2nci ay 3500 (elden avukata) ve yine 3nci ay 3500 tl (bankadan iş yeri sahibe) işyeri sahibinin avukatına ödedim. Buna rağmen beni arayıp sözleşmemiz peşin aylık istemiyoruz dükkanımı tahliye edin diyorlar dava açaçaklarını söylüyorlar.. Nargile yasağı ve pandemiden dolayı ben dükkanı kapatma eşiğine geldim. Mucbir sebeb olarak ben dava da nasıl bir tutum izlemeliyim
Merhabalar,
Bu şekilde size karşı bir dava açılırsa açılan dava dilekçesinde iddia edilen hususlara göre tavır belirlemek gerekiyor. Ancak sizin kısmi ödemelere devam etmeniz ve bunları da belgelendirmeniz çok önemli. Pandemi sürecini yargı makamları "mücbir sebep" kapsamında değerlendirmekteler. Sizin durumunuzun da bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
Konu ile ilgili ayrıntılı olarak yüz yüze görüşebiliriz.
Saygılarımızla.
Dilekçeyi kayda almadigi öğrenildiği gun ; suç duyurusunda ne kadar sure gecerse zaman aşımı olur.
Bizim anladığımız resmi kuruma verilen bir dilekçenin işleme alınmaması. Bu halde resmi kurumda bu dilekçeyi işleme almayan kişi yönünden "görevi ihmal" (duruma göre "görevi kötüye kullanma") suçu oluşmakta olup, bu suçlar şikayete tabi suçlardan olmadığından genel zamanaşımı süresi geçerlidir. Bu da asgari 8 yıllık süredir. Sormak istediğiniz bunun dışında bir konu ise iletişime geçebilirsiniz. İyi günler dileriz.
Merhaba
2018/ Aralik ayinda sekiz yıllık evliliğimi anlaşmalı olarak bitirdim. Yapilan protokolde evlilik birliği içinde alınan ve konut olarak kullanılan dairenin kredisi bitince taraflarca satılarak elde edilen tutarın taraflarca paylaşılacağı ibaresi yer aldı. Evde su anda 4 yaşındaki oğlumla birlikte oturuyorum. Evin kredisi 2019 Kasım aynda bitti ayrı olduğumuz bir yıl boyunca kalan kredi tutarını da eşit şekilde ödedik. Ev tapuda eski eşime ait. Tapuya gittiğim de eşimin evi istediği takdirde tek başına satabileceğini mahkemeden onlara bu konuda serh yazısının gitmediğini soylediler. Ben protokoldeki bu ibareye karşın tek başına satamaz diye biliyordum yeni öğrendim bu durumu. Eski eşimin evi benden habersiz satamamasi için ne yapmalıyım. Tespit davası bu konuya uygunmudur. Bu konuda size başvursam dava ucreti ne kadar olur bu konularda bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
Nesrin Hanım iyi günler.
Protokole uygun şekilde ortak mallarda tasarruf edilmesi gerekir. Yapılması gereken husus mahkeme kararını net şekilde okuyup buna göre bir yol çizmek olacaktır. Her ne kadar protokolde bu şekilde hüküm bulunsa da, mahkeme bu konuda şüpheye yer bırakmayacak şekilde bir hüküm tesis etmiştir. Bu hükme göre gerekli girişimler yapılarak, protokolde belirtildiği şekilde evin yarı fiyatı alınır. Konu ile ilgili yüz yüze veya telefonla daha net bilgi verebileceğimizi düşünüyoruz. İyi günler dileriz.
Merhaba eşim öğretmen ve biz bir dönemin sonunda Ocak ayında tayin istemeyi planlıyoruz tayin istediğimizde 360 gün primim olacak fakat şu an işten ayrıldım tayin dönemi ne kadar sigortam birkaç ay kesintiye uğrayacak sigortanın kesintiye uğraması herhangi bir problem oluşturur mu teşekkür ederim
Merve Hanım soruyu tam olarak anlamadım. Eğer siz özel bir işte çalışıyorsanız ve eşiniz sizin mesleğinizi ileri sürerek tayin istiyorsa, bu kesinti kayıtlara girmediği sürece sizin için sorun oluşturmayacaktır. Ancak sorunu detaylandırmanız halinde size daha iyi yardımcı olabileceğimizi düşünüyoruz.
İyi günler, müşterek tapulu tarladan bir müşterek kendi payını o tarlanın müştereği olmayan birisine satmak istiyor. ikinci müşterek ise müştereğin kendisine satmak istemediği tarlayı almak istiyor. Tarlayı almak isteyen müştereğin müşterek olmayan müşterilere karşı tarla satın almada öncelik hakkı var mıdır, varsa bu hak nedir, nasıl kullanılır ?
Müşterek mülkiyetle malik olunan taşınmazlarda, müşterek maliklerden birisi kendi payını satarsa, diğer müşterek maliklerin ön alım (şuf'a) hakları vardır. Müşterek malik satım niyetini diğer müşterek maliklere bildirmek zorundadır. Bunu tapu müdürlüğü vasıtasıyla da yapabilir. Ancak bir şekilde bunu gizli olarak yaparsa dahi diğer müşterek maliklerin bu satım işlemini iptal ettirme ve ön alım haklarını kullanma hakları vardır.
Merhaba bizim bir işyerimiz var, dükkan kiracımızı çıkarmak istiyoruz. Tapu babama ait olup dükkan kiracımız 20 yıllık kiracıdır. İnternette biraz arastırma yaptım 10 yıı geçen kiracıyı sebep göstermeden çıkarma hakkına sahip olduğumuz yazıyor acaba doğruluk payı nedir? Tapuyu babam benim adıma verse 20 yılı dolduruğuna göre bende sebepsiz çıkarabilme hakkına sahip olur muyum acaba?
Merhaba,
Kira sözleşmenizde ki süreler önemli. Bu konuda kira sözleşmesindeki müddetin sona ermesinden önce gerekli ihtarları yaparak kiralanın tahliyesini isteme hakkınız var. Türk Borçlar Kanunun 347. maddesi gereğince "on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir. Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler. Genel hükümlere göre fesih hakkının kullanılabileceği durumlarda, kiraya veren veya kiracı sözleşmeyi sona erdirebilir.” hükmü mevcuttur. Kira sözleşmesi 10 yılı geçtiğinden sözleşme sebepsiz olarak sürelere riayet edilerek feshedilebilir. Ayrıntılar için sözleşmeleriniz ile birlikte bir hukukçuya danışmanızı öneriliriz.
Merhaba ben evsahibiyim. Kiracim sürekli kirayı aksatiyor. Bu ay da ödemedi. Iki ay sonra evden çıkacak.geriye kalan kiraları ödemeden evden çıkma ihtimali var.ben yarin noterden ihtarname cekecem. Eger ki kiracım kirayı ödemeden evden kaçarsa ona verdiğim ihtarnameyi icraya verebilir miyim???
Merhabalar. Kiracının kirayı ödemeden evden çıkması halinde kontrat bitimine kadar ve kontratta belirtilen miktarlar üzerinden icra takibine gidebilirsiniz. Kiracı çıkmasa dahi süresi içerisinde kirayı ödemedi takdirde ödenmeyen kira için de icra takibi yolunu kullanabilirsiniz.
Merhaba iyi çalışmalar diliyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.Milli Eğitim Bakanligi kadrosunda öğretmenim.2019 yılı mayıs ayında annemin sağlık mazereti nedeniyle yürütme durdurma talepli iptal davası açtım.Yurutme durdurma red fakat iptal davası lehime sonuçlandı.Su an 1.sinif ogretmeniyim ve yürütme durdurma talebim red edilmemiş olsaydı 1.sinif öğrencilerimin eğitimine başlamadan tayinimi isteyecektim .Davam yeni sonuçlandı ve ben annemin ikametgahından geçici bir süre yanıma alarak bu öğrencilerimi yariyolda birakmamayi düşünüyorum.Davali idare mahkeme ilamini 30 gün içersinde yerine getirmek isteyecek fakat ben tayinimin iptalini istesem bu karar hükümsüz mu kalır?yani ben 3 yıl sonra bu ilama dayanarak tayin isteyebilir miyim?Sorum sizlere çok mantıksız geldiyse affınıza sığınıyorum teşekkür ederim.
Merhaba Burak Bey, Size yönelik işleme karşı açtığınız iptal davası sonucu işlem iptal edildiğinden siz kalmak isteseniz dahi bunun bir hükmü yoktur. Yani idari işlemin iptali nedeniyle söz önceki görev yerinize dönersiniz. Ancak idare bu aşamada yeni bir işlem tesisi ile sizin de muvafakatinizi alarak aynı işlemi tekrarlayabilir. Bu konuda hukuki yardım almanızı ve idari üstlerinizle görüşerek sonuç almanızı öneririz.
Merhaba işveren en fazla nekadar sürede ücretsiz izine çıkartabilir
Merhabalar.
Normalde İş Kanunu'nda işverenin işçiyi ücretsiz izne çıkarması şeklinde bir düzenleme yapılmamıştır. Ancak özellikle pandamı dönemi olan şu sıralarda, işçinin işini kaybetmemesi ve işverenin de bir şekilde kriz dönemini atlatabilmesi amacıyla böyle bir yol izlenmektedir.
Soru sorma, danışmanlık Hizmeti ücretli mi acaba? Herneyse ben sorayım da, ücretli ise cevaplamayın. Babam%88 fiziksel ve zihinsel engelli. Babamın üzerine birkaç arsa, köy evi, tarla VS var. Babama annem, ben ve benden küçük erkek kardeşim bakıyoruz. Yaklaşık 20 yıl önce evlenen ve aileden bağlarını koparıp kendi hayatını yaşayan, aile içinde sık sık huzursuzluğa VS sebep olan 2 tane ablam, anne babamı "siz ölünce paşa paşa gelir mirasını alırım, gerekirse dava açarım* gibi sözlerle halen tehdit etmekte. Şuan var olan köy evi, tarladakş ağaçlar VS hepsini ablalarım evlendikten sonra anne, babam, ben ve erkek kardeşim yaptık. Onlar evlenip kendileri için çalışırken biz ailemize bakıp köy işleri, tarla bağ VS ile ilgileniyoruz. Anne ve babam bahsetmiş olduğum 3 ablama miras bırakmak istemiyor. Geri kalan ablalarım da kendi paylarını da bizim almamızı istiyor. Anne ve babamın bahsetmiş olduğum 2 ablamı mirastan mahrum bırakma şansı var mı? Babamın engelli raporu olduğu için bu konuda yapılan herhangi bir işlem geçerli olur mu? Ömür boyu bakma anlaşması VS ile biz 2 erkeğe bırakılacak miras daha sonra açılması muhtemel olan miras muvazası davaları ile geri alınabilir mi? Anne ve babam tüm mirasını biz 2 kardeşe bırakırsa ve ilerde miras muvazası davaları ablalarım lehine olursa avukat, dava VS ücretlerini biz mi ödeyeceğiz? Babam engelli olduğu için yazdığı vasiyetname de geçersiz olur galiba. Bu konularda bilgilendirme yaparsanız sevinirim.
Sormuş olduğunuz konu çok kapsamlı nitelikte. Bu nedenle ayrıntılarını bilmemekle beraber kabaca bahsetmek gerekirse, ebeveynlerden biri çocuklarından birini mirastan mahrum bırakabilir. Ancak bu durumda dahi mirasçı olan çocuk miras payının 1/2 sini her halükarda alacaktır. Bunun yanında engelli olan ebeveyn adına da yine onun yasal temsilcisi tasarrufta bulunabilir. Konu ile ilgili detaylı bilgi için bir avukata tüm ayrıtılar ile başvurmanızı tavsiye eder iyi günler dileriz.
Merhaba 2011 yılında internet üzerinden sattığım yurt dışından gönderilen elektronik eşyalar nedeniyle 2013 de mahkemeye verildim Berat ettim ama yargıtay kararı bozdu 15/03/2020 tekrar dava açıldı suç tarihinin üzerinde 9 yıl geçti zaman aşımı uygulanıp dava düşer mi? Düşerse şayet mahkeme esnasından mı yoksa yazılı olarak davanın düşmesi için savcılığa mı başvurmalıyım teşekkür ederim
Üzerinize atılı suçu bilmemekle birlikte, Türk Ceza Kanunu'nun 67. maddesinde zamanaşımı süreleri ayrıntılı olarak düzenlenmiş ve en düşük ceza için ceza zamanaşımı süresi 8 yıl olarak belirlenmiştir. Anlatımınız doğrultusunda, ceza zamanaşımı süresini kesen sebeplerin dosyanızda mevcut olduğu (iddianame, savunma ...vb.) görülmektedir. Bu halde ceza zamanaşımı azami yarı oranında (12 yıla) uzar. Ayrıntılı ve kesin olarak cevap verebilmek için dosya içeriğinin incelenmesi ve zamanaşımı sürelerinin net olarak belirlenmesi gerekmektedir. İyi günler dileriz.
iyi geceler kardeşim ben 21.02.2020 tarihinde uygulamaya girdim ve alkolsuz olmama rağmen 1.82 promil alkol tespit edildi yarım saat içinde polis eşliğinde hastaneden rapor aldık ve 0.09 olarak çıktı ordan karakola gittik adli işlem yapıldı komiser haklı oldugumu soyledi ama adli işlem başladıgı için savcılıga itiraz dilekçesi verebilirmişim sadece eyw dedik 2 gun sonra savcılıga itiraz dilekçesini verdim 1 hafta sonra adliyeden aradılar savcı 03.17.2020 tarihinde sizinle görüşmek istiyor dediler tamam dedim 03.18.2020 de aradılar virus nedeniyle görüşme iptal oldu dediler biz size haber verecez dediler bu güne kadar konu kapalıydı bugün adliyeyi aradım durumu sordum 03.25.2020 tarihinde itirazınız red olmus dediler sebeb sordum dosyanız özel dediler sadece savcı bakabilir dediler ama savcının o tarihte izinde olması lazımdı neyse karakola gittim hastane raporumu gene aldım elime bana savcı ilgilenmiş trafik ekibinden bi arkadasıda tanık olarak ifadeye çağırmış dedi red almış dedi boyle bişeyin imkanı varmıdır virüs nedeniyle kapalı olan adliyeye nasıl polis tanık olarak gidiorda ben şikayetçi olarak gorusemeden red veriorlar ustelik raporumda 0.09 rapora belgeye göre bir yanlışlık var cezamı9n iptali gerekiordu ayrıca ikidebir hastane raporu önemsiz deyip duruyor nasıl bir yol izlemeliyim
"Alkollü araç kullanmak" eylemi idari para cezası gerektiren bir eylem. Ancak bu şekilde araç kullandığınız sırada bir kaza geçirmeniz halinde bu durum "trafik güvenliğini tehlikeye sokmak" suçunu oluşturur. Ayrıca Karayolları Trafik Kanunu'nun 48/6. maddesi gereği 1 promil üstü alkollü olunması durumunda "trafik güvenliğini tehlikeye sokma" suçu oluşur. Sizin durumunuza gelirsek; muhtemelen sizin hakkınızda savcılık tarafından soruşturma kapsamında kamu davası açılmıştır. Yargılamanız da Asliye Ceza Mahkemesinde yapılacaktır. Ancak alkol ölçümüne yaptığınız itiraz da mutlaka yapılan yargılama sırasında göz önünde bulundurulur. Ayrıntılı bilgi için hukuki destek almanız halinde dosyanız incelenip size ayrıntılı bilgi verilecektir.
Merhaba,
Özel bir şirkete 2019 yilinda santiye şefi olarak ise alindim.Sözleşmede inşaat teknoloji teknikeri olarak gorunmekteyim. İş veren geçenlerde bir sebep gostermeden artık santiye şefliği yapmayacaksın saha şefi olarak calisacaksin dedi benim isteğim dışında ve kabulüm olmamasına rağmen zorlayıcı sebepler olduğu için, verin ihbar tazminatimi cikayim dedim onlarda sen kendin çık dedi.istifa kağıdında istifa ibaresi bulunmadan ayrılmaya zorlanıyorum diye yazdım ve işten ayrıldım. Beni santiye şefliği den saha sefligine düşürdüler hak talep edebilirmiyim ben ihbar tazminatimi istedim vermediler.
Bu arada tarafımca işveren ve şirket içi maillerimde , bana verdikleri kaşe de ve tutmuş olduğum tutanak ve izin kagitlarimda hep santiye şefi olduğum bellidir. İspat ederim diye işten ayrılırken atmış olduğum maillerin tutanakların çıktılarını aldım.
Yardımlarınızı rica ederim.
Saygılarımla.
Öncelikle bahsettiğiniz konu hakkında sözleşmenizin ayrıntılı şekilde incelenip, ilk sözleşme sırasında hangi şartları kabul ettiğinizin belirlenmesi gerekiyor.
Diğer yönüyle hiç bir işçi istifaya zorlanamaz. Çalıştığı pozisyon dışında başka bir görevlendirme ise ancak sözleşmede böyle bir hüküm var ise mümkündür.
Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi için elinizdeki tüm bilgi ve belgeler ile hukuki danışmanlık almanızı tavsiye ederiz.
İyi günler dileriz.
Herkes bir Başka birsey söylüyor açıkta mı yatacak kapalıda mı bir güzel infazdan anlayan avukat bulamadım teşekkürler ilgilenirseniz .() Sanıgın halkın da İstanbul 3ceza mahkemesinin 2016/216esas 2016/396 karar sayılı hırsızlık suçundan verilen mükerürürlereğe özgü 10 ay hapis cezasına ilişkin ilamı 27 04 2016 tarihinde kesinleştiği ve yine aynı kararla verilen 31 07 2017 tarihli ek kararından 11 09 2017 tarihinde kesinleştiği sanığın bu suretle 2.kez mükerrer olduğu anlaşıldığından mükerrer olan sanık hakkında verilen cezanın tck nın 58/6 maddesi uyarınca mükerrürlere özgü infaz rejimine göre infaz edilmesine ve cezanın infazından dan sonra detenimli serbestlik tedbirlerinin uygulanmasına Bu hususun TCK nın 58/7 maddesi gereğince sanıgın ihtarina . Şimdi 22 ay 7 gün cezası 11 09 2017 tarihinden yukarda belirttiğim gibi var 86 basit yaralama tehdit aileye karşı suçundan ne kadar ceza yatacak tamamını ? kapalıda mı yatacak avukat bey lütfen yardımcı
İyi günler.
Bahse konu kararlar, kesinleşme şerhleri ve sabıka kaydı ile bize başvurmanız halinde size danışmanlık hizmeti kapsamında ayrıntılı bilgi sunabiliriz.
Verilen bilgiler kapsamında ikinci kez mükerrer bir kişi İnfaz Kanunun 108/3. maddesi gereği şartla tahliye edilmez ve cezasının tümünü çekmesi gerekir. Yine Açık Ceza İnfaz Kurumlarına Ayrılma Yönetmeliğinin 8/1-b maddesi gereği Açık Ceza İnfaz Kurumuna da ayrılması mümkün değildir.
Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu hususta bir meslektaşımıza başvurmanız halinde ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
merhabalar benim yaş düzeltme davam vardı ve kazandım bu ayın 6 sında da gerekçeli karar yazıldı bana e teblig ile teblig edildi davalı nüfüs müdürlüğüne de posta yolu ile gider bildiğim kadarı ile şimdi burada sormak istediğim husus şu 2 haftalık istinaf süresi var bu gerekçeli kararın tebliğinden itibaren diyor bu hangi tarafa tebliğinden itibaren başlıyor ben ayın 9 unda tebliği aldım ama nüfüs aldımı onu bilmiyorum aldıysada hangi tarihte aldı onuda bilmiyorum benim aldığım tarihe bakılırsa 23 martta kararın kesinleşmesi lazım ki nüfüsa gidip yeni kimliğimi alayım yardımcı olursanız sevinirim
İyi günler. Gerekçeli kararlar, davanın her iki tarafına da tebliğ edildikten sonra süresi içerisinde taraflardan herhangi birinin yasa yoluna başvurmaması sonucunda kesinleşir. E-Devlet üzerinden (vatandaş Uyap) inceleme yaparsanız, Nüfus Müdürlüğüne tebliğ tarihini öğrenebilirsiniz. Bu süreler dolduktan sonra tekrar mahkemeye müracaatla kararın kesinleşmesini talep edebilirsiniz.
Kolaylıklar dileriz.
Bir kamu kuruluşunda kamu işçisi olarak çalışmaktayım çalıştığım kurumda başka bir personelin nafaka kesintisi yanlışlıkla 19 ay boyunca benim maaşımdan yapılmıştır çalıştığım kurum hatasını kabul ediyor fakat ödeme yapmıyor nasıl bir yol izlemem gerekiyor tesekur ederim iyi gunler
Bu durumda hem çalıştığınız kurum hem de yanlışlıkla ödeme yapılan kişi size karşı sorumlu. Her iki tarafa yönelikte husumet hakkınız mevcut. Ancak sizin en kolay yapacağınız şey bordrolardaki yanlışlığın düzeltilmesi için kuruma başvurup kurumun bu talebi reddi halinde idari dava yoluna gitmek. Kurum fazla ödeme yaptığı kişiden bu parayı daha sonra tahsil edecektir.
Geçmiş olsun.
MERHABA SAYGILAR İYİ GÜNLER... MİRAS BIRAKAN EŞİ DE ÖLEN DEDENİN, EŞLERİ DE ÖLEN İKİ EVLADININ BİRİNİN TEK DİĞERİNİN BEŞ ÇOCUĞUNA BIRAKTIĞI MİRASIN ORANLARI NASIL OLUR? - % 50 Sİ ÖLEN TEK ÇOCUKLU EVLADININ, YAŞAYAN TEK ÇOCUĞUNA VE % 50 Sİ DE ÖLEN BEŞ ÇOCUKLU EVLADININ, YAŞAYAN BEŞ ÇOCUKLARINA MI? VEYA NASIL OLUR? % ???
İyi günler,
Sorunuzun tam olarak cevaplanabilmesi için nüfus müdürlüğünden veya e devletten mirasçıların nüfus aile kayıt tablolarının çıkarılması gerekir. Bahse konu belgeler temin edilerek büromuza gelinmesi halinde miras paylarını net bir bir biçimde çıkarabiliriz. İyi günler dileriz.
Merhabalar benim sizlere iki adet sorum olacak eğer ilgilenirseniz çok memnun kalırım şimdiden teşekkür ederim ve iyi günler dilerim.
Soru 1 : Ben 2017 yılında evlendim. Eşim ile geçinemiyorum her an boşanmaya karar verebilirim. Kimin haklı kimin haksız olduğundan artık geçtim hayatım tamamen çekilmez bir hal aldı, sürekli kavga ediyoruz şahsıma ve aileme hakaretler bitmek bilmiyor ayrıca kadınlık görevlerini yerine getirmemekle birlikte evimizin bütün işlerini (temizlik,bulaşık,yemek vs) tek başıma yapmak zorunda kalıyorum ayrıca özel bir şirkette çalışmaktayım hem bedenen hem ruhen tükendim. Bu nedenler boşanma davası açmak için yeterli midir ve kusur sayılır mı ?
Soru-2 : Boşanma davası açmış olsam yaşayabileceğim sorunlar ve başıma gelebilecekleri kısmen bilmek istiyorum. Düğün sırasında (nikahımız düğünden önce oldu) eşime ve bana takılan takıların bir kısmını evliliğimiz sırasında ihtiyaçlarımız için harcadık, geri kalını ise şu an ikamet ettiğimiz evimizi alabilmek için kullandık, aldığımız ev 150.000 tl değerinde 75.000 tl si takılan takıları bozdurup (eşimin sözlü rızası ile) 75.000 tl sini ise konut kredisi (borç benim üzerime) ile karşıladık. Kredi borcu muzun bir kısmını ödemiş bulunmaktayız. Eğer boşanma gerçekleşirse taşınmaz paylaşımı bu durumda nasıl yürütülüyor. (eşimin anlaşmaya varacağını düşünmüyorum)
Merhabalar Hasan Bey,
Boşanma davaları nitelikleri gereği çok özellik arz eden davalardandır. Ayrıntılı olarak yüzyüze görüşmeden cevap vermek çok zor. Ancak yine de anlattığınız şekilde ve bu bilgiler ışığında cevap vermek gerekirse;
1. Belirttiğiniz kavga ve hakaret eylemleri haklı boşanma sebeplerindendir. Bu sepeplerle boşanma davası açılabilir.
2. 2017 yılında evlenmiş olduğunuz için evlilik mal rejimi olarak mal birliği ilkesi geçerli. Bu nedenle evlilik sırasında edindiğiniz tüm aktif ve pasif malvarlığına ortak sahip olursunuz.
Konu ile ilgili ayrıntılı görüşmemiz halinde size çok daha verimli bilgi verebiliriz.
İyi günler dileriz.
Merhaba. Ben Ankara da ikamet ediyorum
Bizim geçen yıl yan parsele inşaat baslayacaktı dediler ki sizin gecekondu evinizin yarısıda bizim bina alanına giriyor dediler çıkmamızı istediler bizde 33 yıllık tapulu evimizden çıkmayız dedik bahçemizı verdik bina yapıldı fakat çevre düzenlemesini biz evden çıkmayınca yapamıyorlar. Belediyeden görevli geldi sizin tapulu evinizi 2 ay içinde encümen kararı ile yıktıracağız diyorlar. Böyle bir hakları var mı
Merhaba, Bahsetmiş olduğunuz konu ile ilgili olarak İmar durumu, ruhsat niteliği ve tapunuzun incelenmesi sonucu kapsamlı bir değerlendirme yapmak gerekir. Bu nedenle tapu, ruhsat, yapılan binanın bahçenize taşan kısmı ile ilgili ayrıntılı fotoğraflar ile birlikte büromuza gelmeniz halinde yardımcı olacağımızdan şüpheniz olmasın.
İyi günler dileğiyle...
tazminatmı eksik aldım 42 günlük ihbar tazminatım varmış bilmiyordum daha yeni ögrendim 21 ay bir yerde çalışmştımkdem tazminatını aldım 42 ihbar tazminatı varmış onu bilmiyordum 4 ay gecti aradan mahkemeye versem alırmıyım
Konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgiye ihtiyacımız var tabiki. Ancak şunu söyleyebiliriz ki; ihbar öneli verilmediyse ve rızanız dışında işten çıkarıldıysanız dava açma hakkınız bulunmaktadır. Randevu almanız halinde konu ile ilgili ayrıntılı görüşme yapabiliriz.