Başvurucunun, kazandığı sınavlara rağmen gerekçesiz olarak ataması yapılmaması silahların eşitliği ve çelişmeli yargılama ilkelerinin ihlali niteliğindedir.

   Müfettiş yardımcısı olarak çalışan başvurucunun girdiği yazılı ve mülakat sınavlarını geçerek vergi müfettişi olarak atanmaya hak kazandığı sırada gerekçesiz olarak bu göreve ataması yapılmamıştır. 

   Vergi müfettişliğine atanmama işlemine karşı açılan davada sadece idarece sunulan bilgi ve belgeler uyarınca karar verilmesi, hükme esas alınan bilgi ve belgelerin tebliğ edilmemesi nedeniyle silahların eşitliği ve çelişmeli yargılama ilkelerinin ihlal edildiği iddialarına ilişkin yapılan başvuruda, Anayasa Mahkemesi başvuruyu kâbul etmiş, Anayasa’nın 36. Maddesinde güvence altına alınan adil yargılanma hakkı kapsamındaki silahların eşitliği ve çelişmeli yargılama ilkelerinin ihlal edildiğine karar vermiştir. 


Web sitemizdeki tüm makale ve içeriklerin telif hakkı KG Hukuk Danışmanlık' a aittir. Tüm makaleler hak sahipliğinin tescili amacıyla elektronik imzalı zaman damgalıdır. Sitemizdeki makalelerin kopyalanarak veya özetlenerek izinsiz bir şekilde başka web sitelerinde yayınlanması halinde hukuki ve cezai işlem yapılacaktır. Avukat meslektaşların makale içeriklerini dava dilekçelerinde kullanması serbesttir.

KG Hukuk Danışmanlık Çankaya Ankara - Sorularınız için: Avukata Sor sayfasını ziyaret ediniz.