Aldatan eşin tazminat sorumluluğu

Aldatılan davacı eş, eşinin kendisini aldattığı kişiye karşı manevi haklarının zedenliğinden bahisle manevi tazminat davası açmıştır. 

Yargıtay konu ile ilgili olarak Medeni Kanun ve Borçlar Kanunu kapsamında manevi haklarının ihlal edildiğini, ancak ihlalin dava konusu olmayan aldatan eş olduğunu belirtmiş. Eşinin kendisini aldattığı kişiye karşı manevi tazminat talebinde bulunamayacağına hükmetmiştir. 

Evlilik birliğinde karı kocanın birbirine sadakat yükümlülüğü vardır. Eşlerden herhangi biri bu yükümlülüğü ihlal ettiği takdirde, aldatılan eş boşanma ve tazminat gibi bir çok hakka sahiptir. Ancak aldatan tarafın aldattığı kişiye (dost, metres....vb.) karşı aldatılan eşin herhangi bir manevi tazminat talep etme hakkı yoktur. Aldatılan eşin manevi haklarını doğrudan zedeleyen kişi aldatan eştir.

Yargıtay kararı bu konuda ayrıntılı bir tespit yapmıştır. Umarım faydalı olur. 


Web sitemizdeki tüm makale ve içeriklerin telif hakkı KG Hukuk Danışmanlık' a aittir. Tüm makaleler hak sahipliğinin tescili amacıyla elektronik imzalı zaman damgalıdır. Sitemizdeki makalelerin kopyalanarak veya özetlenerek izinsiz bir şekilde başka web sitelerinde yayınlanması halinde hukuki ve cezai işlem yapılacaktır. Avukat meslektaşların makale içeriklerini dava dilekçelerinde kullanması serbesttir.

KG Hukuk Danışmanlık Çankaya Ankara - Sorularınız için: Avukata Sor sayfasını ziyaret ediniz.