İdarenin Kusurlu Davranışı Nedeniyle Meydana Gelen Zararda Tazminat Davası

Başvurucu, demiryolu hattından geçen trenlerin oluşturduğu titreşim nedeniyle, hattın yakınında bulunan kendi evinde oluşan hasarın bedelinin karşılanmaması nedeniyle mülkiyet hakkıyla bağlantılı olarak etkili başvuru hakkının ihlal edildiği iddiasında bulunmuştur.

Başvurucu, yaptığı yargı yolları başvurularından dava açma süresinin (bir yıl) geçtiği gerekçesiyle olumsuz sonuçlar almıştır.

Anayasa Mahkemesi, süre ve diğer usul şartlarının o yolun kullanılmasını imkansız kılacak ya da aşırı derecede zorlaştıracak, başarı şansını zayıflatacak şekilde yorumlanmasını etkili başvuru hakkının ihlaline neden olacağı yönünde değerlendirme yapmıştır.

 


Web sitemizdeki tüm makale ve içeriklerin telif hakkı KG Hukuk Danışmanlık' a aittir. Tüm makaleler hak sahipliğinin tescili amacıyla elektronik imzalı zaman damgalıdır. Sitemizdeki makalelerin kopyalanarak veya özetlenerek izinsiz bir şekilde başka web sitelerinde yayınlanması halinde hukuki ve cezai işlem yapılacaktır. Avukat meslektaşların makale içeriklerini dava dilekçelerinde kullanması serbesttir.

KG Hukuk Danışmanlık Çankaya Ankara - Sorularınız için: Avukata Sor sayfasını ziyaret ediniz.