Satın alınan aracın gizli ayıplı çıkması nedeniyle açılan tazminat davası

 Sahibinden.com isimli siteden araç alımı yapan davacı, davalının “aracın herhangi bir hasarının olmadığı” beyanı doğrultusunda aracı satın alması ve daha sonra yaptırdığı bakım sırasında aracın daha önceden kaza yaptığını ve hasarlı parçaların alelade toplanarak yerine takıldığının öğrenilmesi üzerine açılan davada, 

   Mahkeme “davacının satın aldığı dava konusu araçta bulunan ayıpların ekspertiz raporunda bulunmaması ve aracı satın aldıktan sonra serviste bakım tarihinde anlamış olması sebebiyle dava konusu aracın gizli ayıplı olduğu, bu gizli ayıp sebebiyle araçta onarım tarihi itibariyle ….. parça ve onarım masrafı olduğu, bu hasarları sebebiyle satış tarihi itibariyle …… değer kaybı olduğunun ifade edildiği, davalının dava konusu aracı gizli ayıplı olarak davacıya sattığı” gerekçesiyle davayı kabul etmiştir. 

   Faydalı olması dileğiyle…


Web sitemizdeki tüm makale ve içeriklerin telif hakkı KG Hukuk Danışmanlık' a aittir. Tüm makaleler hak sahipliğinin tescili amacıyla elektronik imzalı zaman damgalıdır. Sitemizdeki makalelerin kopyalanarak veya özetlenerek izinsiz bir şekilde başka web sitelerinde yayınlanması halinde hukuki ve cezai işlem yapılacaktır. Avukat meslektaşların makale içeriklerini dava dilekçelerinde kullanması serbesttir.

KG Hukuk Danışmanlık Çankaya Ankara - Sorularınız için: Avukata Sor sayfasını ziyaret ediniz.