Devlet memurunun eş mazereti nedeniyle tayin talebi.

Davacı, kendisinin kamu görevine devam etmekte olduğunu, eşinin de aynı şekilde başka bir ilde kamu görevine devam ettiğini, bu nedenle eş durumu mazereti kapsamında naklen atama istemiyle nakil talebinde bulunduğunu, bu talebin zımnen reddedildiğini beyanla İdare Mahkemesine yaptığı başvurunun reddedilmesi üzerine, Bölge İdare Mahkemesine başvurmuştur. 

Bölge İdare Mahkemesi, "talep edilen ilde İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık birimlerinde sağlık teknikeri standart kadrosunun uygun olduğu, davacının, Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 17. maddesinin 3. fıkrası uyarınca standardın uygun olması şartı ile dönem ve kura şartına tabi olmadan kurumlar arası naklen atanabilecek personel kapsamında olduğu" gerekçesiyle İdare Mahkemesi kararını kaldırıp, davacının davasının kabulüne ve dava konusu işlemin iptaline karar vermiştir. 


Web sitemizdeki tüm makale ve içeriklerin telif hakkı KG Hukuk Danışmanlık' a aittir. Tüm makaleler hak sahipliğinin tescili amacıyla elektronik imzalı zaman damgalıdır. Sitemizdeki makalelerin kopyalanarak veya özetlenerek izinsiz bir şekilde başka web sitelerinde yayınlanması halinde hukuki ve cezai işlem yapılacaktır. Avukat meslektaşların makale içeriklerini dava dilekçelerinde kullanması serbesttir.

KG Hukuk Danışmanlık Çankaya Ankara - Sorularınız için: Avukata Sor sayfasını ziyaret ediniz.